Κυκλάδες: Το "Blue Star Naxos" πάει Σποράδες, το "Νήσος Χίος" έρχεται στη θέση του

Το καλοκαίρι τελείωσε... Και ξέρετε πως το καταλαβαίνει κανείς; Οχι, από τις καιρικές συνθήκες αλλά από τις αποδρομολογήσεις πλοίων... Από τις αποφάσεις των πλοιοκτήτριων εταιρειών σχετικά με τα δρομολόγια που πραγματοποιούν τα πλοία τους. Κι όταν διαβάζετε ότι φεύγει το ένα πλοίο και κόβεται το ...τάδε λιμάνι, τότε αντιλαμβάνεστε ότι έρχεται ο ...χειμώνας. 

Μέσα Σεπτεμβρίου και όλα θα έχουν γυρίσει σε χειμερινή διάθεση... Το είχαμε αναφέρει και νωρίτερα, φέτος θα έχουμε αλλαγές. Και μάλιστα το "Blue Star Naxos" μετά το Βόρειο Αιγαίο και τη Καβάλα, ετοιμάζεται για ένα ακόμη νέο δρομολόγιο που θα προσθέσει στο πλούσιο κατά τα άλλα βιογραφικό του... Και βέβαια στις Σποράδες πανηγυρίζουν (σ.σ. όπως έκαναν και οι κάτοικοι της Λήμνου) γιατί θα δουν ένα σχετικά νέο και γρήγορα πλοίο στη γραμμή τους. Σωστά το καταλάβατε... Από τις 11 Σεπτεμβρίου, το "Blue Star Naxos" μπαίνει στη γραμμή των Σποράδων με ώρα αναχώρησης καθημερινά στις 8 το πρωί από το Βόλο για Σκιάθο – Σκόπελο – Αλόννησο....   

Και όπως διαβάζουμε στο σχετικό δελτίο ενημέρωσης από τα ΜΜΕ της ευρύτερης περιοχής " Για συντήρηση θα πάει το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο Εξπρές Σκιάθος και από την ερχόμενη Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου στη γραμμή Βόλος – νησιά Σποράδων θα δρομολογηθεί γρήγορο συμβατικό πλοίο. Πρόκειται για το επιβατηγό οχηματαγωγό Blue Star Naxos θα αναλάβει δρομολόγια στη γραμμή Βόλος – Σκιάθος – Σκόπελος – Αλόννησος από την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου, με καθημερινές αναχωρήσεις από το λιμάνι του Βόλου, στις 8 το πρωί.

Το Εξπρές Σκιάθος θα σταματήσει τα δρομολόγιά του στη γραμμή στις 10 Σεπτεμβρίου και θα πάει στα ναυπηγεία Αυλίδας στη Χαλκίδα για τον ετήσιο δεξαμενισμό ο οποίος θα διαρκέσει περίπου ένα μήνα. Κατά τη διάρκεια του δεξαμενισμού του Εξπρές Σκιάθος θα πραγματοποιηθούν επίσης εργασίες ανακαίνισης των εσωτερικών χώρων του πλοίου. Ως εκ τούτου το Blue Star Naxos θα παραμείνει στη γραμμή Βόλου – Β. Σποράδων ένα μήνα περίπου, μέχρι να επιστρέψει στα δρομολόγιά του το Εξπρές Σκιάθος".

Οκ.. Και πάμε στα δικά μας τώρα. Ποιο πλοίο θα καλύψει το κενό του Blue Star Naxos; Οσο σκέφτηκαν το αδελφάκι του, το Blue Star Paros παίρνουν μεν bonus για τη ...σκέψη, όμως αυτή τη φορά έρχεται το Νήσος Χίος από τη Hellenic Seaways ώστε να δυναμώσει την σχέση των δύο εταιρειών ακόμη περισσότερο. Οπότε από τις 11 Σεπτεμβρίου, στις 5 το απόγευμα το "Νήσος Χίος" θα αναχωρήσει από Πειραιά για Πάρο - Νάξο - αγονη γραμμή (Μικρές Κυκλάδες - Αμοργό) και Αστυπάλαια... Τώρα, στο ερώτημα, πως θα χωρέσει το "Νήσος Χίος" στο λιμάνι της Σχοινούσας, που θεωρείται από τα πιο δύσκολα στο δρομολόγιο, ειδικά εάν έχει καιρό, αυτό είναι άλλη κουβέντα...  Ενας μήνας είναι, θα περάσει.. 

Οσο για το Blue Star Patmos που κάνει αυτή τη στιγμή το απογευματινό δρομολόγιο της Πάρου - Νάξου - Σαντορίνης; Ε' θα πάρει το δρόμο για τα Δωδεκάνησα...  Αλλωστε αυτό το δρομολόγιο το ξέρει καλύτερα από κάθε άλλο, έτσι δεν είναι;