ΔΕΔΔΗΕ: Τρίωρη (20/09) διακοπή ρεύματος στα περίχωρα της πόλης Νάξου και Τρίποδες

Και οι διακοπές, προσωρινές, ηλεκτροδότησης καλά κρατούν στη Νάξο... Με αμείωτο είναι η αλήθεια ρυθμό και το ευχάριστο είναι ότι οι περισσότερες εξ αυτών είναι προγραμματισμένες. Βέβαια, εδώ πρέπει να σημειώσουμε ότι κάποιες ακυρώνονται (όπως η σημερινή στον Απόλλωνα, όπως μας ενημέρωσης) κι αυτό είναι ένα θέμα από τη στιγμή που οι επιχειρηματίες κάνουν τα ...κουμάντά τους και βρίσκονται χωρίς ενημέρωση για την αλλαγή δεδομένων.. 

Οσο για τις συνεχιζόμενες διακοπές ρεύματος που έφτασαν στο σημείο χθες να μιλάμε ακόμη και για "έκρηξη", όπως  συνέβη στην περιοχή του Αγίου Προκοπίου λίγο μετά τις 7.30 (σ.σ. οι πληροφορίες αναφέρουν ότι κλήθηκαν Αστυνομία, Πυροσβεστική, ενώ ο ήχος έφτασε έως και τέσσερα τετράγωνα πιο κάτω από το σημείο που βρίσκονταν οι κολώνες της ΔΕΗ) η απάντηση είναι πιο απλή σε σχέση με τις θεωρείες συνωμοσίας που μας αρέσει να εκφράζουμε ανοιχτά...  

Ποια είναι η αιτία του κακού σύμφωνα με αυτούς που γνωρίζουν; Μα η ξηρασία και οι συνεχιζόμενες αλλαγές καιρικών συνθηκών που φέρνουν αέρα και σκόνη στα καλώδια. Αποτέλεσμα; Παρά το γεγονός ότι τα μέλη της ΔΕΔΔΗΕ παλεύουν καθημερινά για να κρατούν σε καλή κατάσταση το δίκτυο, κάθε αλλαγή καιρού φέρνει σκόνη και .. σπνθήρες, οπότε διακοπές. Εστω και για ένα δευτερόλεπτο. Ποια είναι η λύση; Ενδεχομένως ένας σταθεροποιητής τάσης ρεύματος (ups) ώστε οι ευάλωτες ηλεκτρονικές συσκευές να μην δέχονται τόσο μεγάλη πίεση... 

Τι γίνεται όμως αύριο, Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου; Διακοπή - προγραμματισμένη όμως - ρεύματος. Που; Για περίπου τρεις ώρες το πρωί στις περιοχές γύρω από τη πόλη της Νάξου (σ.σ. από του Αγά τη Βρύση έως τον Αγιο Πολύκαρπο) και προς το μεσημερί στις Τρίποδες..  

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε «λόγω εκτέλεσης των απαραίτητων τεχνικών εργασιών θα γίνει διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου από τις 08:30 έως τις 11:00 στις περιοχές: Αγιος Πολύκαρπος, Παραδείσια, Αγα Βρύση και Αγιος Χρυσόστομος". 

Και λίγο αργότερα για τον ίδιο λόγο (εκτέλεση έργων) θα έχουμε διακοπή ρεύματος από τις 12:00 έως τις 14:30 στη περιοχή γύρω από το Δημοτικό Σχολείο στις Τρίποδες Νάξου" 

Παράλληλα, όπως σημειώνεται … η επανατροφοδότηση θα γίνει χωρίς προειδοποίηση, ενδεχομένως και πριν από την προγραμματισμένη ώρα ολοκλήρωσης των εργασιών. Και μην ξεχνάτε ότι πρέπει να έχουμε εκτός ρεύματος τις ηλεκτρικές συσκευές για την αποφυγή τυχόν ατυχημάτων με την ενεργοποίηση και πάλι του ηλεκτρικού ρεύματος

Επίσης για λόγους ασφαλείας απαγορεύεται η προσέγγιση στους αγωγούς ή σε άλλα στοιχεία του δικτύου, έστω κι αν βρίσκονται στο έδαφος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News