Κυκλάδες - Μήλος: Ακύρωση πτήσης λόγω ασθένειας υπαλλήλου (!!!)

Δεν είναι η πρώτη φορά πο συμβαίνει στην Μήλο... Απλά παλεύουμε να δούμε πότε θα είναι η τελευταία... Τι θέλουμε να πούμε; Δύο ημέρες μετά τη ερώτηση του βουλευτή Κυκλάδων ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, Νίκου Συρμαλένιου, για την υποστελέχωση των μικρών αεροδρομίων στις Κυκλάδες (ανάμεσά τους και η Μήλος), έρχεται για μία ακόμη φορά ακύρωση πτήσης προς την Μήλο, λόγω ασθένειας του μοναδικού εργαζόμενου στον πύργο ελέγχου του αεροδρομίου στο νησί των Δυτικών Κυκλάδων.. 

Η είδηση έγινε γνωστή μέσω ανακοίνωσης από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) που σημειώνει ότι έχει μεριμνήσει για την αντικατάσταση του υπαλλήλου με άλλον αρμόδιο και όλες οι εταιρείες είναι ενήμερες για να προσαρμόσουν τις πτήσεις τους. Οπως βέβαια και οι επιβάτες που ήταν να ταξιδέψουν... Και η αυριανή πτήση θα γίνει κανονικά. 

 Και η οποία όπως διαβάζουμε 

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) ανακοινώνει στο επιβατικό κοινό ότι η σημερινή μεσημεριανή πτήση από Αθήνα προς το νησί της Μήλου ακυρώθηκε λόγω ξαφνικής ασθένειας του τηλεπικοινωνιακού υπαλλήλου που υπηρετεί στον πύργο ελέγχου του αερολιμένα του νησιού.

Επισημαίνεται, ότι η ΥΠΑ, έχει ήδη μεριμνήσει για την αντικατάσταση του ασθενούντος υπαλλήλου με άλλον αρμόδιο υπάλληλο και μέσω του αερολιμενάρχη Μήλου ενημέρωσε άμεσα τις αεροπορικές εταιρίες στο αεροδρόμιο του νησιού, προκειμένου να λάβουν γνώση όλοι οι επιβάτες για την αλλαγή στην ημερομηνία διεξαγωγής της πτήσης τους και να αποφευχθεί η ταλαιπωρία τους.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Υπηρεσίας έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα έτσι ώστε η αυριανή πτήση να πραγματοποιηθεί κανονικά ενώ είναι ήδη σε εξέλιξη η εκπαίδευση και δεύτερου τηλεπικοινωνιακού υπαλλήλου προκειμένου να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του αερολιμένα χωρίς ανάλογα προβλήματα, ιδιαίτερα κατά την διάρκεια της θερινής περιόδου που αναμένεται αύξηση της επιβατικής κίνησης.

Αντίστοιχο πρόβλημα είχαμε και στη Νάξο στα τέλη Ιανουαρίου ενώ στο παρελθόν έχουμε διαβάσει και για άλλα αεροδρόμια, της Μήλου, της Ικαρίας και των Κυθήρων όπου εργάζεται μόνο ένας υπάλληλλος που μπορεί να εξασφαλίσει τις προσγειώσεις και απογειώσεις αεροσκαφών

Και βέβαια τον περασμένο Οκτώβριο, οι βουλευτές του ΚΚΕ αλλά και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Συρμαλένιος είχαν καταθέσει ερωτήσεις σχετικά με την υποστελέχωση των αεροδρομίων στο Νότιο Αιγαίο σημειώνοντας ανάμεσα στα άλλα "  Στους Αερολιμένες Λέρου, Καστελόριζου, Αστυπάλαιας, Κυθήρων, παρόλο που απαιτείται η παρουσία 2 εξουσιοδοτημένων υπαλλήλων, δεν υπηρετεί κανένας. Στον Αερολιμένα Σύρου, υπηρετεί 1 υπάλληλος, ενώ είναι απαραίτητο να υπηρετούν τουλάχιστον άλλοι 2. Στους Αερολιμένες Νάξου και Μήλου υπηρετεί από 1 υπάλληλος, ενώ είναι απαραίτητο να υπηρετεί άλλος 1 για τους χειμερινούς μήνες και τουλάχιστον άλλοι 2-3 από τον Απρίλιο μέχρι και τον Οκτώβριο.  Στον Αερολιμένα Πάρου, υπηρετεί 1 υπάλληλος προσωρινά (αναμένεται η μετάταξή του σε άλλο κλάδο), ενώ απαιτείται η παρουσία 2 για τους χειμερινούς μήνες και τουλάχιστον 3-4 από τον Απρίλιο μέχρι και τον Οκτώβριο"

και το χειρότερο; Εως τώρα τίποτα νεώτερο. Και μπαίνουμε στη τουριστική περίοδο.. 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News