Μύκονος: Οι Βρετανοί ... καθάρισαν το "Νησί των Ανέμων"

Καιρός δεν ήταν; Η Βρετανία έβγαλε και επίσημα από χθες την Μύκονο από τη λίστα της καραντίνας.
 
Αυτή ήταν η τελευταία ελληνική περιοχή που παρέμενε στην εν λόγω λίστα και από την οποία πρόσφατα (βλ 10 Οκτωβρίου) είχαν βγει νησιά όπως η Σαντορίνη, η Τήνος αλλά και η Σέριφος με τις δύο τελευταίες να δίνουν μάχη μέσω των δημοτικών τους αρχών για να αποδείξουν ότι δεν είναι .. ελέφαντες
 
Πλέον, όσοι επιστρέφουν από τη Μύκονο στη Βρετανία δεν θα είναι υποχρεωμένοι να μπαίνουν σε καραντίνα για 14 ημέρες. Την ίδια απόφαση ανακοίνωσε ο Βρετανός υπουργός Μεταφορών, Γκραντ Σαπς, για τις Μαλδίβες, τη Δανία και τα Κανάρια Νησιά. Η απόφαση θα ισχύει από τις 04:00 τα ξημερώματα της Κυριακής (25/10).
 
Πάντως, όσοι Βρετανοί πολίτες επισκέπτονται τη Δανία θα πρέπει να αποδεικνύουν ότι υπάρχει σοβαρός λόγος για το ταξίδι, για παράδειγμα για εργασία ή σπουδές, καθώς η Βρετανία θεωρεί πως η χώρα είναι υψηλού κινδύνου, σε ό,τι αφορά στον κορωνοϊό. Ο τουρισμός δεν θεωρείται σημαντικός λόγος, αν και όσοι Βρετανοί έχουν σπίτι στη Δανία, μπορεί να έχουν το δικαίωμα να ταξιδέψουν.
 
Αντίθετα, η Βρετανία αποφάσισε να βάλει στη λίστα της καραντίνας το Λιχτενστάιν. Ο λόγος είναι ότι τα στοιχεία δείχνουν «σημαντική αλλαγή, τόσο στο επίπεδο όσο και στο ρυθμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού».
 
Με πληροφορίες από BBC

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News