Αιγαίο - ΔΕΔΔΗΕ: Διακοπές σε Κω, Κάλυμνο και αποκατάσταση ηλεκτροδότησης

ΔΕΔΔΗΕ

Συνεχίζεται η μαραθώνια προσπάθεια των τεχνικών του ΔΕΔΔΗΕ για την αποκατάσταση της μεγάλης βλάβης της γραμμής μέσης τάσης που ηλεκτροδοτεί 5.000 καταναλωτές στη Βαρυμπόμπη και τμήμα των Αδαμών.  Επί τόπου βρίσκονται περισσότερα από 200 άτομα τεχνικό προσωπικό (συνεργεία ΔΕΔΔΗΕ και συνεργαζόμενων εργολάβων), τα οποία εργάζονται πυρετωδώς σε όλα τα σημεία που είναι δυνατή η πρόσβαση.

Τι γίνεται όμως στα Δωδεκάνησα; Ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοίνωσε χθες το βράδυ ότι σήμερα Πέμπτη 5 Αυγούστου θα συνεχιστεί το πρόγραμμα εκ περιτροπής διακοπών ηλεκτροδότησης στο νησιωτικό σύμπλεγμα Κω- Καλύμνου. Οι μονάδες του Αυτόνομου Σταθμού Παραγωγής στην Κω συνεχίζουν να παρουσιάζουν τεχνικό πρόβλημα με αποτέλεσμα να υπάρχει έλλειμμα ισχύος. Οι διακοπές γίνονται ανά περιοχή και διαρκούν 1,5 ώρα. Αναλυτικά για το πρόγραμμα και τις περιοχές υπάρχει σχετική ανάρτηση στην ιστοσελίδα του ΔΕΔΔΗΕ 

Παράλληλα, ξεκίνησε άμεσα η υλοποίηση σχεδίου για την επίλυση των προβλημάτων που παρουσιάστηκαν στο δίκτυο ηλεκτροδότησης στα νησιά της Κω και της Καλύμνου, όπως ανακοίνωσε το ΥΠΕΝ.

Οι υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούσαν στην περιοχή εξαιτίας του παρατεταμένου καύσωνα οδήγησαν σε τεχνικές βλάβες που έθεσαν εκτός λειτουργίας δύο Μονάδες του σταθμού παραγωγής της ΔΕΗ στον ΑΣΠ Κω, συνολικής παραγωγικής δυναμικής 27 MW.

Με συνεργασία του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα και του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη, μεταφέρονται Ηλεκτροπαραγωγά Ζεύγη συνολικής δυναμικής 27 MW από την Αθήνα και την Κρήτη προκειμένου να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση και στα δύο νησιά. Ειδικότερα, σήμερα εγκαθίστανται στο νησί της Κω τα πρώτα 4 MW Η/Ζ, αύριο ακολουθούν άλλα 3 MW, την Κυριακή θα τεθούν σε λειτουργία 5 MW στην Κάλυμνο και, τέλος, έως την Τρίτη θα έχουν εγκατασταθεί στην Κω και τα υπόλοιπα 15 MW. Παράλληλα, ήδη πραγματοποιούνται ενέργειες για την αποκατάσταση των ζημιών στον αεριοστρόβιλο στην Κω. 

Επιπρόσθετα, ο ΔΕΔΔΗΕ προχωράει σε εκ περιτροπής ολιγόωρες διακοπές της ηλεκτροδότησης στο πλαίσιο της συντονισμένης προσπάθειας για την εύρυθμη λειτουργία του ηλεκτρικού συστήματος της Κω – Καλύμνου. 

Η ανακοίνωση από τον ΔΕΔΔΗΕ Κω 

Ο ΔΕΔΔΗΕ Κω ενημερώνει ότι εξαιτίας βλάβης που εκδηλώθηκε σε Μονάδες Παραγωγής του σταθμού της ΔΕΗ λόγω των παρατεταμένων υψηλών θερμοκρασιών, κρίνεται απαραίτητο, να συμβαίνουν καθημερινά μέχρι και το Σάββατο 7/8, εκ περιτροπής διακοπές ηλεκτροδότησης περιορισμένης έκτασης και χρονικής διάρκειας έως 1μιση ώρα σε διάφορες περιοχές της Κω, με σκοπό την εξασφάλιση της ομαλής λειτουργιάς του ηλεκτρικού συστήματος.

Παρακαλούνται θερμά οι καταναλωτές να περιορίσουν, στο βαθμό του εφικτού, την άσκοπη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας κυρίως κατά τα διαστήματα 12:00-14:00 και 19:00-21:00.

Συστήνεται, επίσης, η αποφυγή της συχνής χρήσης ηλεκτροβόρων συσκευών όπως οι φούρνοι αλλά και η λειτουργία των κλιματιστικών στους 26 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News