Κυκλάδες - Φολέγανδρος: Επίσκεψη από το γαλλικό κρουαζιερόπλοιο Le Lyrial

Φολέγανδρος

Μπήκε η Φολέγανδρος στο χάρτη της κρουαζιέρας; Η απλά ένα τυχαίο γεγονός;

Αρχικά να βάλουμε την είδηση... Στο λιμάνι της Φολέγανδρου κατέπλευσε πρόσφατα το πολυτελές γαλλικό κρουαζιερόπλοιο "Le Lyrial" και τραβώντας τα βλέμματα τον επισκεπτών του νησιού

Και δεν έμεινε μόνο σε μία τυπική επίσκεψη όπως φάνηκες.. 

folegandros1.jpgΟι επιβάτες του περιηγήθηκαν τόσο στην μοναδικής γραφικότητας χώρα της Φολεγάνδρου, όσο και στον παραδοσιακό οικισμό της Άνω Μεριάς. Και βέβαια στα πολιτιστικά μνημεία του νησιού στις Δυτικές Κυκλάδες, ενώ είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την τοπική αγορά με μία σειρά από αγορές προϊόντων του νησιού . Και οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι έμειναν ενθουσιασμένοι, από την φιλοξενία και από το υψηλό επίπεδο υπηρεσιών. 

Ο εκπρόσωπος τον τουριστικών επιχειρήσεων του νησιού Χρήστος Λύδης εξέφρασε την χαρά και την ικανοποίηση του για το άνοιγμα του νησιού στην διεθνή κρουαζιέρα, ενώ θέλησε να ευχαριστήσει την πλοιοκτήτρια εταιρεία Ponant Explorer, για την επιλογή της Φολεγάνδρου, στο πρόγραμμα των κρουαζιέρων στο Αιγαίο .

Κάτι πυ σημαίνει ότι η Φολέγανδρος μπαίνει στο χάρτη. Μάλιστα, η εταιρεία έχει προγραμματιστεί άλλες 12 αφίξεις για τον μήνα Σεπτέμβριο και Οκτώβριο, ενώ την επόμενη ημέρα βρισκόταν στο λιμάνι της Φολεγάνδρου και το κρουαζιερόπλοιο LE BOUGAINVILLE 

 

Η ναυαρχίδα  

Το υπερπολυτελές κρουαζιερόπλοιο - η ναυαρχίδα της εταιρείας Ponant, της μοναδικής εταιρείας του κλάδου στη Γαλλία με σημαία Γαλλίας -  είναι κατασκευής 2015 στα Ιταλικά ναυπηγεία Fincantieri της Αncona, έχει μήκος 142 μέτρα και πλάτος 18 μέτρα.

Διαθέτει για τους επιβάτες του 122 καμπίνες και σουίτες, σχεδόν όλες με θέα στην θάλασσα και ιδιωτικό μπαλκόνι, ενώ είναι εξοπλισμένο με τις τελευταίες – φιλικές προς το περιβάλλον – τεχνολογίες, όπως ο LED φωτισμός.

Το «Le Lyrial» διαθέτει εστιατόριο με μενού αλά καρτ και δύο σομελιέ, πέντε χορευτές, δύο πιανίστες και τρεις τραγουδιστές, θέατρο, γυμναστήριο, κομμωτήριο, spa, σαλόνι ανάγνωσης και παρατήρησης, πιάνο μπαρ και φυσικά πισίνα.

Είναι το δωδέκατο πλοίο της εταιρείας Ponant και το πέμπτο της σειράς Explorer, πλοία μοναδικής σχεδίασης, και καινοτομίας , που ανήκουν στην κατηγορία τον mega yacht.

Το ζητούμενο; 

Η Φολέγανδρος έχει μπει πλέον δυναμικά στον χάρτη της διεθνούς κρουαζιέρας , καθώς και άλλες γνωστές εταιρείες του χώρου , έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους για την Φολεγάνδρο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News