Κυκλάδες: Η πρόταση των Sunday Times για το φετινό καλοκαίρι

Δεν έχουμε μπει ακόμη στο καλοκαίρι, αλλά τα αφιερώματα καλά κρατούν στο εξωτερικό με επίκεντρο τα νησιά του Αιγαίου.... Και έτσι σειρά πήρε την περασμένη Κυριακή η βρετανική εφημερίδα Sunday Times, επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, ότι «οι εμβολιασμοί σε αυτά, τα καθιστούν ιδιαίτερα ελκυστικά για διακοπές στο φετινό ιδιαίτερο καλοκαίρι».

Μία πρώτη εικόνα; Αναφροά στο παρθένο τοπίο της Φολεγάνδρου, η Αντίπαρος με τους αργούς ρυθμούς της, οι χαλαροί Παξοί, η οικογενειακή Κως, οι αξιοθαύμαστες παραλίες της Λευκάδας, η εντυπωσιακή Σύμη, η Ιθάκη των χαμηλών τόνων, η παραδοσιακή Σάμος, η Αλλόνησος ενός διαφορετικού κόσμου, η σαγηνευτική Κέρκυρα, ο γαστρονομικός παράδεισος της Σίφνου και η ιστορική Ρόδος συνθέτουν τη δωδεκάδα για αναζωογονητικές διακοπές, χωρίς άγχος.

Μεταξύ των προτεινόμενων νησιών, βρίσκεται η Σίφνος - ένα από τα ωραιότερα νησιά των Δυτικών Κυκλάδων - με τα γραφικά εκκλησάκια και τις μεσαιωνικές γωνιές συναρπάζει και ενδείκνυται για τους καλοφαγάδες. Παράλληλα, η Αλόννησος, το πιο μακρινό νησί των Σποράδων, μεταφέρει τους τυχερούς επισκέπτες σε έναν άλλο, μαγικό κόσμο.

«H Σίφνος της αγγειοπλαστικής, της γαστρονομίας, των γραφικών οικισμών και εκκλησιών, του πολιτισμού και της πλούσιας ιστορικής κληρονομιάς αποτελεί “μαγνήτη” για τους φίλους των ποιοτικών διακοπών», τονίζει -μετά τη νέα διάκριση του νησιού από τους Sunday Times- στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η δήμαρχος του νησιού, Μαρία Ναδάλη.

«Το μεγαλύτερο φυσικό θαλάσσιο πάρκο της Ευρώπης, το πρώτο υποβρύχιο μουσείο της Ελλάδας και ο αστείρευτος εξωτισμός αποτελούν το «σήμα κατατεθέν» της Αλοννήσου, που εγγυάται χαλαρωτικές διακοπές χωρίς συνωστισμό», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος του νησιού, Πέτρος Βαφίνης.

Γιατί ξεχωρίζει καθένα από τα νησιά που επέλεξαν οι Sunday Times: Φολέγανδρος, με παρθένα τοπία,  Αντίπαρος, για... αργούς ρυθμούς,  Παξοί... χαλαρά, Κως για οικογένειες,  Λευκάδα για τις αξιοθαύμαστες,  παραλίες, Σύμη, εντυπωσιακή χωρίς λόγια, Ιθάκη, για χαμηλούς τόνους, Σάμος η παραδοσιακή,  Αλλόννησος, ένας διαφορετικός κόσμος,  Κέρκυρα η σαγηνευτική,  Σίφνος, ένας γαστρονομικός παράδεισος και τέλος Ρόδος η ιστορική.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News