Κυκλάδες- Εκτακτο: Το "Superferry II" καλύπτει το "Θεολόγος" και έχει απογευματινό δρομολόγιο

Το λέμε εδώ και ημέρες ... Η ακτοπλοΐα βρίσκεται σε αχαρτογράφητα νερά και μπροστά σε μια πρωτόγνωρη μείωση κατά 90% της επιβατικής κίνησης (!!!)  Μάλιστα, σύμφωνα  με όλες τις οικονομικές προβλέψεις η μείωση της δραστηριότητας του κλάδου θα συνεχισθεί και στην διάρκεια της θερινής περιόδου και θα κινείται στα επίπεδα του 50% στους επιβάτες. 

Και οι πρώτες αντιδράσεις... Στη γραμμή της Παροναξίας έχουμε το Blue Star Naxos που θα κάνει μόνο την απογευματινή γραμμή έξι φορές την εβδομάδα (εκτός Σαββάτου), δημιουργήθηκε μία νέα γραμμή από το Blue Star Delos με Σύρο - Τήνο - Μύκον - Σαντορίνη και επιστροφή για τέσσερις φορές την εβδομάδα (μάλιστα τη μία εξ αυτών θα πιάνει Νάξο - Πάρο στην επιστροφή και όχι Μύκονο - Τήνο - Σύρο ) ενώ και στη γραμμή από Ραφήνα για Ανδρο - Τήνο - Μύκονο οι εξελίξεις είναι ανάλογες: Το "Superferry II" ζήτησε ανεκτέλεστα μέχρι 9 Απριλίου και ο "Θεολόγος" δεν κάνει δρομολόγια Σαββατοκύριακο.

Σήμερα όμως τα πράγματα αλλάζουν... Οπως έχετε ήδη ενημερωθεί το "Θεολόγος" θα μπει σε ... καραντίνα (απολύμανση) έως τη Δευτέρα 30 Μαρτίου λόγω ασθένειας ναυτικού και ενεργοποίηση του πρωτοκόλλου ασφαλείας και το απόγευμα έρχεται το "Superferry II" για να δώσει χείρα βοηθείας στους κατοίκους των τριών νησιών..  Και έτσι αντί να πάρει το δρόμο για τη Ραφήνα, άλλαξε ρότα και πάει Μύκονο για να ...φορτώσει και μετά ... Τήνος - Ανδρος και Ραφήνα.  

Υπάρχει άλλωστε και η σχετική ανακοίνωση από την πλοιοκτήτρια εταιρεία: λόγω κρούσματος κορωνοϊού σε πλοίο άλλης εταιρίας, το πλοίο μας E/Γ-Ο/Γ SUPERFERRY II θα εκτελέσει σήμερα 28/03 δρομολόγιο από Μύκονο στις 15.00 προς Τήνο 15.35 – 15.45, Άνδρο 17.20 – 17.35, Ραφήνα 19.30. Το πλοίο μετά την άφιξή του σήμερα θα παραμείνει στην Ραφήνα μέχρι νεωτέρας.

Να πως μεταφέρεται η είδηση από την ιστοσελίδα enandro.gr "  "Σε μια ένδειξη στήριξης των δύο εταιρειών της γραμμής μας, αλλά και στήριξης των νησιών της, το Superferry II, που είχε ανεκτέλεστο σήμερα, ενεργοποιήθηκε και μετά από πρωτοβουλία των αδελφών Στεφάνου άλλαξε πορεία και ταξιδεύει για Μύκονο για να κάνει το απογευματινό δρομολόγιο του Θεολόγος. Ως γνωστόν το δρομολόγιο του Θεολόγος ακυρώθηκε λόγω πρωτοκόλλου ασφαλείας.

Τα φορτηγά των τριών νησιών θα περάσουν σήμερα για εφοδιασμό στην Ραφήνα/Αθήνα και θα επιστρέψουν την Δευτέρα το απόγευμα. Έτσι, δεν θα μείνουν τα τρία νησιά για 3-4 μέρες χωρίς εφόδια. Το Superferry II θα μείνει με πρωτοβουλία της ιδιοκτησίας του στη Ραφήνα μέχρι να βγει το αποτέλεσμα του τεστ στο ναυτικό του Θεολόγος.

Η παραπάνω ενέργεια δείχνει την έλλειψη προβλεπτικότητας του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, παρά τα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες και δεν είναι και τα πλέον ιδανικά.... Τι θα γινόταν σήμερα αν δεν υπήρχε το Superferry II; Θα έμεναν και τα τρία νησιά χωρίς εφόδια μέχρι την Τρίτη! Κι αν χρειάζονταν ιατρική βοήθεια; Ή, αν αύριο χρειαστούν ελέγχους ή τσεκ; Το παραπάνω περιστατικό δείχνει πως ο υπουργός Ναυτιλίας πρέπει να στηρίξει άμεσα αυτούς που είναι στη γραμμή και στηρίζουν ήδη τα νησιά μας αυτή τη στιγμή..."