Οι V - Strommers έρχονται στη Νάξο και … κολάζουν

Μηχανή… Ζωή στους δύο τροχούς… Όχι δεν είναι εύκολη. Είναι όμως συναρπαστική. Όχι, δεν είναι για όλους. Είναι όμως για όσους θέλουν την αδρεναλίνη στο κόκκινο. Δύο τροχοί. Ευχή και κατάρα… Οι έχοντες γνώση, γνωρίζουν ότι «ανά πάσα στιγμή μπορεί να τους σκοτώσει, ή μη χειρότερα να τους σακατέψει.. Κάποιους μάλιστα τους έχει σημαδέψει, Όχι μία, ούτε δύο». Και στην απορία «γιατί συνεχίζουν να οδηγούν, η απάντηση δεν υπάρχει πουθενά. Μόνο στη καρδιά και την ψυχή τους»… Τι είναι αυτό; Μα τι άλλο από τις σκέψεις ενός οδηγού δικύκλου. Κι όταν λέμε «δίκυκλο» συνήθως δεν εννοούμε παπάκι ή σκούτερ. Και ζητάμε συγνώμη από τους οδηγούς αυτούς και δη από τον εαυτό μου.

Άλλωστε, όταν αναφέρεται κάποιος σε δίκυκλο μιλάει για πολλά κυβικά, δυνατή δόση από γκάζι και έναν ήχο μηχανής που σε εξιτάρει… Α, συν τοις άλλοις έχουμε αξεσουάρ και εμφάνιση που γοητεύει. Είτε άνδρες, είτε γυναίκες… Και το παράξενο είναι ότι το σύνολο αυτών των οδηγών, έχουν ως πρώτο κανόνα την ασφάλεια, όχι μόνο τη δική τους αλλά του συνοδηγού και του … απέναντι. Γιατί; Μα γιατί πολύ απλά σέβονται. Και βέβαια εκτιμούν τη μηχανή τους… Γιατί είναι δική τους. Είναι η προέκταση του εαυτού τους. Είναι ένα με το σώμα τους… Είναι το alter ego πάνω στο οποίο ζουν και αναπνέουν…

Και αυτοί οι …μηχανόβιοι, αυτοί οι άνθρωποι που αρέσκονται να ζουν πάνω στα δίτροχα έρχονται στη Νάξο… Την προσεχή Παρασκευή το απόγευμα. Και θα είναι αρκετοί. Μέλη του ''V-Strom Hellas Club'', που αποδέχτηκαν χωρίς δεύτερη κουβέντα τη πρόσκληση της ΛΕ.ΜΟ.Ν. και έρχονται για τρεις ημέρες… Στην 11η Πανελλήνια συνάντησή τους. Έχουν γυρίσει σχεδόν όλη την Ελλάδα και έχουμε την αίσθηση ότι είναι η πρώτη φορά που μετακινούνται σε θεωρητικά.. μικρό προορισμό. Και το λέμε αυτό γιατί έχουν στο βιογραφικό τους εκδρομές σε Κρήτη, Εύβοια, Θεσσαλία, Πελοπόννησο. Οπότε, η Νάξος μοιάζει μικρή. Είναι όμως; Δεν νομίζουμε…

Από το πλοίο της γραμμής, το μεσημέρι της Παρασκευής αναμένεται να αποβιβαστούν 40 μηχανές (και όταν λέμε μηχανές, εννοούμε …μηχανές) με 55 οδηγούς και συνοδηγούς.  Για τρεις μέρες θα γυρίσουν το νησί και θα αναδείξουν τη Νάξο ως ιδιαίτερο προορισμό για δίκυκλα. Κάτι που αποτελεί και στόχο της Λέσχης Μοτοσικλετιστών του νησιού. Κάτι που το κάνουν με συνέπεια εδώ και μερικά χρόνια. Από τις …κλασσικές μηχανές ,έχουν τους αγώνες (βόλτες) και γενικότερα τις δράσεις που έχουν αναλάβει με στόχο τη προώθηση όχι μόνο του νησιού ως εναλλακτικός προορισμός αλλά και μέσα από τις ενέργειές τους με στόχο τον συνάνθρωπό τους…  

Όσο για τα μέλη του V-strom Hellas Club? Είναι απλά μία παρέα που αγαπάει τις μοτοσικλέτες, τη συμβίωση με αυτές και φυσικά αφιερωμένος στο Suzuki V - Strom. Όσο για τα ταξίδια; Επέλεξαν τη Νάξο γιατί είχαν ακούσει πολύ καλά λόγια… Τους άρεσε η ιδέα και χάρη στα «Λεμόνια» είναι πραγματικότητα… Και η σκέψη χρόνων τώρα έγινε πραγματικότητα… Και όπως είναι λογικό θα βιώσουν την Ναξιώτικη φιλοξενία έως το μεδούλι. Και το αποκορύφωμα της εκδήλωσης θα είναι το party με το ολόγιομο φεγγάρι στο beach bar «Ιππόκαμπος» στην παραλία του Άη Γιώργη…  Όσο το γιατί να κάνει κανείς διακοπές με μία μηχανή; Γιατί πολύ απλά είσαι πραγματικά ελεύθερος… Και αυτό δεν ανταλλάσετε με τίποτα.

Το πρόγραμμα της εκδρομής

Παρασκευή 7/7/2017

Απογευματινό καφεδάκι στο «café LEMON» στην παραλία της Χώρας, για όποιον θέλει και αναχώρηση από εκεί στις 18:30 για Απείρανθο και Φιλώτι.

Στην Απείρανθο, μετά από μια σύντομη αναμνηστική φωτογράφηση, παίρνοντας το δρόμο της επιστροφής θα κάτσουμε για φαγητό στη «Ροτόντα» και μετά στο Φιλώτι στο «café Πλάτανος» για σπέσιαλ επιδόρπιο.

Σάββατο 8/7/17

Φωτογράφηση στην Πορτάρα στις 10:30 και αμέσως μετά αναχώρηση για τον Απόλλωνα για μπάνιο και γεύμα. Η επιστροφή από διαφορετική διαδρομή.

Στην περίπτωση που πνέουν ισχυροί άνεμοι, θα πάμε σε εναλλακτικό προορισμό.

Θα είμαστε πίσω στο ξενοδοχείο γύρω στις 18:00.

Στις 21:00 ραντεβού στο beach bar «Ιππόκαμπος» στην παραλία του Άη Γιώργη για διασκέδαση στο πάρτυ που ετοίμασε η ΛΕ.ΜΟ.Ν για μας και κλήρωση με πλούσια δώρα από τους δωροθέτες μας.

Κυριακή 9/7/2017

Checkout από το ξενοδοχείο και ραντεβού στην παραλία της Αγίας Άννας για το υπόλοιπο της ημέρας μέχρι την επιστροφή στο λιμάνι και την αναχώρηση.

ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ

Το πρόγραμμα δεν είναι υποχρεωτικό για κανέναν. Όποιος όμως το ακολουθήσει, παρακαλούμε να σεβαστεί τις ώρες ραντεβού και αναχώρησης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News