Κυκλάδες: Το CNBC προτείνει την "οικονομική" Σύρο αντί Σαντορίνης

Αφιέρωμα σε πέντε Ευρωπαϊκούς προορισμούς που έχουν ελάχιστο κόσμο κάνει το Αμερικανικό δίκτυο CNBC, για όσους φοβούνται ακόμη τα πλήθη, λόγω του κορωνοϊού. Και ένας από αυτούς τους προορισμούς είναι η Σύρος.

Όπως λέει το δημοσίευμα, εάν ονειρεύεστε για διακοπές στην Ευρώπη, πολλές χώρες της γηραιάς Ηπείρου ανοίγουν ξανά σταδιακά τα σύνορά τους στους κατοίκους επιλεγμένων χωρών ανά τον κόσμο. Ωστόσο, η μετάδοση του κορωνοϊού εξακολουθεί να αποτελεί ανησυχία για πολλούς επισκέπτες, επομένως ένας από τους τρόπους για να αποφύγετε τα πλήθη είναι να πάτε σε κάποιους μικρότερους και όχι τόσο δημοφιλείς, προορισμούς της Ευρώπης.

«Αντί για Σαντορίνη, επιλέξτε την οικονομική Σύρο: Μοιάζει με την Ιταλία»

Στην συνέχεια, το δίκτυο παραθέτει 5 προορισμούς, μεταξύ των οποίων είναι και η Σύρος - την οποία είχε εκθειάσει πριν από λίγες ημέρες και η Daily Mail. Συγκεκριμένα, γράφει για την επιλογή αυτή: Τα διάσημα, ασβεστωμένα σπίτια της Σαντορίνης, τα οποία κατακλύζουν τις πλαγιές του νησιού προς την θάλασσα, έκαναν το μέρος αυτό έναν μαγνήτη για τους ταξιδιώτες εδώ και δεκαετίες. Για ένα πιο ήσυχο (και λιγότερο ακριβό) κομμάτι της ελληνικής ζωής, προτιμήστε την Σύρο, με ένα μείγμα από όμορφες παραλίες και μικρές πόλεις για να επισκεφθείτε.

 «Είναι εντελώς διαφορετικό (από την Σαντορίνη). Μοιάζει με την Ιταλία… εξαιτίας των χρωμάτων του νησιού» δήλωσε η Ζίνα Μπεντσέιχ, διευθύνουσα σύμβουλος της ταξιδιωτικής εταιρείας Intrepid Group στο CNBC.

Και πράγματι, η πλαγιά της Άνω Σύρου, ακριβώς πάνω από την πρωτεύουσα της Ερμούπολης, χτίστηκε από τους Ενετούς τον 13ο αιώνα και συνδυάζει στενά σοκάκια με αυλές. Η ίδια η Ερμούπολη διαθέτει κτίρια με παστέλ χρώματα, πλατείες με μάρμαρο και έναν χώρο που φιλοξενεί παραστάσεις. Όσο για τις παραλίες, ο Φοίνικας και η Γαλησσά είναι καλές επιλογές με άμμο, αλλά εάν είστε απελπισμένοι για λίγη λάμψη και γοητεία, η Μύκονος απέχει μόλις μισή ώρα με το φέρι μποτ.

Οι άλλοι 4 Ευρωπαϊκοί προορισμοί

Όσον αφορά στους άλλους Ευρωπαϊκούς προορισμούς, το CNBC προτείνει το Σάφολκ αντί για την Κορνουάλη, εάν κάποιος θέλει να επισκεφθεί την Βρετανία, αντί για την Λισαβόνα – που έχει και αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού τις τελευταίες ημέρες- το Πόρτο, αντί για το Παρίσι, την περιοχή γύρω από το Μπορντό και τέλος αντί για την Τοσκάνη της Ιταλίας, το Μπρντα της Σλοβενίας.

 

Διαβάστε εδώ όλες τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από τις σελίδες του naxospress.gr

Δείτε εδώ όλες τις ειδήσεις μέσα από την πλατφόρμα του google news...

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News