Νάξος: Ολοκληρώθηκε η μεγαλύτερη (χειμερινή) έξοδος των τελευταίων ετών

Είναι από τις εικόνες που τρομάζουν και η αλήθεια είναι ότι τις βλέπουμε κυρίως το καλοκαίρι. Σπάνια έχουμε την ευκαιρία να δούμε κάτι αντίστοιχο την χειμερινή περίοδο και σίγουρα όχι σ αυτή την έκταση που έλαβε χώρα πριν από λίγο το λιμάνι της Νάξου.

Μιλάμε για την «μεγάλη έξοδο» των επισκεπτών του τριημέρου των Αποκριών. Όπως αναφέραμε και νωρίτερα, η Νάξος γέμισε σπάζοντας κάθε ρεκόρ επισκεψιμότητας. Με βάση την πληροφόρηση που είχαμε από το Λιμεναρχείο Νάξου, το τριήμερο ήρθαν περισσότεροι από 3000 επισκέπτες, οι περισσότεροι με τα δύο πλοία της γραμμής (Blue Star Delos και Blue Star Naxos) την Παρασκευή όταν και ήρθαν περίπου 1900 επιβάτες από τον Πειραιά αλλά σε δύο …δόσεις.

Σήμερα το απόγευμα, το Blue Star Delos ανέλαβε το βάρος της μεταφοράς του κυριότερου όγκου επισκεπτών προς τον Πειραιά αυτή τη φορά. Από νωρίς το απόγευμα τα αυτοκίνητα είχαν γεμίσει τη μεγάλη προβλήματα και με την καθοδήγηση των στελεχών του Λιμενικού υπήρξε .. στοίχιση στρατιωτική. Και λίγο μετά τις 5.00 το λιμάνι γέμισε από χιλιάδες επισκέπτες προς αποβίβαση. Ναι, σωστά διαβάσατε. Χιλιάδες. Όπως έγινε γνωστό από τα πρακτορεία, έφυγαν περίπου 1200 άνθρωποι και 100 αυτοκίνητα (και πέντε φορτηγά).

Ούτε Αύγουστος… Κι όμως όλα κύλισαν ρολόι.. «Κέντημα» που θα έλεγε και μία ψυχή. Σε λιγότερο από 20 λεπτά όλοι είχαν επιβιβαστεί στο πλοίο αν και όπως μας ανέφεραν επιβάτες «δεν έλειψε το τρέξιμο και οι κινήσεις πανικού, όταν δεχτήκαμε την πρόσκληση για είσοδο στο πλοίο».

Λογικό δεν νομίζετε; Η ουσία είναι ότι το Delos γέμισε.. Και ίσως η εταιρεία (blue Star Ferries) του χρόνου να βάλει έκτακτο δρομολόγιο αφού ουκ ολίγοι έμειναν στην Αθήνα καθότι δεν βρήκαν εισιτήριο για Νάξο. Αντίθετα, η έκτακτη δρομολόγηση (για μία ακόμη φορά) προς τη Πάρο, το βράδυ της Παρασκευής για μία ακόμη φορά έδειξε την … προτίμηση προς το γειτονικό νησί, έστω κι εάν δεν ανταποδίδει....