Μύκονος: Η Ryanair διακόπτει το δρομολόγιο προς Πάφο (Κύπρος)

Συγνώμη ... λάθος, όμως η ζημιά έγινε. Τι εννοούμε; Το Υπουργείο Υγείας της Κύπρου χθες, Τετάρτη 26 Αυγούστου ζήτησε συγνώμη και εξέφρασε τις ειλικρινείς απολογίες του προς τα πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση "Κορωνοϊός - Μύκονος", όμως το κακό έγινε.... Τι θέλουμε να πούμε; Οτι πολύ απλά πραγματοποιήθηκε  επαναληπτική εργαστηριακή εξέταση στα 30 θετικά περιστατικά κορωνοϊού που ανακοινώθηκαν στις 24 Αυγούστου, τα οποία προέρχονταν από πτήσεις (βλ Μύκονος), κατέδειξε ότι μόνο ένα άτομο είναι θετικό στον ιό. Και όπως τόνισε στην σχετική ανακοίνωσή του "εκφράζει ειλικρινείς απολογίες στα επηρεαζόμενα άτομα για την αναστάτωση και την ταλαιπωρία και θορυβήθηκε εξαιτίας του μεγάλου αριθμού θετικών περιστατικών που εντοπίστηκαν σε μια μόνο μέρα από πτήσεις στο ίδιο αεροδρόμιο και με εισήγηση της Μονάδας Επιδημιολογικής Επιτήρησης, τα 30 άτομα υποβλήθηκαν σε επαναληπτική εργαστηριακή εξέταση".

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, σε ό,τι αφορά στα 30 περιστατικά COVID-19 που ανακοινώθηκαν τη Δευτέρα, 24 Αυγούστου 2020, και αφορούσαν πολίτες που έφτασαν στην Κύπρο από το εξωτερικό (Μύκονος – 17, Ολλανδία – 10, Αγγλία – 2, Κροατία – 1) και υποβλήθηκαν σε δειγματοληψία στο Αεροδρόμιο Πάφου, το Υπουργείο Υγείας ενημερώνει ότι εξαιτίας του πολύ μεγάλου αριθμού κρουσμάτων που εντοπίστηκαν από μόνο τρεις πτήσεις που έφτασαν στο Αεροδρόμιο Πάφου την ίδια ημέρα, λόγω του έντονου προβληματισμού που προκλήθηκε και κατόπιν εισήγησης της Μονάδας Επιδημιολογικής Επιτήρησης, διενεργήθηκε σε όλα τα άτομα επαναληπτική εργαστηριακή εξέταση. Παράλληλα, ενεργοποιήθηκαν όλα τα πρωτόκολλα για τη διαχείριση των θετικών στον ιό ατόμων και των επαφών τους.

Που είναι τώρα η ζημιά; Μα πολύ απλά, στις 27 και στις 29 Αυγούστου προγραμματίζει η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Ryanair τις τελευταίες απευθείας πτήσεις της από το αεροδρόμιο Πάφου προς Μύκονο. Με βάση τον προηγούμενο προγραμματισμό της εταιρείας οι πτήσεις θα ολοκληρώνονταν στις 25 Οκτωβρίου, ωστόσο αφενός λόγω του μικρότερου ενδιαφέροντος σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια και αφετέρου λόγω του Covid 19 αποφάσισε να τερματίσει το δρομολόγιο νωρίτερα. Για την ώρα η εταιρεία δεν ανακοίνωσε το κατά πόσο θα επαναρχίσει το δρομολόγιο εντός του 2021".

Με πληροφορίες από την ιστοσελίδα protothema.gr και airnews.gr

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News