Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΤαξίδιΚυκλάδες: Εννέα νησιά σε πρωταγωνιστικό ρόλο ενόψει 2021

Κυκλάδες: Εννέα νησιά σε πρωταγωνιστικό ρόλο ενόψει 2021

|

Δείτε ποια είναι τα ελληνικά νησιά που ήδη ξεχωρίζουν για το 2021 – Πόσα ανήκουν στις Κυκλάδες!

Mε τις περισσότερες χώρες να βρίσκονται σε καθεστώς lockdown, ελάχιστοι είναι αυτοί που προγραμματίζουν κάποια εξόρμηση για τα Χριστούγεννα ή ακόμα και για τους πρώτους μήνες του 2021. Όπως όλα δείχνουν, θα χρειαστεί λίγος χρόνος για να σταθεροποιηθεί η κατάσταση, οπότε με μια αισιόδοξη προοπτική, πολλοί επικεντρώνεται στην άνοιξη και το καλοκαίρι του 2021 για να πραγματοποιήσουν τα πρώτα τους ταξίδια. Φυσικά στα σχέδια των περισσότερων βρίσκονται μέρη με καλό καιρό, υπέροχες θάλασσας και πολλές, μα πολλές επιλογές διαμονής και νόστιμου φαγητού. Αν το πρώτο πράγμα που σας ήρθε στο μυαλό είναι τα ελληνικά νησιά, βρίσκεστε στο σωστό δρόμο.  Αυτό που μας εντυπωσιάζει δεν είναι η παρουσία νησιών με… παράδοση όπως η Κρήτη, η Μύκονος ή η Σαντορίνη, αλλά το γεγονός ότι υπάρχουν οι Δυτικές Κυκλάδες και μάλιστα σε πρωταγωνιστικό ρόλο. Οπως και η Αμοργός.. Κι αυτό μας αρέσει γιατί έχουμε εναλλαγή προορισμών και επιλογών…

Τα παρακάτω είναι εκείνα που πρωταγωνιστούν στις προτιμήσεις.

Σύρος

Στη Σύρο δεν θα βρείτε χωριά με γαλάζια παραθυρόφυλλα και ασβεστωμένους δρόμους. Η πολύχρωμη πόλη της Ερμούπολης του 19ου αιώνα είναι χτισμένη σε δίδυμες κορυφές – μια Ορθόδοξη, η άλλη Καθολική που αποτελούν την κληρονομιά μιας μακράς Ενετικής κατοχής. Υπάρχει μια ισχυρή ιταλική επιρροή στους μαρμάρινους δρόμους της Ερμούπολης, τα αρχοντικά και το πιστό αντίγραφο της Σκάλας του Μιλάνου.

Σίφνος

Η Σίφνος οφείλει τη φήμη της στο φαγητό στον πιο διάσημο απόγονο της, τον Νικόλαο Τσελεμεντέ, ο οποίος έγραψε το πρώτο ελληνικό βιβλίο μαγειρικής το 1910. Το νησί είναι γεμάτο με πήλινα σκεύη για πεντανόστιμη ρεβυθάδα και ένα μαστέλο που θα σας μείνει αξέχαστο.

Ύδρα

Ιδανική για Σαββατοκύριακα, και όχι μόνο. Ένα νησί προστατευμένο από τα αυτοκίνητα που υπήρξε πάντα η μούσα των καλλιτεχνών. Ο Leonard Cohen έκανε την αρχή στη δεκαετία του ’60. Τώρα οι Brice Marden, Sadie Coles και Juergen Teller έχουν σπίτια εδώ.

Mήλος

Όλοι γνωρίζουν την Αφροδίτη της Μήλου, η οποία βρίσκεται στο Λούβρο από τον 19ο αιώνα. Όλο και περισσότεροι ανακαλύπτουν σιγά σιγά, το πολύτιμο νησί, και ιδίως τις 70 ή και περισσότερες παραλίες που συνθέτουν την πιο διαφορετική και εντυπωσιακή ακτογραμμή.

serifosss.jpg

Σέριφος

Η Σέριφος είναι το καλοκαιρινό καταφύγιο σχεδιαστών και αρχιτεκτόνων που προτιμούν τις αμμώδεις παραλίες. Ακόμα και τον Αύγουστο, θα βρείτε όρμους όπου μπορείτε να απολαύσετε μια σπάνια μοναξιά. Αυτό συμβαίνει επειδή οι καλύτερες παραλίες είναι προσβάσιμες μόνο μέσω χωματόδρομων με περπάτημα.

Aμοργός

Δεν είναι εύκολο να βρεθεί κανείς στην Αμοργό. Με τους δυνατούς ανέμους τα γρήγορα πλοία καθηλώνονται στα λιμάνια και τα πιο αργά κάνουν τουλάχιστον 8 ώρες για να φτάσουν. Όταν φτάσετε όμως στην Κατάπολα, ένα ήσυχο λιμάνι με υπέροχες ψαροταβέρνες,  μια πινακίδα σας προϊδεάζει «Καλώς ήλθατε στην Αμοργό. Κανείς δεν θα σας βρει εδώ.”

Παξοί

Ένα από τα πιο μικρά νησιά του Ιονίου, με απέραντη ομορφία. Όχι για τα ξενοδοχεία πέντε αστέρων ή για τις αμμώδεις παραλίες τους, αλλά για την καταγάλανη θάλασσα και τα παραθαλάσσια χωριά, καθένα τόσο όμορφο, που είναι αδύνατο να διαλέξετε το αγαπημένο σας.

Σαντορίνη

Το πιο διάσημο από τα ελληνικά νησιά, πέρασε το πιο ήρεμο καλοκαίρι του και είναι έτοιμο να υποδεχτεί ξανά τους φανατικούς θαυμαστές του από όλο τον κόσμο. Οι Αμερικανοί και οι Κινέζοι νεόνυμφοι παρατάσσονται για να φωτογραφηθούν καθώς ο ήλιος βυθίζεται πίσω από την καλντέρα. Αυτή η θέα μπορεί να είναι ένα ρομαντικό κλισέ, αλλά εξακολουθεί να μας κόβει την ανάσα.

santorrrrr.jpg

Kεφαλονιά

Ωστόσο, το μαντολίνο του Λοχαγού Corelli έβαλε στο προσκήνιο την Κεφαλονιά  το 2001. Το δραματικό τοπίο εξακολουθεί να ανταποκρίνεται στους λόγους που το έκαναν διάσημο σε όλο τον κόσμο: η λευκή παραλία του Μύρτου, η παραλία Χοργοτά με  τα πεύκα και τα βουνά του Αίνου και τα υπέροχα, παραθαλάσσια χωριά της Άσσου και του Φισκάρδο.

Kέρκυρα

Το κοσμοπολίτικο νησί αποτελεί μια γοητευτική μείξη από ενετικές, βρετανικές και γαλλικές αποικιακές επιρροές. Τα βράδια ξεκινούν με κοκτέιλ στο Liston και συνοδεύονται με δείπνο στο Salto, ένα wine bistro στην άκρη της Παλιάς Πόλης.

Iθάκη

Παρά το θρυλικό της ανάστημα, η πατρίδα του Οδυσσέα, παραμένει μακριά από τα βλέμματα του μαζικού τουρισμού. Οι τυρκουάζ και σμαραγδένιοι κόλποι της Ιθάκης είναι δημοφιλείς για ιστιοπλοΐα, αλλά λίγοι είναι αυτοί που εξερευνούν τα δασώδη βουνά, οπότε ίσως να είστε οι μόνοι που θα εξερευνήσετε τα ερείπια του παλατιού του Οδυσσέα του 8ου αιώνα π.Χ.

Φολέγανδρος

Ένα αυθεντικό νησί με boho vibes. Η πλατεία του χωριού είναι ακριβώς αυτή η εικόνα που μας έρχεται στο μυαλό όταν σκεφτόμαστε τα ελληνικά νησιά: Πιάστε τραπέζι στο αγαπημένο σας καφέ, ακούστε τα κουτσομπολιά των ντόπιων και προσαρμοστείτε στον χαλαρό ρυθμό της ζωής.

Mύκονος

Η Μύκονος είχε νυχτερινή ζωή και πάρτι που διαρκούσαν μέχρι την ανατολή του ηλίου πολύ πριν ακόμη επινοηθεί ο πολιτισμός. Η μποέμ γοητεία της δεν έχει ξεθωριάσει από τη δεκαετία του 1960, αν και οι κάποτε παρθένες παραλίες έχουν τώρα πανάκριβες ξαπλώστρες, ακριβά εστιατόρια και house πάρτι.

tinos.jpg

Tήνος

Η Τήνος έχει περισσότερα από 50 χωριά με το καθένα ανταγωνίζεται σε ομορφιά τα υπόλοιπα. Στον Πύργο, διάσημος για τους μαρμάρινους τεχνίτες του, τα γλυπτά και τα λουλούδια στολίζουν κάθε πόρτα. Ο Βώλαξ με τους υφαντές καλαθιών να κάθονται έξω από τις εξοχικές κατοικίες, είναι μια εικόνα που συνοδεύει κάθε ελληνικό καλοκαίρι.

Κρήτη

Το μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας, η γενέτειρα του Δία, η Κρήτη έχει αρχαία ερείπια, εντυπωσιακές κορυφές  βουνών και άφθονες παραλίες. Η ηλιοφάνεια είναι σχεδόν εγγυημένη όλο το χρόνο, αλλά η άνοιξη είναι υπέροχη για πεζοπορία και αξιοθέατα. Το μινωικό παλάτι της Κνωσού είναι υπέροχο, αλλά υπάρχουν πολλά ακόμα εκπληκτικά αρχαία μνημεία σε ολόκληρο το νησί.

 

Με πληροφορίες από την ιστοσελίδα arttravel.gr


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Ενδοκυκλαδικά: Το “Σαόνησος” θα αναχωρήσει τη Κυριακή (21/04) από τη Σύρο

Αλλαγή ημέρας και ώρας για το αυριανό δρομολόγιο του "Σαόνησος" - Πως είναι το πρόγραμμα

ΛΕ.ΜΟ.Ν.: Ξεκίνησε το 3ήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο χωμάτινης οδήγησης

Η Λέσχη Μοτοσυκλετιστών Νάξου (ΛΕ.ΜΟ.Ν.) κάλεσε τον Βασίλη Ορφανό για ένα τριήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο χωμάτινης οδήγησης - Πως μπορείτε να δώσετε το παρών

ΣΥΡΙΖΑ – Κασσελάκης: Το Σάββατο στη Σύρο, περιοδεία στο Αιγαίο

Λόγω Ευρωεκλογών ο Στέφανος Κασσελάκης ξεκινάει περιοδεία στο Αιγαίο.. Πότε θα βρίσκεται στις Κυκλάδες και δη στη Νάξο.

Νάξος: Μουσική και χορός στην υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας (video)

Πως υποδέχτηκε η Νάξος την Ολυμπιακή φλόγα (video)

Ελλάδα: Ανακοινώθηκαν οι “απάτητες” παραλίες, πόσες είναι στις Κυκλάδες; (πίνακας)

Υπεγράφη η ΚΥΑ με την οποία προσδιορίζονται οι 198 «απάτητες παραλίες». Δείτε τι απαγορεύεται σε αυτές.

Κ. Μπιζάς: “Τον Απρίλιο περιμένουμε περισσότερους από 40.000 επισκέπτες στο νησί”

ο τελευταίο διάστημα, ο Δήμος Πάρου έχει επιδοθεί σε εκστρατεία προβολής του νησιού μέσω επαφών με επαγγελματίες του Τουρισμού από σημαντικές αγορές του εξωτερικού που πραγματοποιήθηκαν με τις διαδικτυακές συναντήσεις του Αντιδημάρχου Τουρισμού Θοδωρή Μπιζά και μελών της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου.

Νάξος: Ποιος θα ανάψει με την Ολυμπιακή φλόγα τον βωμό στη Πορτάρα;

Εγιναν γνωστά τα ονόματα των οκτώ λαμπαδηδρόμων, οι οποίοι θα τρέξουν στη Νάξο στα πλαίσια της έλευσης της Ολυμπιακής φλόγας;

Κέα: Διήμερο (20-21 Απριλίου) εθελοντικής αιμοδοσίας

Ερχεται διήμερο εθελοντικής αιμοδοσίας στην Κέα.. Που και πότε;

Ολυμπιακή Φλόγα: Βασδέκη, Σοφικίτης και Neubauer μίλησαν με τα παιδιά της Νάξου

Διαδραστική συνάντηση με τα παιδιά και βράβευση σε Βασδέκη, Σοφικίτη και Neubauer (video)

Θα ορκιστεί στη… φυλακή αν εκλεγεί ο Μπελέρης;

Τι θα συμβεί με τον φυλακισμένο Φρέντι Μπελέρη εάν εκλεγεί Ευρωβουλευτής;

Princess Cruises: Ακύρωση επισκέψεων του “Sun Princess” στη Σαντορίνη

Το Sun Princess ακύρωσε τα δρομολόγια στη Σαντορίνη λόγω συνωστισμού κρουαζιερόπλοιων - Επιλέγει Χανιά

Ολυμπιακή Φλόγα – Νάξος: Επίσκεψη από την πρωταθλήτρια Στίβου, Ολγα Βασδέκη

Οι Ολγα Βασδέκη, Βασίλης Σοφικίτης και Lennart Neubauer θα είναι τρείς από τους οκτώ λαμπαδηδρόμος της αυριανής δράσης από το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου: Με εισήγηση Δημήτρη Λιανού, προσφυγή στη Δικαιοσύνη για τους αιγιαλούς

Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει η ΠΕΔ για τον αιγιαλό και την παραλία - Ποια ήταν η πρόταση Δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Δημήτρη Λιανού

Blue Star Ferries: Παράταση μίας ακόμη εβδομάδας για το “Blue Star 1”

Μία ακόμη εβδομάδα θα μείνει στη γραμμή της Παροναξίας το Blue Star 1....

Ολυμπιακή Φλόγα – Νάξος: Κίνηση οχημάτων από και προς το λιμάνι μέσω Περιφερειακού δρόμου

Ενημέρωση από το Λιμεναρχείο Νάξου για την κίνηση οχημάτων από και προς το λιμάνι της Νάξου - Που θα δέσει ο Σκοπελίτης

Ολυμπιακή Φλόγα: Βασδέκη, Σοφικίτης και Neubauer μίλησαν με τα παιδιά της Νάξου

Διαδραστική συνάντηση με τα παιδιά και βράβευση σε Βασδέκη, Σοφικίτη και Neubauer (video)

Νομική Αθηνών: Με οδηγό την Ναξιώτισσα Μαρία Μαργαρίτη κέρδισε Κέμπριτζ και Οξφόρδη!

Η Νομική Αθηνών νίκησε Κέμπριτζ και Οξφόρδη και πήρε το Α’ Βραβείο σε διεθνή διαγωνισμό εικονικής δίκης - Ο ρόλος της Ναξιώτισσας Μαρίας Μαργαρίτη

Express Skopelitis: Μια μέρα σαν όλες τις άλλες….

To Express Skopelitis συνεχίζει το δρομολόγιό του...

Νάξος: Μουσική και χορός στην υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας (video)

Πως υποδέχτηκε η Νάξος την Ολυμπιακή φλόγα (video)

Νάξος: Ποιος θα ανάψει με την Ολυμπιακή φλόγα τον βωμό στη Πορτάρα;

Εγιναν γνωστά τα ονόματα των οκτώ λαμπαδηδρόμων, οι οποίοι θα τρέξουν στη Νάξο στα πλαίσια της έλευσης της Ολυμπιακής φλόγας;