Κύθνος: Τόπος ιδανικός για χαλάρωση

Στ’ αλήθεια, το νησί που πέρασα τα παιδικά μου καλοκαίρια και που το αγαπώ πολύ είναι η Σύρος, από εκεί είναι ο πατέρας μου, δηλαδή είμαι και εγώ Κυκλαδίτης από καταγωγή. Όμως έχω κι έναν πολύ καλό φίλο από την Κύθνο που έχει σπίτι στα Λουτρά, ένα μικρό γραφικό χωριουδάκι του νησιού.

Του Γιώργου Πρίντεζη (Athensvoice.gr

Μου μίλαγε συχνά για την ομορφιά του τοπίου και για το έντονο άρωμα Κυκλάδων που έχει το νησί και αρχίσαμε να πηγαινοερχόμαστε –η Κύθνος είναι πολύ κοντινός προορισμός και όταν είσαι στη Σύρο αλλά και όταν ξεκινάς από την Αθήνα.

Τα Λουτρά είναι παραθαλάσσιο χωριό, γραφικό, έχει και ωραίες ταβερνούλες, έχει και τα θερμά ιαματικά λουτρά με ζεστά νερά όποια εποχή του χρόνου βουτήξεις. Για εμένα είναι ένας τόπος ιδανικός για χαλάρωση. Μένουμε πάνω στη θάλασσα, και όλη την ημέρα την περνάμε με κολύμπι. Αργότερα θα πάμε σε κάποια ταβέρνα των Λουτρών για φαγητό ή θα πάμε στην Αγία Ειρήνη, ένα άλλο κοντινό χωριό, ακόμη πιο ήσυχο και απομονωμένο.

 

Γιώργος Πρίντεζης

Η Χώρα της Κύθνου έχει λίγο κόσμο παραπάνω, αλλά ακόμη και κατακαλόκαιρο είναι ήσυχη. Εκεί θα πάμε για λίγο χάζι και βόλτες στα γραφικά σοκάκια –είναι πανέμορφη–, για καφέ ή παγωτό, το καλοκαιράκι δεν περνάει χωρίς παγωτό! Οι Κολώνες είναι μια άλλη αγαπημένη μου παραλία στην Κύθνο, μου αρέσει που έχει δύο πλευρές και πεντακάθαρα δροσερά νερά. Πάντως όπου και να πάμε θα γυρίσουμε γρήγορα στη «βάση» μας, τα Λουτρά, για να φάμε στα γνώριμα στέκια μας κι έπειτα να μαζευτούμε σπίτι με την παρέα και να παίξουμε επιτραπέζια. Μου αρέσουν οι ήσυχες διακοπές. Πρωινό ξύπνημα, θάλασσα, καλό φαγητό, γυμναστήριο –αυτό ποτέ δεν σταματάει–, καλή παρέα και χαλάρωση. Αυτά είναι για εμένα διακοπές…

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News