Αιγαίο: Ξεκινάει από τα νησιά η υπηρεσία myEFKAlive

ΕΦΚΑ

Από νησιά του Αιγαίου και πιο συγκεκριμένα από τα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες θα ξεκινήσει η εφαρμογή της νέας υπηρεσίας myEFKAlive, με την οποία οι ασφαλισμένοι θα μπορούν να εξυπηρετούνται  εξ αποστάσεως μέσω βιντεοκλήσης από τους υπαλλήλους, χωρίς να χρειαστεί να μετακινούνται σε άλλα νησιά.

Όπως αναφέρει η Ημερησία, η νέα υπηρεσία θα παρουσιαστεί σήμερα από τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη, τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη και τον διοικητή του e-ΕΦΚΑ Παναγιώτη Δουφεξή και θα δίνει πρόσβαση σε άτομα που δεν μπορούν να έχουν δια ζώσης επαφή με τον φορέα, αφού ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές.

Ο ασφαλισμένος θα μπορεί να κλείνει ραντεβού μέσω του gov.gr και του efka.gov.gr  όποια ημέρα επιθυμεί  προκειμένου να εξυπηρετηθεί μέσω τηλεδιάσκεψης.

Τα ραντεβού

Η διαδικασία ορισμού ραντεβού είναι αποκλειστικά ηλεκτρονική με τους κωδικούς TAXISnet. Για να κλείσει ο ασφαλισμένος το ψηφιακό του ραντεβού θα χρειαστεί να καταχωρίσει:
#    το ονοματεπώνυμό του,
#    την ηλεκτρονική του διεύθυνση (email),
#    τον αριθμό του κινητού του τηλεφώνου,
#    τη διεύθυνσή του.

Η πρόσβαση στο ραντεβού δεν απαιτεί αυξημένες ψηφιακές δεξιότητες, καθώς γίνεται απευθείας μέσω συνδέσμου (link) που αποστέλλεται στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) του αιτούντα.

Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης θα ζητηθεί η επίδειξη εγγράφων ταυτοποίησης του ασφαλισμένου, ανάλογα με την περίπτωση (δελτίο αστυνομικής ταυτότητας, διαβατήριο, άδεια παραμονής, καταστατικό εταιρείας κ.λπ.).

Η υπηρεσία θα ξεκινήσει πιλοτικά και οι ασφαλισμένοι θα εξυπηρετούνται για 10-15 συγκεκριμένες  συναλλαγές. Μέχρι τέλος του χρόνου το myEFKAlive θα επεκταθεί σε όλη τη νησιωτική χώρα και μέρος της ηπειρωτικής και εντός του 2022 σε όλη τη χώρα.

Με πληροφορίες από τη σελίδα ethnos.gr 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News