ΟΝΑΣ: Τετραήμερη εκδρομή (Οκτώβριο) στην Μακεδονία

Η ΟΝΑΣ Νάξου, η Ομοσπονδία Ναξιακών Συλλόγων για μία ακόμη χρονιά διοργανώνει εκδρομή για τα μέλη του (και όχι μόνο)... Με σκοπό τι άλλο από το να έρθουν σε επαφή οι άνθρωποι που έχουν ως σημείο αναφοράς τη Νάξο. Που και πότε, η φετινή εκδρομή; Από τις 11 έως τις 14 Οκτωβρίου και επίκεντρο η Μακεδονία.. Και μεταφράζεται αυτό σε πρώτη στάση Λίμνη Κερκίνης, στη συνέχεια βολτα και διανυκτέρευση στις Σέρρες, επίσκεψη στο Οχυρό Ρούπελ και Καβάλα... Κι από εκεί στη Ξάνθη, στο Φράγμα Θησαυρού (Νέστος) και Δράμα με τελικό προορισμό την Ιερά Μονή Παναγίας Εικοσιφόνισσας... Α και η διαδρομή με πούλμαν με το κόστος να είναι στα 170 ή 215 ευρώ (ανάλογα με το δωμάτιο) και την προκαταβολή (50 ευρώ) έως τις 15 Σεπτεμβρίου 

Αναλυτικά το πρόγραμμα της εκδρομής 

1η ΜΕΡΑ
 Αναχωρούμε από την ΟΜΟΝΟΙΑ (πλατεία Λαυρίου) στις 7:30. Με ενδιάμεσες στάσεις φτάνουμε στο χωριό ΛΙΘΟΤΟΠΟΣ, που βρίσκεται το φράγμα της  ΛΙΜΝΗΣ ΚΕΡΚΙΝΗΣ. Εκεί θα έχουμε το γεύμα μας και όσοι επιθυμούν θα κάνουν βαρκάδα στη λίμνη, όπου θα ξεναγηθούν στον υδροβιότοπο.
Το απόγευμα φτάνουμε στο ξενοδοχείο FHILIPPOS XENIA 4*. Ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση, σπα, τζακούζι, βόλτα στην πόλη των ΣΕΡΡΩΝ, που έχει ενδιαφέροντα μνημεία από τη βυζαντινή και την οθωμανική περίοδο. Δείπνο στο ξενοδοχείο.
 
2η ΜΕΡΑ
Μετά το πρωινό, θα επισκεφτούμε το ΟΧΥΡΟ ΡΟΥΠΕΛ, το μεγαλύτερο συγκρότημα οχυρωμένης τοποθεσίας στη Γραμμή ΜΕΤΑΞΑ, όπου θα γίνει ξενάγηση από στρατιωτικούς. Στη συνέχεια, κατευθυνόμαστε προς ΚΑΒΑΛΑ.
Στην ΚΑΒΑΛΑ θα τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο AIROTEL GALAXY 4*. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για να γνωρίσουμε την πόλη.
                                                                                       
3η ΜΕΡΑ
Μετά το πρωινό, αναχωρούμε. Θα περάσουμε από τη ΞΑΝΘΗ και στη συνέχεια διασχίζοντας τα θρακικά Τέμπη, θα φτάσουμε   στο ΦΡΑΓΜΑ ΘΗΣΑΥΡΟΥ του ΝΈΣΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ , ένα από τα ψηλότερα της Ευρώπης (175 μ. ), όπου θα μας γίνει ξενάγηση.
Στη συνέχεια, θα επισκεφτούμε το χωριό ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ, όπου θα ξεναγηθούμε στο Υπαίθριο εργαστήριο φυσικής και πάρκο ηλιακών ρολογιών  του Γυμνασίου με Λυκειακές Τάξεις Νικηφόρου.  Στο χωριό θα μας υποδεχθεί και ο Δήμαρχος Παρανεστίου.
Κατόπιν, θα επισκεφτούμε το ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ του Κώστα Λαζαρίδη. Συνεχίζοντας τη γνωριμία μας με την περιοχή, θα επισκεφτούμε την πόλη της ΔΡΑΜΑΣ και ειδικότερα, το πάρκο με τις πηγές της Αγίας Βαρβάρας.  
Το απόγευμα θα επισκεφτούμε, στο χωριό ΛΥΔΙΑ, το Ιερό Βαπτιστήριο της Αγίας  Λυδίας της πρώτης Ευρωπαίας Χριστιανής. Επιστρέφουμε στην ΚΑΒΑΛΑ.
Το βράδυ θα έχουμε προαιρετική διασκέδαση.
 
4η ΜΕΡΑ
Μετά το πρωινό, αναχωρούμε από το ξενοδοχείο. Κατευθυνόμαστε προς το όρος ΠΑΓΓΑΙΟ.
Στη βόρεια πλευρά του όρους, στα 753μ. υψόμετρο,  θα επισκεφτούμε την Ι.Μ.  ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΕΙΚΟΣΙΦΟΙΝΙΣΣΑΣ.
Το μεσημεριανό μας γεύμα θα το έχουμε στο ΛΙΤΟΧΩΡΟ, στους πρόποδες του Ολύμπου. Επιστρέφουμε στην Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.
 
ΚΟΣΤΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ170 € το δίκλινο, 215 € το μονόκλινο
Περιλαμβάνονται: τρεις διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4*, τρία πρωινά, ένα δείπνο (στις ΣΕΡΡΕΣ),  Πούλμαν.   
Δεν συμπεριλαμβάνεται ο δημοτικός φόρος των ξενοδοχείων (3€/ βραδιά ).
Δηλώσεις συμμετοχής:  Απόστολος Μήνδρου: 6945583360                                                           
                                      Μανώλης Καλαϊτζής:  6944591561
 
Για κρατήσεις θέσεων: προκαταβολή 50 €, έως 15/09/2019.
ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΙΒΑΝ:  GR9801720090005009070598600
Αρ. Λογαριασμού: 5009070598600
Θα αναγράφονται: ονοματεπώνυμο  συμμετέχοντα, τηλέφωνο, Ο.ΝΑ.Σ..