Sky Express: Από σήμερα (14/12) στη Θεσσαλονίκη με το Airbus A320neo

Νέα δεδομένα, νέα πραγματικότητα.... Η αεροπορική εταιρεία SKY express απέκτησε το νέο της Airbus 320neo και μας καλεί να πετάξουμε από και προς Θεσσαλονίκη, όπως πότε πριν.

Οι πτήσεις είναι καθημερινές και ξεκινούν από σήμερα Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου, ενώ το κόστος των εισιτηρίων για το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Αθήνα ξεκινά από 26 ευρώ και για Αθήνα – Θεσσαλονίκη από 42 ευρώ.

Κλείστε άμεσα τη θέση σας εδώ!

Και επειδή η περίοδος που διανύουμε λόγω πανδημίας απαιτεί μέτρα προστασίας, η SKY express, αν και αποτελεί την ασφαλέστερη επιλογή, γιατί τα αεροσκάφη της ταξιδεύουν μόνο σε προορισμούς εσωτερικού και ο μέσος όρος πτήσης είναι μόλις 40 λεπτά, έχει πάρει και όλες τις απαιτούμενες προφυλάξεις πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την πτήση.

Κατά την επιβίβαση:

Τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας και στην πύλη αναχώρησης και στο λεωφορείο.

Στην πτήση:

 • Δεν προσφέρoνται snacks & ροφήματα: Για να μειωθεί σημαντικά ο κίνδυνος διασποράς του Covid-19, δεν σας προσφέρονται snacks, αναψυκτικά, νερό και παγάκια. Σε περίπτωση ανάγκης, μπορείτε να ζητήσετε νερό και θα σας έρθει σε ποτηράκι μίας χρήσης.
 • Ασφαλή δημιουργική απασχόληση online: Προσωρινά, έχει ανασταλεί η διανομή του inflight περιοδικού μας FLY. Μπορείτε όμως να διασκεδάσετε διαβάζοντας το FLY ή άλλα περιοδικά και εφημερίδες μέσω της νέας ηλεκτρονικής μας υπηρεσίας SKY eJournals, στον υπολογιστή, στο κινητό ή στο tablet σας.
 • Εξοπλισμένο πλήρωμα: Το πλήρωμα καμπίνας σας διανέμει αντισηπτικά μαντιλάκια. Η συνοδός καμπίνας φορά μάσκα και γάντια. Εντός τους αεροσκάφους υπάρχει σακούλα απόρριψης για την ασφαλή απομάκρυνση όλων των απορριμμάτων.

Οι χώροι υγιεινής καθαρίζονται διαρκώς

 • Η τουαλέτα του αεροσκάφους καθαρίζεται υποχρεωτικά κάθε 2 ώρες ή μετά από 10 χρήσεις, σύμφωνα με τις γενικές οδηγίες, καθώς και σε κάθε στάση του αεροσκάφους. Κατά το ταξίδι, συνιστούμε να περιορίσετε και εσείς τη χρήση της μόνο στην περίπτωση απόλυτης ανάγκης.
 • Σας υπενθυμίζουμε τακτικά τους κανόνες ατομικής υγιεινής. Δίνουμε μεγάλη σημασία στην ατομική υγιεινή, τόσο τη δική σας όσο και του πληρώματος του αεροσκάφους.
 • Το πλήρωμα σας ενημερώνει για την τήρηση των κανόνων ατομικής υγιεινής, για τους κανόνες σε περίπτωση βήχα ή φτερνίσματος, για τη χρήση μάσκας και για το πώς θα την απορρίψετε με ασφάλεια στις ειδικές σακούλες.
 • Κάθε αντικείμενο που χρησιμοποιείτε, όπως αντισηπτικά μαντιλάκια, συσκευασίες τροφίμων, χαρτομάντιλα, γάντια, το πετάτε στις ειδικές σακούλες και όχι στη θήκη του μπροστινού καθίσματος.
 • Τα απορρίμματα της πτήσης παραδίδονται σε σφραγισμένη σακούλα στο προσωπικό καθαρισμού κατά την άφιξη του αεροσκάφους, μετά την αποβίβασή σας.

skg_ath_928x210pix_gr.jpg

Τι γίνεται σε περίπτωση που κάποιος εμφανίσει σύμπτωμα κατά την πτήση

 • Σε περίπτωση που βήξετε ή φτερνιστείτε, καλύπτετε το στόμα με χαρτομάντιλο ή με το εσωτερικό του αγκώνα, προσπαθώντας να κοιτάτε χαμηλά προς το δάπεδο του αεροσκάφους.
 • Εάν νιώσετε αδιαθεσία, ενημερώνετε άμεσα τη συνοδό καμπίνας.
 • Οι συνοδοί καμπίνας φροντίζουν να έχουν πάντα τη γενική εικόνα των επιβατών και σε περίπτωση επίμονων συμπτωμάτων σας προσφέρουν επιπλέον μάσκα και γάντια, ενώ διασφαλίζουν και την ορθή απόρριψη των χρησιμοποιημένων. Καταγράφουν την ακριβή θέση του τυχόν ύποπτου κρούσματος καθώς και τα στοιχεία των επιβατών που βρίσκονται δύο σειρές μπροστά, πίσω και στο πλάι του επιβάτη που παρουσιάζει συμπτώματα, προκειμένου να τα θέσουν στη διαθεσιμότητα των υγειονομικών αρχών. Παράλληλα, ζητείται η αρωγή των υπηρεσιών εδάφους για την παράδοση των αναγκαίων στοιχείων-πληροφοριών και τη λήψη ειδικών οδηγιών.

Πρoσωπικό και θάλαμος διακυβέρνυσης

Το πλήρωμα καμπίνας αποφεύγει την είσοδο στον θάλαμο διακυβέρνησης και προτιμά το σύστημα ενδοεπικοινωνίας. Στις πτήσεις με δύο μέλη καμπίνας κατανέμεται το έργο μεταξύ τους για να μην έρχονται σε συχνή επαφή.

Χειραποσκευές

Μέσα στο αεροσκάφος επιτρέπεται να κρατάτε μόνο μία μικρή τσάντα ή τσάντα υπολογιστή.

Κατά την αποβίβαση:

 • Κατά την αποβίβασή σας, βασικό μέλημα είναι να μην υπάρξει συνωστισμός στον διάδρομο του αεροσκάφους. Έτσι, σας καθοδηγούν ώστε να βγαίνετε σταδιακά από τα πίσω καθίσματα προς τα μπροστινά.
 • Σας εξασφαλίζουν αρκετό χρόνο για να βγείτε όλοι με σειρά και με ασφάλεια.
 • Αφού έχετε αποβιβαστεί, πετάτε τα γάντια μίας χρήσης και τις μάσκες σε κάδους μέσα στο αεροδρόμιο άφιξης.
 • Παραλαμβάνετε τις αποσκευές σας τηρώντας τις απαραίτητες αποστάσεις ασφαλείας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News