Μήλος - Sky Express: Μήλος - Ηράκλειο "ναι" αλλά χωρίς ημερομηνίες (!!!)

Η Μήλος εδώ και δύο χρόνια έχει κυρίαρχο ρόλο στο χώρο των αεροπορικών εταιρειών (για πτήσεις εσωτερικού) καθότι μαζί με Πάρο (αρχικά) και στη συνέχεια με Νάξο και Σητεία, έχουν τα υψηλότερα ποσοστά βελτίωσης όσον αφορά τις αφίξεις επισκεπτών… Δεν είναι τυχαίο ήταν η Μήλος αν και βρίσκεται στις Δυτικές Κυκλάδες είχε σύνδεση με Θεσσαλονίκη με την Astra Airlines ενώ διεκδίκησε και σύνδεση με την Κρήτη μέσω της Sky Express. Φέτος, όμως, όπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα miloslife.gr χάνονται και οι δύο εξαιρετικοί προορισμοί…

Η αρχή έγινε με την Astra Airlines που ανακοίνωσε ότι διακόπτει την αεροπορική σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τη Μήλο (και όχι μόνο...).Η γραμμή εξυπηρετείται εδώ και δύο καλοκαίρια από την εταιρεία με μεγάλη επιτυχία και έδωσε έναν άλλο αέρα στην τουριστική κίνηση από Βόρεια Ελλάδα προς Μήλο.

Και στη συνέχεια έχουμε το …δεύτερο χτύπημα. Η αεροπορική σύνδεση της Μήλου με το Ηράκλειο της Κρήτης, όπου οι πληροφορίες έφεραν την SkyExpress να προτίθεται να ξεκινήσει από εφέτος αυτή την γραμμή, να μην αληθεύουν τελικά. Ηδη στο site της εταιρείας, υπάρχει μεν η επιλογή ΜΗΛΟΣ- ΗΡΑΚΛΕΙΟ, αλλά είναι κενή από ημερομηνίες, άρα δεν θα λειτουργήσει μάλλον.

Ενώ η νέα τουριστική σεζόν είναι προ των πυλών (από Μάρτη καλοκαίρι λένε...), ο Δήμος Μήλου ήρθε σε επαφή με την αεροπορική εταιρία Sky Express η οποία υποστήριξε ότι η διακοπή της πτήσης γίνεται γιατί το εν λόγω δρομολόγιο δεν ευνοεί εμπορικά την εταιρεία.

Μετά από επαφές του Δήμου Μήλου με την Υ.Π.Α. βρέθηκε ένα νέο δρομολογιακό πρόγραμμα σύμφωνα με το οποίο, οι πτήσεις της Sky Express θα προσγειώνονταν και θα απογειώνονταν όπως εκείνη όριζε, παρόλα αυτά όμως η εταιρία δεν συμφώνησε. Κι έτσι η Μήλος μένει για φέτος μόνο με σύνδεση με την Αθήνα….

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News