Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΤαξίδιΚυκλάδες: Μία βόλτα στο Public Cafe και άνεμος ανανέωσης με γεύσεις Τήνου

Κυκλάδες: Μία βόλτα στο Public Cafe και άνεμος ανανέωσης με γεύσεις Τήνου

|

Με γεύσεις και αρώματα Τήνου πλημμύρησε το κέντρο της Αθήνας, καθώς το ανανεωμένο PublicCafé της πλατείας Συντάγματος, εγκαινίασε τη νέα του ενέργεια που τιμά και προωθεί την γαστρονομία του κυκλαδίτικου νησιού για έναν ολόκληρο μήνα!

Με γεύσεις και αρώματα Τήνου πλημμύρησε το κέντρο της Αθήνας, καθώς το ανανεωμένο PublicCafé της πλατείας Συντάγματος, εγκαινίασε τη νέα του ενέργεια που τιμά και προωθεί την γαστρονομία του κυκλαδίτικου νησιού για έναν ολόκληρο μήνα! Πρόκειται για την ενέργεια «το Public Café δοκιμάζει», που πραγματοποιείται με αφορμή την εκτεταμένη ανακαίνιση των χώρων και του μενού του PublicCafé, το οποίο ανοίγει τις πόρτες του για να υποδεχθεί τη γαστρονομία όλη της Ελλάδας.  Πρώτος σταθμός οι Κυκλάδες, με τον μήνα Νοέμβρη να είναι αφιερωμένος στην Τήνο, ενώ θα ακολουθήσουν αφιερώματα και σε άλλα κυκλαδίτικα νησιά. 

Στο ήδη πλούσιο μενού του PublicCafé προστέθηκαν πιάτα ημέρας με έμπνευση από το αγαπημένο νησί των Κυκλάδων, που τα τελευταία χρόνια, χάρη και στο φεστιβάλ TinosFoodPaths, προβάλλει οργανωμένα μεν αλλά με απόλυτο σεβασμό στην παράδοση τον γαστρονομικό του πλούτο. Στην κουζίνα του Café, λοιπόν, θα ετοιμάζονται για έναν μήνα και κάτι ονομαστές συνταγές της περιώνυμης ταβέρνας «Μαραθιά», ενώ κατά τη διάρκεια της ενέργειας η βιβλιοθήκη θα γεμίζει με βιβλία και μουσικές από τις Κυκλάδες.
 

PUBLIC_CAFE_2


Κατά την εκδήλωση για τη παρουσίαση της ενέργειας, στο PublicCafé έφτασαν από την Τήνο εκλεκτά προϊόντα με τους παραγωγούς τους, οι οποίοι μίλησαν για αυτά, εκφράζοντας τη μοναδικότητα της γεύσης και της δημιουργίας τους. Συγκεκριμένα από την Τήνο ταξίδεψαν οι: Μαρίνος Σουράνης από το τιμώμενο εστιατόριο Μαραθιά, Μάνθος Βίλλας από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Τήνου, Μιχάλης Ξανθάκης παραγωγός Μελιού, Γιάννης Κρητικός παραγωγός Αλλαντικών, Μιχάλης Κοντιζάς παραγωγός Κρασιού και Αναστασία Ψάλτη από το περιοδικό ΤΑΜΑ.  Το PublicCafé καλεί όλους τους επισκέπτες του να δοκιμάσουν τις νοστιμιές της τηνιακής παράδοσης, που με σύγχρονες τεχνικές παραγωγής και μαγειρικής, διατηρούν αναλλοίωτες τις γαστρονομικές αξίες του νησιού.

Ο χώρος του PublicCafé 

Το PublicCafé ανοίγει στις 9 το πρωί, μαζί με το κατάστημα Public, και κλείνει στις 11 το βράδυ, αποτελώντας ένα εξαιρετικό σημείο συνάντησης καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας – το ιδανικό στέκι για χαλάρωση μετά το γραφείο ή για επαγγελματικά ραντεβού. Ανοικτό και το Σάββατο! Ο χώρος ανανεώθηκε και δημιουργήθηκαν πολλές διαφορετικές γωνιές, για να φιλοξενήσουν τη διάθεση των επισκεπτών του. Η μεγάλη σάλα «ντύθηκε» στα λευκά, με ένα μεγάλο δέντρο ελιάς να δεσπόζει στο κέντρο της, δανείζοντας το χρώμα του σε τοίχους και άλλα αντικείμενα. Το φυσικό φως μπαίνει από τις μεγάλες τζαμαρίες, χαρίζοντας άπλετη θέα προς την πλατεία Συντάγματος και τη Βουλή των Ελλήνων.

Τα διαφορετικά έπιπλα και η νέα διακόσμηση δημιουργούν ξεχωριστές γωνιές, δίδοντας την αίσθηση μεμονωμένων χώρων. Στα καθιστικά της ελιάς, γύρω από το μεγάλο δέντρο, το σκηνικό είναι ζεστό και ταυτόχρονα προσεγμένο, ιδανικό για παρέες που θέλουν να απολαύσουν το φαγητό τους όλες τις ώρες. Το κομμάτι του εστιατορίου έχει ενισχυθεί σημαντικά, χάρη στο νέο μενού και την ειδική διαμόρφωση του χώρου, με ροτόντες αλλά και μεγαλύτερα παραλληλόγραμμα τραπέζια περιμετρικά της βιτρίνας.
 

PUBLIC_CAFE_4


Στα πλάγια, οι αναπαυτικοί καναπέδες προσφέρονται εξαιρετικά για επαγγελματικά και άλλα ραντεβού, καθώς και για φαγητό, καφέ και ποτό. Κοντά στο μπαρ δημιουργήθηκε μια όμορφη γωνιακή βιβλιοθήκη, για εκείνους που αποζητούν περισσότερη ηρεμία για να δουλέψουν ή να χαλαρώσουνσε ιδιαίτερα αναπαυτικές lounge πολυθρόνες.

Το μενού του PublicCafé 

Το μενού ανανεώθηκε από τον πολυμήχανο σεφ Στέφανο Στεφανίδη και περιλαμβάνει εξαιρετικές επιλογές από snacks, σάντουιτς, ζεστά και κρύα πιάτα, φρέσκες σαλάτες, προτάσεις για vegetarian και vegan και ιδέες για glutenfree πρωινό! Στις πιο κλασικές επιλογές πρωταγωνιστούν ζυμαρικά, κρέας, burgers και pizza, αλλά και υπέροχα γλυκά και παγωτά! Η κάρτα των αφεψημάτων, των χυμών, των κρασιών και των ποτών, προσφέρει πολλές ενδιαφέρουσες εναλλακτικές, ενώ εκλεκτά ελληνικά προϊόντα χρησιμοποιούνται σχεδόν σε όλα τα πιάτα.
 

PUBLIC_CAFE_5PUBLIC_CAFE_6PUBLIC_CAFE_7


Το PublicCafé αποτελεί ιδανική επιλογή για επαγγελματικά γεύματα και δείπνα. Ο εξωτερικός χώρος προσφέρεται για την ομορφότερη θέα του κέντρου της Αθήνας, ενώ είναι και το μοναδικό σημείο του Café που επιτρέπεται το κάπνισμα.

Δελτίο Ενημέρωσης – Protothema.gr 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Πανναξιακού ΑΟΝ – ΑΜΣ Φιλωτίου: Τι απαντούν στην καταγγελία της Κατερίνας Μουστάκη;

Κοινή ανακοίνωση από τις Διοικήσεις Πανναξιακού ΑΟΝ και ΑΜΣ Φιλωτίου για την καταγγελία της Κατερίνας Μουστάκη σχετικά με την παρουσία άγνωστου άνδρα στα αποδυτήρια του κλειστού γυμναστηρίου Νάξου - Η απάντηση Μουστάκη

Πανναξιακό (10ο) Πρωτάθλημα Τάβλι: Πρωταθλητής ο ρούκι Βαγγέλης Παπαδόπουλος

Ο Βαγγέλης Παπαδόπουλος το είπε και το έκανε.. Με 3-1 νίκες κατέκτησε το 10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι

Γ. Λεονταρίτης: “Ζήτησε δωρεάν μετακίνηση των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων”

Η Πρόταση του αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, Γ. Λεονταρίτη αναφορικά με τα πλοία που επιδοτούνται από το κράτος, για τις ανάγκες των αθλητών σε όλο το Ν. Αιγαίο - Τι πρότεινε ο Γιάννης Μαργαρίτης

ΝΕ ΠΑΣΟΚ ΚΥΚΛΑΔΩΝ : ΟΧΙ στην συγκάληψη

Η πρόταση που καταθέτει η ΝΕ ΠΑΣΟΚ Κυκλάδων σχετικά με τα Τέμπη και την πρόταση δυσπιστίας

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) στη Γένοβα

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη της κρουαζιέρας στις Κυκλάδες

Νάξος – Καρνάγιο: Γεννητούρια στη παραλία

Νέοι κάτοικοι στο καρνάγιο της Νάξου

Δεύτεροι “φτωχότεροι” καταναλωτές της Ευρώπης οι Έλληνες

Εκτός όμως από τον υψηλότερο μέσο πληθωρισμό, πρόσφατη μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποδεικνύει ότι η Ελλάδα πληρώνει ακριβότερα και τον πληθωρισμό της απληστίας, σε σύγκριση με την υπόλοιπη ΕΕ.

10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι: Τελικός και ο πρωτάρης Παπαδόπουλος στη πρόκληση της καριέρας του

Ο μεγάλος τελικός του 10ου Πανναξιακού Πρωταθλήματος Τάβλι ξεκινάει. Ποιος θα επικρατήσει; Ο έμπειρος Μαγκανάρης ή ο ρούκι Παπαδόπουλος;

Αλυκό: Ο Φάρος που “φωτίζει” την γαστρονομία της Νάξου

Ανοίγει την Παρασκευή 5 Απριλίου ο Φάρος του Αλυκού - Τι περιλαμβάνει το μενού

Νάξος (Αγγίδια) – Ενοριακός Ναός Αγίου Χαραλάμπους: Ψήφισμα για την εκδημία του Δημητρίου Σέργη

Το ψήφισμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ενοριακού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου για το θάνατο του Δημητρίου Σέργη

Η δράση της Μαρίας Καρυστιανού δείχνει το δρόμο για μία κοινωνία που δεν θα ανέχεται την αδικία

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει την εβδομάδα που μας πέρασε... Από την Καρυστιανού στις Βρυξέλλες έως τον Λοβέρδο και τη Νέα Δημοκρατία - Την Ακρίβεια έως τον Γεωργιάδη και τις απαντήσεις του.. Αναρωτιέται δε εάν στην Ελλάδα γίνονται τέτοια πράγματα

Απόκριες 2024: Το “ευχαριστώ” από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής (video)

Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής με ανάρτησή τους στα social media λένε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όσους βρέθηκαν στην πανέμορφη Κωμιακή (video)

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Naxos Medical: Επίσκεψη από τον πλαστικό χειρουργό Νικόλαο Μουστάκη

Σάββατο 23 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο Ιατρείο ο Στρατιωτικός Ιατρός, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός, Νικόλαος Μουστάκης

Πανναξιακό (10ο) Πρωτάθλημα Τάβλι: Πρωταθλητής ο ρούκι Βαγγέλης Παπαδόπουλος

Ο Βαγγέλης Παπαδόπουλος το είπε και το έκανε.. Με 3-1 νίκες κατέκτησε το 10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι

Επαρχείο Νάξου – Τμήμα Δημόσιας Υγείας: Περί ορθής διαχείρισης των υγρών αποβλήτων

Ενημέρωση για τη σωστή διαχείριση των υγρών αποβλήτων ενόψει τουριστικής σεζόν