Μύκονος: Σύνδεση με την Θεσσαλονίκη χάρη στην Volotea

Την επάνοδο της μετά από απουσία επτά ετών κάνει στο αεροδρόμιο "Μακεδονία" της Θεσσαλονίκης, η χαμηλού κόστους ισπανική αεροπορική εταιρεία, που δεν είναι άλλη από την Volotea.... Μία εταιρεία, η οποία έχει δίκτυο σε 78 προορισμούς στην Ευρώπη, ενώ στην Ελλάδα πετάει σε 14 ανάμεσά τους δύο στις Κυκλάδες, ήτοι Σαντορίνη και Μύκονο. Και με βάση την Αθήνα... 

Ομως, τώρα έρχεται και στην Θεσσαλονίκη. Το είχαμε αναφέρει άλλωστε πριν από δύο ημέρες όταν και λέγαμε ότι " θα την δούμε σύντομα να εκτελεί και πτήσεις ... εσωτερικού από τη στιγμή που θα συνδέει την Αθήνα με τέσσερις ιδιαίτερα σημαντικούς προορισμούς, ήτοι Σαντορίνη, Μύκονος, Ρόδος και Ηράκλειο.  Δεν αποκλείεται μάλιστα οι ίδιες πτήσεις να ξεκινούν και από τη Θεσσαλονίκη, κάτι που θα αλλάξει σημαντικά την εικόνα των αεροπορικών δρομολογίων εντός συνόρων... Σήμερα, η ισπανική εταιρεία πετά σε 87 προορισμούς εκ των οποίων 14 ελληνικοί (Αθήνα, Ζάκυνθος, Ηράκλειο Κρήτης, Καλαμάτα, Κάρπαθος, Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Κως, Μύκονος, Πρέβεζα / Λευκάδα, Ρόδος, Σάμος, Σαντορίνη, Σκιάθος)".

Οπως διαβάζουμε δε στην ιστοσελίδα airnews.gr " Σε ό,τι αφορά τη Θεσσαλονίκη φαίνεται, ότι θα συνδέει το αεροδρόμιο Μακεδονία με το Ηράκλειο της Κρήτης και τη Μύκονο. Οι πτήσεις θα ξεκινήσουν τον Απρίλιο του 2020. Σημειώνεται, ότι είναι η δεύτερη φορά που η Volotea θα ξεκινήσει τακτικά δρομολόγια από το αεροδρόμια «Μακεδονία». Η πρώτη ήταν το καλοκαίρι του 2012, όταν πετούσε στο Βενετία – Θεσσαλονίκη χωρίς ωστόσο το συγκεκριμένο δρομολόγιο να μακροημερεύσει" .

H Volotea ξεκίνησε τις πτήσεις της στην Αθήνα το 2015 και εγκαινίασε τη βάση της στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών το Μάιο 2018. Το 2020 η Volotea θα προσφέρει 580.000 αεροπορικές θέσεις αυξάνοντας τη χωρητικότητά της κατά 11%  Η Volotea με έδρα τη Βαρκελώνη ιδρύθηκε από τους Carlos Muñoz και Lázaro Ros, CEO και διευθύνων σύμβουλος αντίστοιχα, των οποίων το πρώτο εγχείρημα ήταν η Vueling Airlines. Σήμερα είναι η τρίτη ευρωπαϊκή αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους ανά αριθμό επιβατών.  Πλέον συγκαταλέγεται στις ταχύτερα αναπτυσσόμενες ανεξάρτητες αεροπορικές εταιρείες στην Ευρώπη. 

Το αεροδρόμιο της Αθήνας, έχουν ως βάση δύο Boeing 717 της εταιρείας. Το 2020, η Volotea θα προσθέσει στο στόλο της πέντε Airbus A-319 και με 53 νέα δρομολόγια, το δίκτυό της θα περιλαμβάνει συνολικά 346 δρομολόγια μεσαίων αποστάσεων προς περισσότερα από 90 αεροδρόμια μεσαίου και μικρότερου μεγέθους σε 14 χώρες, σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές. Η Volotea εξυπηρετεί το δίκτυό της με 38 αεροσκάφη, Airbus A-319 και Boeing 717.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News