Νάξος - Απείρανθος: Ωρα για εκδρομή

Επειδή όλοι κοντεύουμε να τρελαθούμε...ο Απεραθίτικος Σύλλογος διοργανώνει την Κυριακή 12 Μαΐου εκδρομή στο ναό της Αγίας Θεοδώρας, ο οποίος αποτελεί μοναδικό φαινόμενο και είναι από τα πιο δημοφιλή και αξιόλογα αξιοθέατα της Αρκαδίας.  Τιμή συμμετοχής: 14 ευρώ. Παιδιά και φοιτητές: 10 ευρώ

Πληροφορίες:
Αναχώρηση 8 π.μ. από το Γαλάτσι. 
Στάση για καφέ μετά τη σήραγγα του Αρτεμισίου

Στη συνέχεια, κατευθυνόμαστε προς την περιοχή της Τρίπολης και μέσω της Ολυμπίας οδού συνεχίζουμε για την περιοχή της Μεγαλόπολης. Κατευθυνόμαστε προς Ίσαρι- Βάστα.  Συνεχίζουμε, σε μια πανέμορφη κατηφορική διαδρομή προς το ναό της Αγίας Θεοδώρας, ο οποίος αποτελεί μοναδικό φαινόμενο και είναι από τα πιο δημοφιλή και αξιόλογα αξιοθέατα της Αρκαδίας. Η εκκλησία κτίστηκε μεταξύ του 1050-1100 προς τιμήν της οσιομάρτυρος Θεοδώρας. Βρίσκεται σε μια κατάφυτη ειδυλλιακή ρεματιά με πυκνό δάσος από θεόρατες βελανιδιές. 

Αφού ολοκληρώσουμε την επίσκεψή μας στο ναό, θα κατευθυνθούμε, είτε ακολουθώντας το μονοπάτι είτε με το πούλμαν, μια απόσταση περίπου 300 μ. προς τη θέση «Νερόμυλος» όπου υπάρχει παραδοσιακή εξοχική ταβέρνα. Σε αυτήν την ταβέρνα θα έχουμε το μεσημεριανό μας γεύμα και θα έχουμε τη δυνατότητα να παρατηρήσουμε το μηχανισμό του νερόμυλου, τον οποίο έχουν αποκαταστήσει οι ιδιοκτήτες και λειτουργεί κανονικά.

Το απόγευμα αναχώρηση για Αθήνα με μια ενδιάμεση στάση για καφέ στο Σπαθοβούνι Κορινθίας.

Άφιξη στο Γαλάτσι.
Κρατήσεις θέσεων στο τηλ. 6948-754401

ekdromh_agia_theodora_bastas.jpg