Κυκλάδες - Σαντορίνη: Ηρθε η πρώτη διεθνής πτήση από την Φρανκφούρτη (φωτογραφίες)

"Σήμερα Σάββατο 3 Απριλίου 2021 όλοι οι συνάδελφοι και συνεργάτες του Αερολιμένα Σαντορίνης καλοσωρίζουμε στο νησί μας την πρώτη πτήση εξωτερικού για την φετινή τουριστική περίοδο της αεροπορικής εταιρείας Lufthansa με πτήση από την Φρανκφούρτη!  Ευχόμαστε πρώτα ασφάλεια, υγεία και με όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα να υποδεχτούμε περισσότερες πτήσεις εξωτερικού και από πολλους νέους προορισμούς!"

Αυτή είναι η ανάρτηση που έχει γίνει από τον αερολιμενάρχη του αεροδρομίου Σαντορίνης, Δημήτρη Γάκη μέσα από την προσωπική του σελίδα στα social media με τη συνοδεία του φωτογραφικού υλικού.. Η είδηση είναι σημαντική από τη στιγμή που δείχνει ότι κάτι κινείται... 

Βέβαια έχουμε και αρκετές απορίες... Που όμως θα μας της δώσει κάποια στιγμή η Πολιτική Προστασία που είναι αρμόδια. Κυρίως για τον τρόπο που θα κινούνται οι επισκέπτες στη Σαντορίνη. Και με δεδομένο ότι η Εστίαση είναι κλειστή... Και οι μετακινήσεις περιορισμένες... 

Εμείς να σημειώσουμε ότι στο αεροδρόμιο υπήρχε κλιμάκιο από την Αστυνομία και την Πολιτική Προστασία σχετικά με την υποδοχή των τριάντα επιβατών. Προφανώς και είχαν συμπληρώσει όλα τα χαρτιά που προβλέπεται να έχουν μαζί τους, αλλιώς δεν θα μπορούσαν να φύγουν από την χώρα τους. 

Οι πτήσεις θα είναι κάθε Σάββατο από την Φρανκφούρτη και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι είχαμε περισσότερες αλλά δυστυχώς λόγω πανδημίας έχουν ακυρωθεί, ευελπιστούμε όμως ότι από τον Μάιο και μετά οι ρυθμοί των αεροπορικών πτήσεων θα αυξάνονται μέρα με την ημέρα.. 

Οι εταιρείες είναι έτοιμες, το ζητούμενο είναι τι θα γίνει με τα υγειονομικά πρωτόκολλα και βέβαια το άνοιγμα των επιχειρήσεων ώστε οι επισκέπτες να μην μένουν κλεισμένοι στους τέσσερις τοίχους των ξενοδοχείων.. 

Ευχαριστούμε τον κο Δημήτρη Γάκη για τις φωτογραφίες 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News