Κυκλάδες - Sky Express: Παράταση στη γραμμή Αθήνα - Σύρος χωρίς οικονομικό αντίκρυσμα

Sky Express ... Νάξος

«Οι άγονες αεροπορικές γραμμές δεν μπορούν να διακοπούν, υπάρχουν εθνικοί αλλά και κοινωνικοί λόγοι για να στηριχθεί η οικονομική και κοινωνική ζωή σε αυτά τα νησιά. Με το νέο διαγωνισμό θα διασφαλιστεί η απρόσκοπτη αεροπορική σύνδεση αυτών των νησιών για τα 4 επόμενα χρόνια». Αυτή τη δήλωση έχει κάνει ο βουλευτής Δωδεκανήσων, Μάνος Κόνσολας σε παρέμβασή του όσον αφορά τις άγονες αεροπορικές γραμμές που βρέθηκαν στην κόψη του ξυραφιού...  Ο στόχος, όπως τέθηκε από το Βουλευτή Δωδεκανήσου, είναι η διασφάλισης της αεροπορικής σύνδεσης των μικρών νησιών.
Σε πρώτη φάση θα ανανεωθούν οι συμβάσεις που είναι ήδη σε ισχύ για τις άγονες αεροπορικές γραμμές στα νησιά. Σε δεύτερη φάση θα προκηρυχθεί διαγωνισμός για να διασφαλιστεί η συνέχιση της αεροπορικής σύνδεσης σε αυτές τις γραμμές μέχρι το 2024.

Κι αυτό γιατί η σύμβασή τους ολοκληρώθηκε με το τέλος του έτους, όμως έχουμε ανανέωση τουλάχιστον έως τα τέλη Σεπτεμβρίου και έχει ενδιαφέρον ότι στις .. άγονες αεροπορικές γραμμές έχουμε και μία των Κυκλάδων... Αυτή μεταξύ Αθήνας - Σύρου με την Sky Express...  Ας δούμε τι αναφέρει σχετικά, δελτίο ενημέρωσης ...

Σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου, οι συμβάσεις έληγαν την 1η Ιανουαρίου και κρίθηκε απαραίτητη η επέκταση τους για λόγους διασφάλισης του δημοσίου συμφέροντος, που σχετίζεται με τη μη διακοπή της παροχής των αεροπορικών υπηρεσιών στις ανωτέρω γραμμές, που καλύπτουν ζωτικές ανάγκες απομακρυσμένων και νησιωτικών περιοχών της χώρας.

Οι γραμμές των οποίων η σύμβαση παρατείνεται είναι:

1. Αθήνα – Σκύρος και Ρόδος – Καστελόριζο από την Olympic Air για 1,07 εκατ.ευρώ.

2. Αθήνα – Λέρος και Θεσσαλονίκη – Καλαμάτα από την Olympic Air χωρίς οικονομικό αντίκρισμα.

3. Αθήνα – Αστυπάλαια και Ρόδος – Κάρπαθος – Κάσος από την Sky Express για 902 χιλιάδες ευρώ.

4. Αθήνας – Σύρος από την Sky Express χωρίς οικονομικό αντίκρισμα.

Με άλλη απόφαση του υπουργείου ΥΠΟΜΕ, παρατάθηκε επίσης μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2021 η σύμβαση για την άγονη γραμμή Αθήνα-Κοζάνη-Καστοριά από την Sky Express για ποσό 476 χιλιάδες ευρώ.

Με αυτόν τον τρόπο δίνεται μία σημαντική χρονική περίοδος για το υπουργείο ΥΠΟΜΕ, προκειμένου να πραγματοποιήσει διαγωνισμούς για το διάστημα μετά τις 30 Σεπτεμβρίου 2021 και μέχρι το 2022 για τις σχεδόν 20 άγονες γραμμές της χώρας.

Η φετινή χρονιά και ειδικότερα η καλοκαιρινή περίοδος θα αποτελέσει crash test για τις επιδόσεις των γραμμών αυτών, καθώς θα είναι η βάση για τις προσφορές που θα λάβει το υπουργείο. Εφόσον έχει κερδηθεί η μάχη κατά του κορωνοϊού, τότε είναι ιδιαιτέρως πιθανό να δούμε μάχη για την απόκτηση τους".

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News