Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΤαξίδιSky Express: Από σήμερα (14/12) στη Θεσσαλονίκη με το Airbus A320neo

Sky Express: Από σήμερα (14/12) στη Θεσσαλονίκη με το Airbus A320neo

|

Από σήμερα Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου η Sky Express “εγκαινιάζει” τη γραμμή Αθήνα – Θεσσαλονίκη με το Airbus A320neo… Ποιο είναι το κόστος της διαδρομής και τι αλλάζει με βάση τον κορωνοϊό 

Νέα δεδομένα, νέα πραγματικότητα…. Η αεροπορική εταιρεία SKY express απέκτησε το νέο της Airbus 320neo και μας καλεί να πετάξουμε από και προς Θεσσαλονίκη, όπως πότε πριν.

Οι πτήσεις είναι καθημερινές και ξεκινούν από σήμερα Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου, ενώ το κόστος των εισιτηρίων για το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Αθήνα ξεκινά από 26 ευρώ και για Αθήνα – Θεσσαλονίκη από 42 ευρώ.

Κλείστε άμεσα τη θέση σας εδώ!

Και επειδή η περίοδος που διανύουμε λόγω πανδημίας απαιτεί μέτρα προστασίας, η SKY express, αν και αποτελεί την ασφαλέστερη επιλογή, γιατί τα αεροσκάφη της ταξιδεύουν μόνο σε προορισμούς εσωτερικού και ο μέσος όρος πτήσης είναι μόλις 40 λεπτά, έχει πάρει και όλες τις απαιτούμενες προφυλάξεις πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την πτήση.

Κατά την επιβίβαση:

Τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας και στην πύλη αναχώρησης και στο λεωφορείο.

Στην πτήση:

  • Δεν προσφέρoνται snacks & ροφήματα: Για να μειωθεί σημαντικά ο κίνδυνος διασποράς του Covid-19, δεν σας προσφέρονται snacks, αναψυκτικά, νερό και παγάκια. Σε περίπτωση ανάγκης, μπορείτε να ζητήσετε νερό και θα σας έρθει σε ποτηράκι μίας χρήσης.
  • Ασφαλή δημιουργική απασχόληση online: Προσωρινά, έχει ανασταλεί η διανομή του inflight περιοδικού μας FLY. Μπορείτε όμως να διασκεδάσετε διαβάζοντας το FLY ή άλλα περιοδικά και εφημερίδες μέσω της νέας ηλεκτρονικής μας υπηρεσίας SKY eJournals, στον υπολογιστή, στο κινητό ή στο tablet σας.
  • Εξοπλισμένο πλήρωμα: Το πλήρωμα καμπίνας σας διανέμει αντισηπτικά μαντιλάκια. Η συνοδός καμπίνας φορά μάσκα και γάντια. Εντός τους αεροσκάφους υπάρχει σακούλα απόρριψης για την ασφαλή απομάκρυνση όλων των απορριμμάτων.

Οι χώροι υγιεινής καθαρίζονται διαρκώς

  • Η τουαλέτα του αεροσκάφους καθαρίζεται υποχρεωτικά κάθε 2 ώρες ή μετά από 10 χρήσεις, σύμφωνα με τις γενικές οδηγίες, καθώς και σε κάθε στάση του αεροσκάφους. Κατά το ταξίδι, συνιστούμε να περιορίσετε και εσείς τη χρήση της μόνο στην περίπτωση απόλυτης ανάγκης.
  • Σας υπενθυμίζουμε τακτικά τους κανόνες ατομικής υγιεινής. Δίνουμε μεγάλη σημασία στην ατομική υγιεινή, τόσο τη δική σας όσο και του πληρώματος του αεροσκάφους.
  • Το πλήρωμα σας ενημερώνει για την τήρηση των κανόνων ατομικής υγιεινής, για τους κανόνες σε περίπτωση βήχα ή φτερνίσματος, για τη χρήση μάσκας και για το πώς θα την απορρίψετε με ασφάλεια στις ειδικές σακούλες.
  • Κάθε αντικείμενο που χρησιμοποιείτε, όπως αντισηπτικά μαντιλάκια, συσκευασίες τροφίμων, χαρτομάντιλα, γάντια, το πετάτε στις ειδικές σακούλες και όχι στη θήκη του μπροστινού καθίσματος.
  • Τα απορρίμματα της πτήσης παραδίδονται σε σφραγισμένη σακούλα στο προσωπικό καθαρισμού κατά την άφιξη του αεροσκάφους, μετά την αποβίβασή σας.

skg_ath_928x210pix_gr.jpg

Τι γίνεται σε περίπτωση που κάποιος εμφανίσει σύμπτωμα κατά την πτήση

  • Σε περίπτωση που βήξετε ή φτερνιστείτε, καλύπτετε το στόμα με χαρτομάντιλο ή με το εσωτερικό του αγκώνα, προσπαθώντας να κοιτάτε χαμηλά προς το δάπεδο του αεροσκάφους.
  • Εάν νιώσετε αδιαθεσία, ενημερώνετε άμεσα τη συνοδό καμπίνας.
  • Οι συνοδοί καμπίνας φροντίζουν να έχουν πάντα τη γενική εικόνα των επιβατών και σε περίπτωση επίμονων συμπτωμάτων σας προσφέρουν επιπλέον μάσκα και γάντια, ενώ διασφαλίζουν και την ορθή απόρριψη των χρησιμοποιημένων. Καταγράφουν την ακριβή θέση του τυχόν ύποπτου κρούσματος καθώς και τα στοιχεία των επιβατών που βρίσκονται δύο σειρές μπροστά, πίσω και στο πλάι του επιβάτη που παρουσιάζει συμπτώματα, προκειμένου να τα θέσουν στη διαθεσιμότητα των υγειονομικών αρχών. Παράλληλα, ζητείται η αρωγή των υπηρεσιών εδάφους για την παράδοση των αναγκαίων στοιχείων-πληροφοριών και τη λήψη ειδικών οδηγιών.

Πρoσωπικό και θάλαμος διακυβέρνυσης

Το πλήρωμα καμπίνας αποφεύγει την είσοδο στον θάλαμο διακυβέρνησης και προτιμά το σύστημα ενδοεπικοινωνίας. Στις πτήσεις με δύο μέλη καμπίνας κατανέμεται το έργο μεταξύ τους για να μην έρχονται σε συχνή επαφή.

Χειραποσκευές

Μέσα στο αεροσκάφος επιτρέπεται να κρατάτε μόνο μία μικρή τσάντα ή τσάντα υπολογιστή.

Κατά την αποβίβαση:

  • Κατά την αποβίβασή σας, βασικό μέλημα είναι να μην υπάρξει συνωστισμός στον διάδρομο του αεροσκάφους. Έτσι, σας καθοδηγούν ώστε να βγαίνετε σταδιακά από τα πίσω καθίσματα προς τα μπροστινά.
  • Σας εξασφαλίζουν αρκετό χρόνο για να βγείτε όλοι με σειρά και με ασφάλεια.
  • Αφού έχετε αποβιβαστεί, πετάτε τα γάντια μίας χρήσης και τις μάσκες σε κάδους μέσα στο αεροδρόμιο άφιξης.
  • Παραλαμβάνετε τις αποσκευές σας τηρώντας τις απαραίτητες αποστάσεις ασφαλείας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Πανναξιακό (10ο) Πρωτάθλημα Τάβλι: Πρωταθλητής ο ρούκι Βαγγέλης Παπαδόπουλος

Ο Βαγγέλης Παπαδόπουλος το είπε και το έκανε.. Με 3-1 νίκες κατέκτησε το 10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι

Γ. Λεονταρίτης: “Ζήτησε δωρεάν μετακίνηση των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων”

Η Πρόταση του αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, Γ. Λεονταρίτη αναφορικά με τα πλοία που επιδοτούνται από το κράτος, για τις ανάγκες των αθλητών σε όλο το Ν. Αιγαίο - Τι πρότεινε ο Γιάννης Μαργαρίτης

ΝΕ ΠΑΣΟΚ ΚΥΚΛΑΔΩΝ : ΟΧΙ στην συγκάληψη

Η πρόταση που καταθέτει η ΝΕ ΠΑΣΟΚ Κυκλάδων σχετικά με τα Τέμπη και την πρόταση δυσπιστίας

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) στη Γένοβα

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη της κρουαζιέρας στις Κυκλάδες

Δεύτεροι “φτωχότεροι” καταναλωτές της Ευρώπης οι Έλληνες

Εκτός όμως από τον υψηλότερο μέσο πληθωρισμό, πρόσφατη μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποδεικνύει ότι η Ελλάδα πληρώνει ακριβότερα και τον πληθωρισμό της απληστίας, σε σύγκριση με την υπόλοιπη ΕΕ.

Μύκονος – AKTES: Ενημέρωση (30/03) για την Κλιματική Αλλαγή

Ομιλία για την κλιματική αλλαγή από την Εταιρεία Μελέτης Αρχαίων Ακτογραμμών - ΑΚΤΕS .. Που και πότε

10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι: Τελικός και ο πρωτάρης Παπαδόπουλος στη πρόκληση της καριέρας του

Ο μεγάλος τελικός του 10ου Πανναξιακού Πρωταθλήματος Τάβλι ξεκινάει. Ποιος θα επικρατήσει; Ο έμπειρος Μαγκανάρης ή ο ρούκι Παπαδόπουλος;

Αλυκό: Ο Φάρος που “φωτίζει” την γαστρονομία της Νάξου

Ανοίγει την Παρασκευή 5 Απριλίου ο Φάρος του Αλυκού - Τι περιλαμβάνει το μενού

Νάξος (Αγγίδια) – Ενοριακός Ναός Αγίου Χαραλάμπους: Ψήφισμα για την εκδημία του Δημητρίου Σέργη

Το ψήφισμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ενοριακού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου για το θάνατο του Δημητρίου Σέργη

Απόκριες 2024: Το “ευχαριστώ” από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής (video)

Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής με ανάρτησή τους στα social media λένε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όσους βρέθηκαν στην πανέμορφη Κωμιακή (video)

Η δράση της Μαρίας Καρυστιανού δείχνει το δρόμο για μία κοινωνία που δεν θα ανέχεται την αδικία

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει την εβδομάδα που μας πέρασε... Από την Καρυστιανού στις Βρυξέλλες έως τον Λοβέρδο και τη Νέα Δημοκρατία - Την Ακρίβεια έως τον Γεωργιάδη και τις απαντήσεις του.. Αναρωτιέται δε εάν στην Ελλάδα γίνονται τέτοια πράγματα

Naxos Medical: Επίσκεψη από τον πλαστικό χειρουργό Νικόλαο Μουστάκη

Σάββατο 23 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο Ιατρείο ο Στρατιωτικός Ιατρός, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός, Νικόλαος Μουστάκης

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Αφρική: Ο Ναξιώτης ορειβάτης που κατέκτησε το Κιλιμάντζαρο

Ο Αντώνης Μαργαρίτης πέτυχε έναν άθλο. Κατάφερε να ανέβει στην ψηλότερη κορυφή βουνού στην Αφρική - Πως περιγράφει την εμπειρία του

Επαρχείο Νάξου – Τμήμα Δημόσιας Υγείας: Περί ορθής διαχείρισης των υγρών αποβλήτων

Ενημέρωση για τη σωστή διαχείριση των υγρών αποβλήτων ενόψει τουριστικής σεζόν