ΠΝΑΙ: Ξεκινούν οι δράσεις στο εξωτερικό για τη προβολή των νησιών του Νοτίου Αιγαίου

Στο πλαίσιο των ολοκληρωμένων δράσεων τουριστικής προβολής και προώθησης, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου πρόκειται να πάρει μέρος σε όλες τις σημαντικές εκθέσεις τουρισμού που θα πραγματοποιηθούν στο εξωτερικό και στην Ελλάδα το 2019. Με στόχο πάντα την ενίσχυση της θέσης του Νοτίου Αιγαίου στην τουριστική βιομηχανία, την καθιέρωση ενός διακριτού, ελκυστικού, αυθεντικού τουριστικού προϊόντος και την ανάδειξη της ιδιαίτερης ταυτότητας του κάθε προορισμού ξεχωριστά, η Περιφέρεια Νοτίου συμμετέχει σε όλα τα μεγάλα τουριστικά «ραντεβού» με όρους πρωταθλητισμού.

Στα περίπτερα της ΠΝΑι φιλοξενούνται δωρεάν οι νησιωτικοί δήμοι. Καλούνται παράλληλα οι  επιχειρηματίες του τουρισμού να πλαισιώσουν τα περίπτερα και να κάνουν εκεί τις επαγγελματικές τους  επαφές, ώστε να υπάρχει η μεγαλύτερη δυνατή εκπροσώπηση. Το ξεκίνημα θα γίνει στις 9 Ιανουαρίου με την πρώτη έκθεση στην οποία θα δώσει το "παρών" η Περιφέρεια, η οποία θα πάρει μέρος σε συνολικά τέσσερις διοργανώσεις τον πρώτο μήνα του έτους.

Συγκεκριμένα θα συμμετάσχει στη διεθνή έκθεση VAKANTIEBEURS της Ουτρέχτης που θα γίνει στην Ολλανδία, το διάστημα από 9 έως 13 Ιανουαρίου. Η πρώτη ημέρα λειτουργίας της έκθεσης είναι προγραμματισμένη για επισκέψεις επαγγελματιών του Τουρισμού (Τ/Ο, εκπροσώπους Τουριστικών Οργανισμών, Γραφείων - Πρακτορείων, Δημοσιογράφων) και από τη δεύτερη ημέρα η Έκθεση θα είναι ανοιχτή και για το κοινό. Θα ακολουθήσει η διεθνής έκθεση MATKA στο Ελσίνκι της Φινλανδίας που θα πραγματοποιηθεί το διάστημα από 18 έως και 20 Ιανουαρίου, ενώ στις 19 του ίδιου μήνα θα ανοίξει τις πύλες της και η έκθεση θαλάσσιων σπόρ και σκαφών BOOT στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 27 του μήνα.

Στη συνέχεια η Περιφέρεια θα συμμετάσχει στην έκθεση ΝΥΤΤS των ΗΠΑ που είναι προγραμματισμένη για το διάστημα από 25 έως 27 Ιανουαρίου. Είναι η πρώτη φορά που θα συμμετάσχει σε αυτή τη διοργάνωση ( New York Times Travel Show ) καθώς δίνει μεγάλη σημασία στο άνοιγμα της αμερικάνικης αγοράς. Και τον Φεβρουάριο έχουμε τρεις ακόμη παρουσίες σε εκθέσεις που κάνουν τη διαφορά: Αρχή από το Βέλγιο (στις Βρυξέλλες, η Διεθνής τουριστική έκθεση Salon des Vacances 2019 από τις 7 έως τις 10 Φεβρουαρίου) μετά … βόλτα έως το Ισραήλ και το Τελ Αβίβ (Διεθνής έκθεση ΙΜΤΜ 2019 από τις 12 έως τις 13 Φεβρουαρίου) και φινάλε στην γειτονική Σερβία και το Βελιγράδι (International Fair Of Tourism (IFT) 2019 από τις 21 έως τις 24 Φεβρουαρίου) 

Σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη τουρισμού, αθλητισμού & πολιτισμού Μαριέττα Παπαβασιλείου, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχει καταφέρει με μοντέρνας αισθητικής περίπτερα, τα οποία αναδεικνύουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το νησιωτικό στοιχείο, να αφήνει δυνατό το στίγμα της στις τουριστικές εκθέσεις στις οποίες παίρνει μέρος.

Όπως επισημαίνει η τουριστική προώθηση δεν έχει εποχικό χαρακτήρα. «Εργαζόμαστε συστηματικά και στοχευμένα 365 μέρες το χρόνο για να προβάλουμε τις ξεχωριστές εμπειρίες που προσφέρουν τα νησιά, εφαρμόζοντας ένα συγκροτημένο στρατηγικό σχεδιασμό. Οι τουριστικές εκθέσεις που συγκεντρώνουν τα βλέμματα της παγκόσμιας τουριστικής βιομηχανίας, αποτελούν τους πλέον κατάλληλους χώρους για δικτύωση και προβολή.

Σε αυτή μας την προσπάθεια να αναδείξουμε τον πολύπλευρο χαρακτήρα του τουριστικού μας προϊόντος και τις ανεξάντλητες δυνατότητες που προσφέρει το Νότιο Αιγαίο, θα χαρούμε να έχουμε δίπλα μας τους επιχειρηματίες του τουρισμού απ’ όλα μας τα νησιά. Οι επιχειρήσεις διαμορφώνουν σε μεγάλο βαθμό το τουριστικό προϊόν και μέσα από την κοινή προσπάθεια, είμαι βέβαιη ότι μπορούμε να πετύχουμε πολλά» δηλώνει χαρακτηριστικά.

Ο προγραμματισμός για τη συμμετοχή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου σε τουριστικές εκθέσεις και σε roadshows/workshops στην Ελλάδα και στο εξωτερικό κατά το έτος 2019, έχει ως εξής:

ΧΩΡΑ

ΠΟΛΗ

ΕΚΘΕΣΗ

ΟΛΛΑΝΔΙΑ

ΟΥΤΡΕΧΤΗ

VAKANTIEBEURS 2019

ΦΙΛΑΝΔΙΑ

ΕΛΣΙΝΚΙ

ΜΑΤΚΑ 2019

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

ΝΤΙΣΕΛΝΤΟΡΦ

ΒΟΟΤ

Η.Π.Α.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

ΝΥΤΤS

ΒΕΛΓΙΟ

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

SALON DES VACANCES

ΙΤΑΛΙΑ

ΜΙΛΑΝΟ

ΒΙΤ

ΙΣΡΑΗΛ

ΤΕΛ ΑΒΙΒ

ΙΜΤΜ

ΣΟΥΗΔΙΑ

ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ

WORLD PANORAMA FESTIVAL

ΣΕΡΒΙΑ

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ

ΙFT

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

ΒΕΡΟΛΙΝΟ

ΙΤΒ 2019

ΡΩΣΙΑ

ΜΟΣΧΑ

ΜΙΤΤ 2019

ΓΑΛΛΙΑ

ΠΑΡΙΣΙ

SALON MONDIAL DU TOURISME

Η.Π.Α.

ΜΑΪΑΜΙ

SEATRADE CRUISE GLOBAL

ΗΝΩΜΕΝΑ ΑΡΑΒΙΚΑ ΕΜΙΡΑΤΑ

ΝΤΟΥΜΠΑΙ

ARABIAN TRAVEL MARKET

ΒΡΑΖΙΛΙΑ

ΣΑΟ ΠΑΟΛΟ

ILTM LATIN AMERICA

ΕΛΛΑΔΑ

ΑΘΗΝΑ

GREEK TRAVEL SHOW

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

ΝΤΙΣΕΛΝΤΟΡΦ

TOUR NATUR

ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ

ΛΟΝΔΙΝΟ

WTM 2019

ΕΛΛΑΔΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

PHILOXENIA

ΕΛΛΑΔΑ

ΑΘΗΝΑ

ERGO MARATHON EXPO

ΕΛΛΑΔΑ

ΑΘΗΝΑ

ATHENS INTERNATIONAL TOURISM EXPO

ΠΟΛΩΝΙΑ

ΒΑΡΣΟΒΙΑ

GRECKA PANORAMA