Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΤαξίδιΜ. Βρετανία: 20 πανέμορφα Ελληνικά νησιά για κάθε επισκέπτη

Μ. Βρετανία: 20 πανέμορφα Ελληνικά νησιά για κάθε επισκέπτη

|

Τα Ελληνικά νησιά έχουν κάτι μαγικό στον αέρα τους, κάτι που τραβάει σαν μαγνήτη ιδιαίτερα τους Βρετανούς τουρίστες κάθε καλοκαίρι – Τι αναφέρουν για τα νησιά των Κυκλάδων

Τα ασβεστωμένα μικρά σπιτάκια; Οι λευκές εκκλησίες με τον μπλε τρούλο; Τα καταγάλανα νερά του Αιγαίου; Ο υπέροχος γύρος που απογειώνει τον ουρανίσκο; Ο συνδιασμός αυτός δεν προκαλεί έκπληξη στο άκουσμα πως οι Βρετανοί κάνουν τρία εκατομμύρια επισκέψεις ετησίως.

Καθώς η Ακρόπολη έχει τα πρωτία λόγω του αρχαίου πολιτισμού της χώρας, τα νησιά είναι αυτά που παρασύρουν ολοκληρωτικά κάθε επισκέπτη. Μια βδομάδα ή και μερικές ημέρες είναι μια θαυμάσια ευκαιρία για χαλάρωση και αναννέωση. Και η βρετανική εφημερίδα Evening Standard μας προτείνει να διαλέξουμε (ως αναγνώστες της) ποιο είναι αυτό που μας αρέσει.

ΝΑΞΟΣ

Γνωστή για τις μεγάλες και ευρύχωρες, αμμώδεις παραλίες  και τα χρωματισμένα μπλε νερά, η Νάξος αποτελεί έναν επίγειο παράδεισο. Το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων, η Νάξος, είναι ένα μείγμα λιθόστρωτων στενών δρόμων με εντυπωσιακές ακρογυαλιές στην Χώρα, ενώ τα ορεινά χωριουδάκια της, οι ειδυλλιακές παραλίες της και οι ιστορικής σημασίας χώροι της κάνουν αυτό το νησί ιδιαίτερα ξεχωριστό.

ΣΕΡΙΦΟΣ

Σε αντίθεση με τα γειτονικά νησιά Ίο και Σαντορίνη, η Σέριφος είναι το γαλήνιο κυκλαδίτικο μέρος, αποτραβηγμένο από την φασαρία των τουριστών. Με ήσυχα λιμανάκια, χρυσές παραλίες και εκθαμβωτικά τοπία, το νησί της Σερίφου μπορεί κάποιος να το εξερευνήσει καλύτερα μόνο με αυτοκίνητο αφού οι δρόμοι του είναι αρκετά δύσβατοι.

ΠΑΤΜΟΣ

Τοποθετημένα στην νοτιοανατολική πλευρά του πελάγους, και δίπλα στα τουρκικά παράλια, τα Δωδεκάνησα αποτελούν την πιο ηλιόλουστη πλευρά της Ελλάδας. Αν και είναι λιγότερο γνωστά, τα νησιά αυτά είναι το απόλυτο αντίδοτο για τους τουρίστες και λάτρεις των Κυκλάδων. Για τους ανθρώπους με πνευματικές ανάγκες και ανησυχίες, η Πάτμος είναι το νησί το οποίο έχει μεγαλύτερη επισκεψιμότητα το Πάσχα αφού οι ντόπιοι κατά την διάρκεια της Μεγάλης Βδομάδας τηρούν τις παραδόσεις με τρόπο που φαίνεται μέσα από τις παραδόσεις και τα θρησκευτικά δρώμενα του τόπου τους.

ΑΜΟΡΓΟΣ

Στα δυτικά της Νάξου και Ίο θα συναντήσετε το Κυκλαδίτικο νησί, την Αμοργό. Τόπος με μακρυά και στενά δρομάκια, περιστοιχισμένο από λόφους με απότομες πλαγιές και στενούς κολπίσκους, η Αμοργός αποτελεί μέρος για ονειρεμένες διακοπές αφού μπορεί και καλύπτει τα γούστα κάθε επισκέπτη που λατρεύει την πεζοπορία ή τις αναρρηχήσεις αλλά και τις καταδύσεις στα καταγάλανα νερά της.

ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑ

«Η πεταλούδα του Αιγαίου», η Αστυπάλαια φέρει αυτήν την ονομασία γιατί από ψηλά μοιάζει με… πεταλούδα. Οι λοφίσκοι της εδώ είναι σκεπασμένοι με ασβεστωμένα χωριουδάκια ενώ κυκλικά του νησιού οι ηλιοσκεπασμένες παραλίες αγκαλιάζουν το μέρος. Το βαθύ γαλάζιο των νερών και των τρούλων από τα διάσπαρτα εκκλησάκια, αλλά και τα ιστορικής σημασίας κάστρα τονίζουν την ομορφιά της Χώρας.

ΚΕΡΚΥΡΑ

Για τους Άγγλους επισκέπτες, η Κέρκυρα αποτελεί ένα από τα πιο πολυσυζητημένα νησιά αφού προσφέρει ένα κοσμοπολίτικο στοιχείο, πράγμα δύσκολο να βρεθεί σε άλλα ελληνικά νησιά. Η παλιά πόλη της Κέρκυρας έχει προστεθεί στον περίφημο πια κατάλογο των μνημείων της παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO λόγω των ιστορικών της μνημείων. Οι πανέμορφες παραλίες και το μαγευτικό φυσικό τοπίο του νησιού δικαιολογούν εκείνους που επιλέγουν να περάσουν τις διακοπές τους εδώ, μόνοι ή και οικογενειακώς.

ΣΥΜΗ

Μόλις κοντά στα παράλια της Τουρκίας, η Σύμη ανήκει στα Δωδεκάννησα και η ξένη επιρροή είναι κάτι σύνηθες. Εκτός από τα λευκά σπιτάκια, που κάποιος βρίσκει συχνά στα περισσότερα Ελληνικά νησιά, η Σύμη είναι γεμάτη με διάσπαρτα χρωματιστά κτίσματα τα οποία κατηφορίζουν και ακουμπούν το γαλάζιο της θάλασσας. Η νεοκλασική αρχιτεκτονική έγινε γνωστή από τους Ιταλούς, που είχαν το νησί υπό τον έλεγχό τους περίπου πριν έναν αιώνα. Οι απομονωμένες παραλίες, οι μπλε κολπίσκοι και τα κρυστάλλινα νερά του νησιού μαγεύουν τον επισκέπτη και του δίνουν την δυνατότητα να τα απολαύσει συνδιάζοντας μιάμισης ώρας επιπλέον διαδρομή με το καραβάκι προκειμένου να επισκεφτεί την γειτονική Τουρκία.

43538314_1998005980500522_8519902242545860608_n.jpg

ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

Η ροζ απόχρωση στο ηλιοβασίλεμα είναι κατά ένα μεγάλο μέρος ο λόγος που η Σαντορίνη είναι το πιο λατρεμένο και θαυμαστό νησί στην Ελλάδα. Επιπλέον, οι διάσημες παραλίες με το βαθύ κόκκινο χρώμα, την μαύρη άμμο και το Ακρωτήρι ( ψαροχώρι με προιστορία ) είναι ακόμη ένας σημαντικός λόγος που κάνουν το νησί ακόμη πιο ελκυστικό. Στην  Οία τα εκκλησάκια με τους εμβληματικούς μπλε τρούλους και τα καπετανόσπιτα που φαντάζουν ως παρατηρητήρια αποτελούν αίσθηση σε κάθε επισκέπτη. Οι γουρούνες είναι ό,τι καλύτερο για να κάνεις τις βόλτες σου στο νησί με τρόπο εύκολο και διασκεδαστικό.

ΚΡΗΤΗ

Η Κρήτη είναι το μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας, γνωστή για τα ποικίλα εδάφη της αφού οι παραλίες σε βραχώδη μέρη και οι εκλεπτισμένες αμμουδιές προσφέρουν ενδιαφέρουσες εναλλακτικές. Ο Εθνικός Δρυμός Σαμαριάς είναι ιδανικός για πεζοπορία αφού το φαράγγι είναι το πιο μακρύ στην Ευρώπη. Μην εκπλαγείς αν στο διάβα σου εμφανιστεί κάποιος ασβός (Άρκαλος) ή ένα αγκαθωτό ποντίκι (ακανθοπόντικας). Το Ελαφονήσι είναι ένας επίγειος παράδεισος, πλούσιος σε βλάστηση, παραλίες και κρυμμένους κολπίσκους.

ΣΙΦΝΟΣ

Η Σίφνος είναι ένα μικρό νησάκι. Ένας μικρός παράδεισος  με υπέροχες παραλίες, εκπληκτικά ξενοδοχεία και χωριά που ελκύουν τον επισκέπτη. Οι 366 εκκλησίες του βρίσκονται διασκορπισμένες  σε κάθε γωνιά του νησιού. Για τους λάτρεις του καλού φαγητού και για εκείνους που η πεζοπορία και το κολύμπι αποτελούν αγαπημένες δραστηριότητες, η Σίφνος αποζημιώνει.

116877815_294778261832501_1720469162531948894_n.jpg

ΜΥΚΟΝΟΣ

Έχοντας το παρατσούκλι party island, και δικαιολογημένα, η Μύκονος είναι το νησί των ξέφρενων πάρτυ. Η διασκέδαση φτάνει στα peak τους καλοκαιρινούς μήνες αλλά για κάποιον που αγαπά την ησυχία, η αρχή και το τελείωμα του καλοκαιριού επιτρέπει να εκτιμήσει κάποιος την ομορφιά του τοπίου χωρίς να έρθει αντιμέτωπος με τους λάτρεις του αλκόολ και της νυχτερινής ζωής. Οι ανεμόμυλοι τοποθετημένοι σε μια ευθεία αποτελούν must αφού μπορείς να απολαύσεις το ηλιοβασίλεμα και ταυτόχρονα να γεύεσαι το γνήσιο σουβλάκι με γύρο.

ΙΟΣ

Ακόμη ένα νησί των Κυκλάδων, η Ίος τους καλοκαιρινούς μήνες προσφέρει διασκέδαση και πολλά πάρτυ για τους λάτρεις του είδους. Το μέρος στην πλειοψηφία του είναι γεμάτο με λοφίσκους. Οι αμμώδεις παραλίες της είναι ιδανικές για να απολαύσει ο επισκέπτης τα καθαρά νερά του νησιού. Ο προιστορικός οικισμός Σκάρκου εισάγει με τον καλύτερο τρόπο τον επισκέπτη στην ατμόσφαιρα του τόπου.

ΠΑΡΟΣ

Η Πάρος είναι ένα ακόμη μεγάλο νησί, γνωστό για τις παραλίες του και τα παραδοσικά χωριά του. Με τις γνωστές και βολικές γουρούνες η μετακίνηση—ακόμη και η ανακάλυψη ιδιωτικών παραλιών—γίνεται ακόμη πιο εύκολη προκειμένου να εξερευνήσει ο επισκέπτης κάθε γωνιά του τόπου. Η Παναγία η Εκατονταπυλιανή αποτελεί ορόσημο αφού χτίστηκε το 300μ.Χ

ΖΑΚΥΝΘΟΣ 

Και ποιο άραγε να είναι το αγαπημένο μέρος για όλους τους Instagram-πόστερς; Σωστά μαντέψατε, το Ναυάγιο στην Ζάκυνθο. Η παραλία Ναυάγιο ονομάστηκε έτσι από την βύθιση ενός πλοίου το 1980 και το μέρος είναι περικυκλωμένο από ψηλούς λόφους. Γι αυτόν τον λόγο η πρόσβαση είναι δυνατή μόνο με καραβάκι. Τα νερά του νησιού είναι ζωγραφισμένα με βαθύ μπλε χρώμα, κάτι που κάνει την Ζάκυνθο ξεχωριστή. Επομένως, όποια παραλία και να επισκεφτείτε, σίγουρα θα εντυπωσιαστείτε από το εκθαμβωτικό τοπίο που χαρίζουν τα μοναδικά νερά του νησιού.

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ

Το μεγαλύτερο νησί του Ιονίου και τοποθετημένο στα δυτικά παράλια της Ελλάδας, η Κεφαλονιά αποτελεί μια εξαιρετική καλοκαιρινή επιλογή. Μέρος γεμάτο ασβεστολιθικούς λόφους και κατάλευκες αμμουδιές—στις περισσότερες η πρόσβαση είναι δυνατή μόνο με τα πόδια. Η παραλία Μύρτος βρίσκεται στα βορειοδυτικά παράλια και θεωρείται μία από τις πιο γαλάζιες στον κόσμο.

ΜΗΛΟΣ

Στα δυτικά της Σαντορίνης βρίσκεται το κατά- πολύ-ξεχασμένο Κυκλαδίτικο νησί της Μήλου. Το βραχώδες τοπίο έρχεται σε αντίθεση με τα σμαραγδένια νερά και σε σύνολο δημιουργούν έναν εκθαμβωτικό συνδιασμό. Η διαμονή εκεί απαιτεί την επίσκεψη στην αρχαία πόλη Φυλακωπή απ όπου μπορεί ο καθένας να εποπτεύσει όλη την θαλάσσια περιοχή του νησιού σε μεγάλη απόσταση.

ΛΕΥΚΑΔΑ

Η πρόσβαση σ αυτό το νησί μπορεί να γίνει μέσω ενός ασφαλτοστρωμένου δρόμου, κάτι που κάνει το μέρος έναν από τους πιο ειδυλλικούς και εύκολους προορισμούς στην Ελλάδα. Παραδοσιακά χωριουδάκια, απότομα βουνά και φυσικά, καταγάλανα νερά συμπληρώνουν και ολοκληρώνουν την ομορφιά αυτού του νησιού.

ΣΚΟΠΕΛΟΣ

Αν είσαι ένθερμος θαυμαστής της ταινίας Mamma Mia θα εκπλαγείς ευχάριστα όταν μάθεις πως η Σκόπελος είναι το νησί που έλαβαν χώρα τα γυρίσματα. Θα εντυπωσιαστείς που θα δεις από κοντά την εκκλησία όπου έγινε η γαμήλια τελετή και λειτουργεί ως φόντο στην δραματική αλλά υπέροχη ερμηνεία των ΑΒΒΑ, στο “Τhe winner takes it all”. Αν εξαιρέσουμε την εύνοια που έχει κερδίσει—και δικαιολογημένα—το νησί εξαιτίας των τοπίων του, η Σκόπελος αποτελεί προορισμό που απογειώνει τους ουρανίσκους και εκτοξεύει τις γαστρονομικές επιλογές των τουριστών καθώς τα φρέσκα θαλασσινά , ο μουσακάς και το σουβλάκι καλύπτουν κάθε γούστο και ανάγκη.

ΑΝΔΡΟΣ

Το βορειότερο νησί των Κυκλάδων, η Άνδρος—ή αλλιώς το νησί των Ανέμων—φιλοξενεί πολυάριθμα ταβερνάκια, υπέροχες παραλίες και βέβαια το πρώτο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης με έργα καλλιτεχνών που σημάδεψαν τον 19ο και 20ο αιώνα, όπως των Μatisse, Picasso Kandinsky, Toulouse-Lautrec και άλλων πολλών ακόμα.

ΣΚΙΑΘΟΣ

H ξέφρενη νυχτερινή ζωή και οι πανέμορφες αμμουδιές της Σκιάθου αποτελούν στολίδι των Σποράδων. Σε αντίθεση με την Μύκονο και Ίο, η νυχτερινή ζωή της Σκιάθου είναι λιγότερο τουριστική, αφού κάθε γλέντι και happening είναι απολύτως αυθόρμητα και καθόλου στημένα. Ωστόσο, αν η νυχτερινή ζωή δεν είναι το στοιχείο σου οι θαλάσσιες σπηλιές και οι κρυμμένες παραλίες θα σε ξεκουράσουν παρέα με ένα βιβλίο.  

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Φόρτωμας: Συνάντηση εργασίας με την βουλευτή της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης, Μαριέττα Καραμανλή

Συνάντηση Φίλιππου Φόρτωμα με την βουλευτή της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης, Μαριέττα Καραμανλή

Blue Star Ferries – Πρωτομαγιά: Διαμόρφωση δρομολογίων, ανεκτέλεστο το πρωινό του “Blue Star Delos”

Πως διαμορφώνονται τα δρομολόγια σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα την Μ. Τετάρτη 1η Μαϊου λόγω της απεργίας της ΠΝΟ

Fast Ferries – Πρωτομαγιά: Εμφάνιση στη Νάξο του “Fast Ferries Andros”

Η Fast Ferries ενημερώνει για την κίνηση των πλοίων της κατά την απεργία της Πρωτομαγιάς - ΤΙ θέλει το Fast Ferries Andros στη Νάξο;

Νάξος – Ολυμπιακή Φλόγα: ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΘΛΙΨΗ για τους πολιτικούς νάνους, απρέπεια σε έναν Ναξιώτη Πρωταθλητή

Ο Στράτος Φουτάκογλου γράφει για όσα έγιναν την ημέρα της Λαμπαδηδρομίας στη Νάξο με επίκεντρο τον παραγκωνισμό του Ναξιώτη πρωταθλητή Γιάννη Ξενάκη

Σαντορίνη – ΔΕΥΑΘ: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Περίσσα

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή Περίσσας, λόγω νέας σύνδεσης Αποχέτευσης

Νάξος – Αεροδρόμιο: Ακυρώθηκε η απογευματινή πτήση της Olympic Air, προσγειώθηκε αυτό της Sky Express

Προσγειώθηκε με δυσκολία η απογευματινή πτήση της Sky Express - Ακυρώθηκε και η απογευματινή της Olympic Air

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων: Να επιστρέψει η ουσία της Λαμπαδηδρομίας

Η ανακοίνωση που εξέδωσε η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων για τη παρουσία πολιτικών προσώπων στη λαμπαδηδρομία στα νησιά των Κυκλάδων

Πειραιά: Γυναίκα έπεσε στη θάλασσα λίγο πριν μπει στο “Blue Star Naxos” (video)

Γυναίκα έπεσε στη θάλασσα λίγο πριν τον απόπλου του "Blue Star Naxos" για Πάρο - Νάξο - Μικρές Κυκλάδες - Αμοργό (δείτε το video)

Νάξος – Αναβολή: Οι καιρικές συνθήκες “νίκησαν” το μπάσκετ

Αναβλήθηκε ο αγώνας Πανναξιακός ΑΟΚ - Ηλυσιακός λόγω αδυναμίας έλευσης των διαιτητών - Αύριο (όπως και ο αγώνας Πρωτέας - ΑΠΑΣ Νάξου) η αναμέτρηση την ίδια ώρα στο "Δημ. Περιστεράκης"

Εκτακτο – Νάξος: Δεν “είδε” το αεροπλάνο της Olympic Air το αεροδρόμιο και γύρισε Αθήνα

Λόγω των καιρικών συνθηκών δεν μπόρεσε να προσγειωθεί το αεροσκάφος της Olympic Air το αεροδρόμιο της Νάξου - Επέστρεψε στην Αθήνα

Νάξος – Αναβολή: Οι καιρικές συνθήκες “νίκησαν” το μπάσκετ

Αναβλήθηκε ο αγώνας Πανναξιακός ΑΟΚ - Ηλυσιακός λόγω αδυναμίας έλευσης των διαιτητών - Αύριο (όπως και ο αγώνας Πρωτέας - ΑΠΑΣ Νάξου) η αναμέτρηση την ίδια ώρα στο "Δημ. Περιστεράκης"

Νάξος – ΛΕ.ΜΟ.Ν.: Απόλυτα επιτυχημένο το σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης (photo)

Η VOM ολοκλήρωσε με επιτυχία το σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης στη ΛΕ.ΜΟ.Ν Νάξου (photo)

ΛΕ.ΜΟ.Ν.: Ξεκίνησε το 3ήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο χωμάτινης οδήγησης

Η Λέσχη Μοτοσυκλετιστών Νάξου (ΛΕ.ΜΟ.Ν.) κάλεσε τον Βασίλη Ορφανό για ένα τριήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο χωμάτινης οδήγησης - Πως μπορείτε να δώσετε το παρών

Νάξος: Μουσική και χορός στην υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας (video)

Πως υποδέχτηκε η Νάξος την Ολυμπιακή φλόγα (video)

Ολυμπιακή Φλόγα: Βασδέκη, Σοφικίτης και Neubauer μίλησαν με τα παιδιά της Νάξου

Διαδραστική συνάντηση με τα παιδιά και βράβευση σε Βασδέκη, Σοφικίτη και Neubauer (video)

Νάξος: Ποιος θα ανάψει με την Ολυμπιακή φλόγα τον βωμό στη Πορτάρα;

Εγιναν γνωστά τα ονόματα των οκτώ λαμπαδηδρόμων, οι οποίοι θα τρέξουν στη Νάξο στα πλαίσια της έλευσης της Ολυμπιακής φλόγας;

Ολυμπιακή Φλόγα – Νάξος: Κίνηση οχημάτων από και προς το λιμάνι μέσω Περιφερειακού δρόμου

Ενημέρωση από το Λιμεναρχείο Νάξου για την κίνηση οχημάτων από και προς το λιμάνι της Νάξου - Που θα δέσει ο Σκοπελίτης

CaptainBook: Σούπερ χρηματοδότηση 2 εκατ. ευρώ από επενδυτή

Η χρηματοδότηση των 2 εκατομμυρίων ευρώ, θα συμβάλει ουσιαστικά στην επέκταση των υπηρεσιών της και εκτός των αγορών όπου έχει ήδη παρουσία, όπως η αγορά των ΗΠΑ από όπου προέρχεται το 30% των εσόδων της

ΑΠΑΣ Νάξου Terranaxia- Play Offs: Με σούπερ Χαρούνι, άλωσε τη Βούλα και βλέπει τελικό ανόδου

Εντυπωσιακός ο ΑΠΑΣ Νάξου Terranaxia κέρδισε τον Πρωτέα Βούλας (74-64) και το Σάββατο ετοιμάζεται για το παιχνίδι - τελικό... Αγωνία για τους τραυματίες παίκτες....

SeaJets: Με το SuperRunner Jet θα φτάσει έως το Κουφονήσι

Δρομολογείται σε άκρως τουριστική γραμμή το Superunner Jet από το Πάσχα και για όλη την περίοδο - Σε ποια νησιά θα το δούμε φέτος