Μήνας του Μέλιτος: η νέα τάση τον έκανε ... mini

Ο μήνας του μέλιτος μπορεί να είναι η τέλεια ευκαιρία για κοπάνα από την δουλειά. Όμως απαιτεί άδεια για περισσότερες μέρες από το συνηθισμένο και μερικές φορές η ζωή παρεκκλίνει και αυτό το επικό ταξίδι πρέπει απλώς να περιμένει. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι πρέπει εγκαταλείψουμε την ιδέα εντελώς. Αντί αυτού, εξετάστε ένα mini μήνα του μέλιτος. Εάν έχετε μεγάλες ιδέες αλλά λίγες μέρες, αυτή θα μπορούσε να είναι μια εξαιρετική επιλογή για εσάς.

Αρθρο της Μίνας Κοκορέλη 

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους ένας mini μήνας του μέλιτος μπορεί να λειτουργήσει καλύτερα για εσάς. Ορισμένοι νιόπαντροι σχεδιάζουν μια σύντομη απόδραση πριν από το γάμο. Αυτή η νέα μόδα, να πηγαίνουν τα ζευγάρια μήνα του μέλιτος πριν το γάμο είναι σαν μια χαλάρωση και ηρεμία πριν από τη μεγάλη μέρα.

Συνήθως, ένα ελάχιστο χρονικό διάστημα θα μπορούσε να είναι από ένα Σαββατοκύριακο έως μια εβδομάδα. Όταν προγραμματίζετε το ταξίδι σας, σκεφτείτε να ακολουθήσετε αυτόν τον απλό κανόνα: ο αριθμός των ωρών που ταξιδεύετε δεν πρέπει να είναι μεγαλύτερος από τον αριθμό των ημερών του ταξιδιού σας. Έτσι, για ένα ταξίδι τεσσάρων ημερών, για παράδειγμα, θα πρέπει να ταξιδέψετε όχι περισσότερο από τέσσερις ώρες. Επίσης μπορείτε να συμβουλευτείτε ένα κάλο ταξιδιωτικό γραφείο, που συνήθως έχουν οικονομικά πακέτα για εκδρομές στο εσωτερικό ή στο εξωτερικό.

Επίσης, για μερικούς, ένας mini μήνας του μέλιτος είναι ο μόνος τρόπος για να ζήσουν κάποιες μέρες με την πολυτέλεια που λείπει από την καθημερινότητα. Με μια πιο σύντομη διαμονή, σε ένα από τα πολυτελή ξενοδοχεία στη Σαντορίνη, για παράδειγμα, που έχουμε ονειρευτεί μπορεί να είναι πιο εφικτό.

Όπως και σε έναν κανονικό μήνα του μέλιτος, το ταξίδι θα πρέπει να μοιάζει με ιστορία. Η δράση θα πρέπει σταδιακά να αυξάνεται, εξάλλου μόλις αφήσατε πίσω τον ταραχώδη ρυθμό της ζωής σας και χρειάζεστε μια στιγμή για μπείτε σε λειτουργία διακοπών. Βγείτε εκεί εξώ και εξερευνήστε, κάντε τα πάντα και πάνω απ’ όλα χαλαρώστε. Στη συνέχεια, πατήστε φρένο καθώς πλησιάζετε στο τέλος του ταξιδιού για να επιστρέψετε ομαλά στην καθημερινότητα σας.

Το τελευταίο κομμάτι του ταξιδιού - ακόμα και αν είναι μόνο μια μέρα - είναι το ευτυχές τέλος. Αν το ξενοδοχείο διαθέτει σπα τότε χαλαρώστε στο τζακούζι ή απολαύστε ένα μασάζ. Αν υπάρχει ένα απίστευτο εστιατόριο στη γωνία τότε απολαύστε ένα μακρύ, πολυτελές δείπνο. Αυτή είναι η στιγμή να θυμηθείτε το λόγο ύπαρξης του ταξιδιού. Απολαύστε ο ένας τον άλλον. Η τελευταία μέρα των διακοπών θα πρέπει να σας αφήσει να νιώσετε αναζωογονημένοι και να επιστρέψετε στο σπίτι γεμάτοι ενέργεια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News