Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΤαξίδιΝάξος & Κουφονήσια: Στις πρώτες επιλογές των βρετανών ως "οικογενειακός" προορισμός

Νάξος & Κουφονήσια: Στις πρώτες επιλογές των βρετανών ως “οικογενειακός” προορισμός

|

Με την 14η Μαϊου να πλησιάζει το γνωστό βρετανικό περιοδικό “Family Traveller” παρουσιάζει τα καλύτερα νησιά για οικογενειακές διακοπές χωρίς συνωστισμό – Νάξος και Κουφονήσια στις πρώτες επιλογές τους 

Μεγάλη αξία για την ανάδειξη του Ελληνικού Τουρισμού στη Μεγάλη Βρετανία έχει η ανακοίνωση της νέας λίστας για τα κορυφαία Ελληνικά νησιά που προσφέρονται για οικογενειακές διακοπές χωρίς συνωστισμό, φέτος το καλοκαίρι. Τη λίστα εξέδωσε το Βρετανικό ταξιδιωτικό μέσο παγκοσμίου φήμης για τον οικογενειακό τουρισμό, Family Traveller το οποίο εμπιστεύονται εκατομμύρια οικογένειες εντός και εκτός Μεγάλης Βρετανίας.

Ενδεικτικό της σημασίας που έχει λίστα είναι ο επίκαιρος πρόλογος. «Εάν όλα πάνε βάσει σχεδίου, η Ελλάδα θα μπορεί να υποδεχτεί τους Βρετανούς ταξιδιώτες από τις 14 Μαΐου. Χωρίς αμφιβολία η επιλογή κάποιου ειδυλλιακού Ελληνικού νησιού χωρίς συνωστισμό αποτελεί μία εξαιρετική προοπτική για τις φετινές οικογενειακές διακοπές». Το Family Traveller προτείνει τα 10 καλύτερα Ελληνικά νησιά για τον σκοπό αυτό με μία έκπληξη στην κορυφή! 

Ποια είναι αυτά; Ας δούμε την αντίστροφη μέτρηση (από το 10 στο 1) με την αρωγή της Μαγδας Παράσχου και την Αλλόνησο να είναι στη κορυφή αλλά Νάξος και Κουφονήσια είναι σε απόσταση αναπνοής 

10. ΤΗΛΟΣ: Ένα ήσυχο νησί, ιδανικό για χαλάρωση. Οι επισκέπτες το προτιμούν για την ηρεμία και την ομορφιά της αφού δείχνει πως είναι ανέπαφη. Επομένως, σίγουρα εδώ δεν θα βρείτε θεματικά πάρκα και μέρη για διασκέδαση. Την θέση τους παίρνουν οι δραστηριότητες με κανό, καγιάκ, πεζοπορία και οι δυνατότητα προς εξερεύνηση. Υπάρχουν τέλεις παραλίες που προσφέρουν ηρεμία, όπως η Έριστος με νερά ρηχά και αμμώδη παραλία. Η Τήλος είναι μικρή, αλλά γεμάτη με μονοπάτια που ανταμείβουν αφού περνάνε μέσα από λοφώδη δασάκια που καταλήγουν σε απομονωμένες σπηλιές. Το γεγονός πως η Τήλος μοιάζει με ένα φυσικό καταφύγιο, πλούσιο σε βλάστηση και άγρια ζωή από την μια, αλλά και γεμάτη με ηλιακή και αιολική ενέργεια από την άλλη την καθιστούν όχι μόνο μέρος για ανάπαυλα και ηρεμία αλλά και νησί (με οικοσυνείδηση) ευαισθητοποιημένο σε θέματα περιβάλλοντος.

09. ΣΚΙΑΘΟΣ:  Η Σκιάθος—μέρος των Σποράδων—είναι περισσότερο γνωστό ως ένα από τα μυστικά Ελληνικά νησιά, γι αυτό και είναι μακρυά από τα τουριστικά μέρη αλλά παραμένει να σφύζει από ζωντάνια. Θερινό σινεμά, καραβάκια που σε ξεναγούν, ορεινή ποδηλασία, καταδύσεις και πεζοπορία είναι αυτά που κάνουν ακόμα πιο όμορφες τις μέρες των διακοπών. Μια επίσκεψη στην παραλία Κουκουναριές, στην νότια πλευρά είναι απαραίτητη. Οι αμμώδεις παραλίες γεμάτες ξαπλώστρες και με φόντο ένα τοπίο γεμάτο βλάστηση αλλά και τα διάσκορπα ταβερνάκια και εστιατόρια κάνουν την Σκιάθο έναν τέλειο προορισμό για κάθε οικογένεια.

antipar-8.jpg

08: ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ: Ασβεστωμένα σπίτια με μπλε πόρτες και βυσσινοκόκινες βουκαμβίλιες, η Αντίπαρος, ένα νησί που αγαπάει ο φακός, δεν έχει να ζηλέψει τα υπόλοιπα νησιά. Λιγότερο γνωστή από την γειτονική Πάρο, ο παλμός του μυστικού αυτού νησιού είναι αγαπητός από διασημότητες που επιδιώκουν την ησυχία και απομόνωση, χωρίς αυτό να σημαίνει πως το νησί δεν έχει σημεία για εξερεύνηση. Μια βόλτα στο Βενετικό Κάστρο στο κέντρο της πόλης είναι ένα απ αυτά. Το σπήλαιο του Αγίου Ιωάννη είναι ακόμη ένα μοναδικό σημείο αναφοράς αφού είναι κατακόρυφο με μεγάλο βάθος. Ένα φυσικό θαύμα που φιλοξενεί σταλακτίτες και σταλαγμίτες  που το κάνουν να ξεχωρίζει. Επίσης, μια μονοήμερη εκδρομή στο Δεσποτικό αποζημιώνει. Ένα ακατοίκητο νησί γεμάτο με αρχαία τεχνουργήματα και ιδιαίτερη φυσική ομορφιά. Και προχωράμε στην κυρίως πόλη όπου το απόγευμα οι ήσυχοι, λιθόστρωτοι δρόμοι με τα όμορφα ταβερνάκια χαρίζουν ζωντάνια και διάθεση.   

07. ΛΕΥΚΑΔΑ: Η Λευκάδα, ένα από τα καλύτερα νησιά στην Ελλάδα, φημίζεται για τον συνδιασμό του έντονου και ταυτόχρονα ήσυχου ρυθμού της. Σε γενικές γραμμές η Λευκάδα είναι σχετικά απείραχτη από τουρισμό, γι αυτό και είναι ιδανική για οικογένειες που αναζητούν κάτι παραπάνω από παραλίες. Μια τέλεια απόδραση για τους λάτρεις των θαλάσσιων σπορ. Η Βασιλική αποτελεί πόλο έλξης που προσελκύει αυτούς που αγαπούν την ιστιοπλοία και την κωπηλασία με κανό (καγιακ), και η παραλία Μύλος εξαιρετική για kitesurfing (αετοσανίδα). Η Λευκάδα είναι ένα γοητευτικότατο λιμάνι, αρκετά καλό για εξερεύνηση που φιλοξενεί το Κάστρο της Αγίας Μαύρας, ένα από τα πιο επιβλητικά μεσαιωνικά κτίσματα στην Ελλάδα. Οικογένειες  μπορούν να χαρούν την πεζοπορία τους στον ελαιώνα του νησιού ενώ για αυτούς η αγαπούν την θάλασσα, η παραλία Πόρτο Κατσίκι είναι η πλέον αγαπημένη με τις καλύτερες κριτικές.

06. ΣΥΜΗ:  Η Σύμη είναι ένα από τα μικρότερα νησιά στην Ελλάδα με απόμερες παραλίες κρυμμένες γύρω από βραχώδεις λοφίσκους, προσβάσιμες από θαλάσσια ταξί—κάτι που λατρεύουν τα μικρά παιδιά. Οι καταδύσεις εδώ γίνονται όλο τον χρόνο χάρη στα ζεστά και πεντακάθαρα θαλασσινά νερά. Ο καλύτερος τόπος διαμονής είναι το κέντρο του νησιού, το λιμάνι, γεμάτο από νεοκλασικά, διαφορετικά χρωματισμένα κτίρια, εστιατόρια και υπέροχα παλιά σοκάκια που σε βοηθούν να ανακαλύψεις τις ομορφιές του τόπου. Αν επιθυμείς να απομακρυνθείς για λίγο από τις παραλίες, αξίζει τον κόπο η πεζοπορία στα αρχαία οχυρά του νησιού και μένει αξέχαστη.

116238073_600702430588598_7256661647408357581_n.jpg

05. ΚΟΥΦΟΝΗΣΙΑ:  Τα Κουφονήσια στην πραγματικότητα αποτελούνται από τρία νησιά, εκ των οποίων ένα απ΄ αυτά δεν είναι προσιτό από  κανέναν επισκέπτη  λόγω της αρχαιολογικής του σημαντικότητας. Τα Κάτω Κουφονήσια είναι όμορφα για μια μονοήμερη και μόνο εκδρομή. Τα Άνω Κουφονήσια είναι ιδανικά για οικογένειες, αγαπημένα σε όσους αγαπούν την ένταση, αλλά ταυτόχρονα και μέρος για όσους αναζητούν την ησυχία. Οι επισκέπτες λατρεύουν την πρόσβαση με τα πόδια ή ακόμη και με θαλάσσια ταξί στους απόκρημνους κολπίσκους. Η παραλία Πορί είναι η αγαπημένη για όσους έχουν οικογένεια, ενώ οι παραλίες εδώ έχουν μία αλλόκοτη ομορφιά. Υπάρχει μόνο μια κυρίως πόλη εδώ με αρκετή κινητικότητα και ζωντάνια, κυρίως τα απογεύματα, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

04. ΑΝΔΡΟΣ: Η Άνδρος είναι το δεύτερο μεγαλύτερο και βορειότερο νησί των Κυκλάδων γνωστό για τους καταρράκτες του και τις φυσικές του πηγές, τα αρχαία μεσαιωνικά Ενετικά κάστρα, ήπιους πράσινους λόφους, και κρυμμένους κολπίσκους. Είναι μια καλή επιλογή για οικογένειες  με μεγαλύτερα παιδιά και φυσιολάτρες που αγαπούν την πεζοπορία και το κολύμπι. Υπάρχουν πάνω από 300 χλμ ασφαλτοστρωμένα, και με καλή σήμανση, μονοπάτια που συνδιάζουν στάσεις σε πανέμορφες  και ασφαλείς παραλίες.

03. ΠΑΞΟΙ:  Όλα τα ελληνικά νησιά είναι γνωστά για τις παραλίες τους και οι Παξοί δεν αποτελούν εξαίρεση. Τα  αραγμένα ακριβά γιωτ στο λιμάνι και τα τοπικά εστιατόρια κρυμμένα μέσα σε απόκρημνους λοφίσκους κάνουν το μέρος αυτό ξεχωριστό. Λατρεμένο για όσους έχουν οικογένεια αφού υπάρχουν πολλά πράγματα να γνωρίσουν χωρίς να συναντήσουν πολύ τουρισμό. Η παραλία Γαλάζιο είναι μία από τις αγαπημένες αλλά όχι για όσους αναζητούν ησυχία. Σ αυτήν την περίπτωση, το Μονοδέντρι στα ανατολικά είναι μια καλή επιλογή. Ο Γάιος, η Λάκκα και ο Λόγγος  είναι τα τρία πιο σημαντικά μέρη που συνδέονται με μονοπάτια και αρέσουν στα παιδιά αφού συνδιάζεται με πεζοπορία. Και αν αναζητάς την ολοκληρωτική διαφυγή οι μικροί Αντίπαξοι είναι μόλις ένα βήμα νοτιότερα.  

02. ΝΑΞΟΣ: Οι καθαρές θάλασσες είναι δεδομένο στα ελληνικά νησιά, αλλά η Νάξος θα λέγαμε πως έχει τις καθαρότερες , με το πιο βαθύ γαλάζιο απ όλες. Είναι το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων και οι παραλίες όπως ο Άγιος Γεώργιος ή η Πλάκα αποτελούν αιτία για να την βάλεις στην λίστα επιλογής. Το καταπράσινο γεμάτο βουνά εσωτερικό του νησιού είναι ιδανικό για ποδηλασία και πεζοπορία. Και πολλά σημαντικά αρχαία μνημεία—συνδιασμένα με μυθολογία—είναι μια πρόκληση για τους λάτρεις της ιστορίας.  Απαραίτητη η επίσκεψη στο Κάστρο και στα αρχαία ερείπεια στον Ναό του Απόλλωνα αλλά και στην Πορτάρα, την μεγάλη μαρμάρινη πύλη που στέκεται ψηλά και είναι ό,τι απέμεινε από τον ναό του Απόλλωνα.

01. ΑΛΟΝΝΗΣΟΣ: Η απόμερη Αλόννησος δεν είναι από τα νησιά με διασκορπισμένα μικρά και ασβεστοχρωματισμένα χωριουδάκια. Παραταύτα θα συναντήσεις ένα υπέροχο παρθένο τοπίο που στέκεται πάνω σε ένα από τα μεγαλύτερα θαλάσσια πάρκα της Ελλάδας οπότε δεν είναι ασυνήθιστη η συνάντηση με δελφίνια και φώκιες που βολτάρουν εδώ. Ιδανικό μέρος για οικογένειες που αναζητούν ησυχία και βοτσαλοστρωμένες παραλίες με πεντακάθαρα και δροσερά νερά. Αντίθετα για αυτούς που προτιμούν την αμμουδιά η παραλία Χρυσή Μηλιά είναι ιδανική .

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

«Μπριζόλες» μπρόκολου στον φούρνο (!!!)

«Μπριζόλες» μπρόκολου στον φούρνο με κρούστα πάπρικας-μουστάρδας

Νάξος – Δαμαλάς: Ανταλλαγή παραδοσιακών σπόρων

Πότε και που θα γίνει η παραδοσιακή ανταλλαγή σπόρων και η γιορτή για την Ανοιξη

Πανναξιακός ΑΟ: Το “αντίο” στον Γιάννη Καρούση

Η Νάξος αποχαιρετά τον Γιάννη Καρούση - Το "αντίο" από τον Πανναξιακό ΑΟ

Πανναξιακού ΑΟΝ – ΑΜΣ Φιλωτίου: Τι απαντούν στην καταγγελία της Κατερίνας Μουστάκη;

Κοινή ανακοίνωση από τις Διοικήσεις Πανναξιακού ΑΟΝ και ΑΜΣ Φιλωτίου για την καταγγελία της Κατερίνας Μουστάκη σχετικά με την παρουσία άγνωστου άνδρα στα αποδυτήρια του κλειστού γυμναστηρίου Νάξου - Η απάντηση Μουστάκη

Πρόταση δυσπιστίας: 159 «όχι» από την Βουλή

Τέταρτη φορά που ο Κυριάκος Μητσοτάκης κλήθηκε να υπερασπιστεί την πλειοψηφία της κυβέρνησης στη Βουλή

Νέα Δημοκρατία: Παραιτήθηκαν Σταύρος Παπασταύρου και Γιάννης Μπρατάκος λόγω ποτού με γνωστό επιχειρηματία;

Παραιτήθηκαν Σταύρος Παπασταύρου και Γιάννης Μπρατάκος - «Η συμμετοχή σε μια κοινωνική συνάντηση έδωσε το λάθος μήνυμα», αναφέρουν κυβερνητικές πηγές

Πανναξιακό (10ο) Πρωτάθλημα Τάβλι: Πρωταθλητής ο ρούκι Βαγγέλης Παπαδόπουλος

Ο Βαγγέλης Παπαδόπουλος το είπε και το έκανε.. Με 3-1 νίκες κατέκτησε το 10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι

Γ. Λεονταρίτης: “Ζήτησε δωρεάν μετακίνηση των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων”

Η Πρόταση του αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, Γ. Λεονταρίτη αναφορικά με τα πλοία που επιδοτούνται από το κράτος, για τις ανάγκες των αθλητών σε όλο το Ν. Αιγαίο - Τι πρότεινε ο Γιάννης Μαργαρίτης

ΝΕ ΠΑΣΟΚ ΚΥΚΛΑΔΩΝ : ΟΧΙ στην συγκάληψη

Η πρόταση που καταθέτει η ΝΕ ΠΑΣΟΚ Κυκλάδων σχετικά με τα Τέμπη και την πρόταση δυσπιστίας

10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι: Τελικός και ο πρωτάρης Παπαδόπουλος στη πρόκληση της καριέρας του

Ο μεγάλος τελικός του 10ου Πανναξιακού Πρωταθλήματος Τάβλι ξεκινάει. Ποιος θα επικρατήσει; Ο έμπειρος Μαγκανάρης ή ο ρούκι Παπαδόπουλος;

Αλυκό: Ο Φάρος που “φωτίζει” την γαστρονομία της Νάξου

Ανοίγει την Παρασκευή 5 Απριλίου ο Φάρος του Αλυκού - Τι περιλαμβάνει το μενού

Νάξος (Αγγίδια) – Ενοριακός Ναός Αγίου Χαραλάμπους: Ψήφισμα για την εκδημία του Δημητρίου Σέργη

Το ψήφισμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ενοριακού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου για το θάνατο του Δημητρίου Σέργη

Η δράση της Μαρίας Καρυστιανού δείχνει το δρόμο για μία κοινωνία που δεν θα ανέχεται την αδικία

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει την εβδομάδα που μας πέρασε... Από την Καρυστιανού στις Βρυξέλλες έως τον Λοβέρδο και τη Νέα Δημοκρατία - Την Ακρίβεια έως τον Γεωργιάδη και τις απαντήσεις του.. Αναρωτιέται δε εάν στην Ελλάδα γίνονται τέτοια πράγματα

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Απόκριες 2024: Το “ευχαριστώ” από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής (video)

Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής με ανάρτησή τους στα social media λένε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όσους βρέθηκαν στην πανέμορφη Κωμιακή (video)

Πανναξιακό (10ο) Πρωτάθλημα Τάβλι: Πρωταθλητής ο ρούκι Βαγγέλης Παπαδόπουλος

Ο Βαγγέλης Παπαδόπουλος το είπε και το έκανε.. Με 3-1 νίκες κατέκτησε το 10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι

Naxos Medical: Επίσκεψη από τον πλαστικό χειρουργό Νικόλαο Μουστάκη

Σάββατο 23 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο Ιατρείο ο Στρατιωτικός Ιατρός, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός, Νικόλαος Μουστάκης

Express Skopelitis: Ετοιμος να επιστρέψει στη δράση

Το Express Skopelitis είναι έτοιμο. Παραμένει στον Πειραιά και ενδεχομένως αύριο να μπει στην καθημερινή του ρουτίνα