Κυκλάδες: Πήρε την έγκριση το "Thunder" και μπαίνει από την 1η Ιουνίου

Ναι είναι πραγματικότητα... Το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνίων (ΣΑΣ) μετά από δύο αναβολές σήμερα Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου άναψε το πράσινο φως για να μπει επιτέλους στις Κυκλάδες ο ...κεραυνός της Fast Ferries..  Παράλληλα, έβαλε και τέλος σε ένα παιχνίδι εντυπώσεων που είχε δημιουργηθεί εδώ κι ένα μήνα.. 

Μετά τις δύο αναβολές (Οκτώβριος - Νοέμβριος) σήμερα ο κύβος ερρίφθη.. Και όπως διαβάσουμε σε ανάρτηση του Σπύρου Ρούσσου στα social media (φωτογραφία από τον Δημήτρη Μεντάκη)  "Μετά από δυο διαδοχικές και συνάμα αναιτιολόγητες αναβολές στο ΣΑΣ, τελικά δρομολογήθηκε το HSC THUNDER (5.992gt/1998) της Fast Ferries.  Από τον ερχόμενο Ιούνιο το πλοίο θα εκτελεί τη γραμμή Πειραιάς - Μύκονος - Νάξος - Σαντορίνη - Ανάφη (3 φορές την εβδομάδα) και Θηρασιά (1 προσέγγιση).
Η αναχώρησή του από τον Πειραιά θα είναι στις 15.50 και από τη Σαντορίνη στις 07.30. Με τη δρομολόγηση αυτή, ένα ακόμη αξιόλογο πλοίο εντάσσεται στην Ελληνική Ακτοπλοΐα, ενώ οι Αναφιώτες και οι Θηρασιώτες θα έχουν επιτέλους ένα πολύ καλό ταχύπλοο, μιας αξιόπιστης και νοικοκυρεμένης εταιρείας, να τους προσφέρει της υπηρεσίες του".

Ποιο είναι το Thunder;

Με βάση την ανακοίνωση που είχε εκδώσει τέλη Αυγούστου, η εταιρεία Fast Ferries, τι μάθαμε για το νέο ταχύπλοο; "Το νέο μας πλοίο είναι το πρώην HSC Turgut Ozal, ταχύπλοο επιβατηγό οχηματαγωγό που ναυπηγήθηκε στα ναυπηγεία Austal, στην Αυστραλία το 1998, στο οποίο ήδη έχει υψωθεί η Ελληνική Σημαία και μετονομάστηκε σε «THUNDER», ενώ μέσα στις επόμενες ημέρες θα βρίσκεται στη χώρα μας.

Έχει ολικό μήκος 86 μ., πλάτος 24 μ. και δυνατότητα μεταφοράς 1000 επιβατών και 215 ΙΧ αυτοκινήτων με υπηρεσιακή ταχύτητα 35 κόμβων. Διαθέτει τους πλέον πολυτελείς εσωτερικούς χώρους, άνετους χώρους οχημάτων, αλλά και ιδιαίτερες ευκολίες στην πρόσβαση των επιβατών.

Το Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ Thunder, θα πλαισιώσει τα ήδη καθιερωμένα Ε/Γ-Ο/Γ Θεολόγος Π, Ε/Γ-Ο/Γ Fast Ferries Andros και Ε/Γ-Ο/Γ Αικατερίνη Π, με τα οποία Fast Ferries δραστηριοποιείται με επιτυχία τα τελευταία χρόνια στις ακτοπλοϊκές γραμμές από τη Ραφήνα προς τις Κυκλάδες».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News