Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΤεχνολογίαεκλογές 2019 - Νάξος: "Δύναμη Δημιουργίας" τώρα και στο διαδίκτυο

εκλογές 2019 – Νάξος: “Δύναμη Δημιουργίας” τώρα και στο διαδίκτυο

|

Εδώ και μερικές ημέρες στο διαδίκτυο έχει ανέβει η επίσημη ιστοσελίδα της δημοτικής παράταξης “Δύναμη Δημιουργίας” προσφέροντας στους “επισκέπτες” της, την δυνατότητα να πληροφορηθούν θέσεις, απόψεις και να γνωρίσουν τους υποψηφίους της παράταξης.. 

«Το ανθρώπινο δυναμικό της παράταξής μας και από κοντά των ευρύτερων δημοκρατικών κοινωνικών δυνάμεων και των ενεργών πολιτών, αποτελούν την εγγύηση για μια νέα Δημοτική Αρχή που θα καθιερώσει τη δικαιοσύνη και τη διαφάνεια στη διακυβέρνηση του Δήμου αλλά και την πρόοδο σε μία εποχή που οι ανάγκες ολοένα αυξάνονται.»

Αυτές είναι οι πρώτες γραμμές της ιδρυτικής διακήρυξης για την παράταξη “Δύναμη Δημιουργίας” με επικεφαλής τον Βασίλη Βρούτση και η οποία διεκδικεί το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων στις εκλογές της 26ης Μαϊου… Θα πείτε το ξέρετε… Οκ.. Αυτό που ενδεχομένως να μην γνωρίζετε είναι ότι πλέον ότι πληροφορία θέλετε για την συγκεκριμένη παράταξη, μπορείτε να την βρείτε στο διαδίκτυο. Οχι μόνο στα social media αλλά και στην δική της ιστοσελίδα. Με το όνομα dinamidimiourgias.com 

Στην καλαίσθητη και αναλυτική ιστοσελίδα που έκανε ξεκίνημα στις 30 Μαρτίου μπορεί να βρείτε τα νέα της παράταξης, το σχέδιο δράσης ανά ενότητα αλλά και να γνωρίσετε τους υποψηφίους.. Μπορούμε να δώσουμε ένα παράδειγμα.. Στο σχέδιο δράσης διαβάζουμε ανάμεσα στα άλλα ότι ” Η απόφαση της καθόδου στις δημοτικές εκλογές με το ψηφοδέλτιο συνεργασίας πολιτών της «Δύναμης Δημιουργίας» αποτελεί προϊόν της παραίνεσης και της προτροπής πολιτών, οι οποίοι είτε ήταν φίλοι είτε έγιναν μετά.  Πολιτών οι οποίοι είχαν αναγνωρίσει στο  πρόσωπο του Βασίλη Βρούτση την προσπάθεια των τελευταίων χρόνων της Δημοτικής Κίνησης «Πολιτών για τα Νησιά μας»  να δείξουν μία νέα πρόταση στα κοινά του τόπου μας, αναφορικά με τον τρόπο άσκησης πολιτικής. Μία προσπάθεια που στόχο είχε αφ’ ενός να αναδείξει την ανυπαρξία μίας δημοτικής αρχής ανίκανης να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της σύγχρονης εποχής και να ικανοποιήσει τις ανάγκες που δημιουργούνται και ολοένα αυξάνονται και που ήταν και είναι έρμαιο ατομικών και κομματικών συμφερόντων και υπόδουλη στην συνεχή αναζήτηση ψήφου με μικρά και μεγαλύτερα ρουσφέτια”.

Και στις ενότητες έχουμε πληροφορίες για τον τομέα του αθλητισμού και της παιδείας / πολιτισμού… Και στον δεύτερο τομέα (Παιδεία – Πολιτισμός) διαβάζουμε ” Σε ό,τι αφορά τον Πολιτισμό, οι μέχρι τώρα παρεμβάσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη Νάξο χαρακτηρίζονται από εκδηλώσεις πολιτιστικές, φολκλορικού χαρακτήρα, τους καλοκαιρινούς κυρίως μήνες, απαραίτητες μεν και αξιόλογες, αλλά όχι δομικού χαρακτήρα, χωρίς βάθος και διάρκεια. Τον υπόλοιπο χρόνο επικρατεί πολιτιστικός χειμώνας, με εξαίρεση τις αποκριάτικες παρεμβάσεις που γίνονται από συλλογικούς φορείς στα χωριά και στην πόλη όπως οι  λαμπαδηφορίες, οι κουδουνάτοι, οι κορδελάτοι και διάφορες άλλες δραστηριότητες πολιτιστικών συλλόγων….. 

… Ως εκ τούτου, η επόμενη δημοτική αρχή οφείλει να δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες ούτως ώστε οι ίδιοι οι Δημότες να παράγουν πολιτισμό και να σταματήσει επιτέλους η εισαγωγή και ενοικίαση πολιτισμού. Επίσης, έχει καθήκον να δημιουργήσει κοινωνικές εστίες μάθησης και πολιτισμού, ορθά και επιστημονικά σχεδιασμένες, ούτως ώστε να κρατήσει τους νέους και τις νέες στον τόπο μας και να προσφέρει ουσιαστικά κίνητρα προκειμένου να τους καταστήσει ενεργούς συμμέτοχους στην από κοινού παραγωγή ενός νέου πολιτισμικού τοπίου.  Τέλος, οφείλει να δεσμευτεί στην ορθή, συνεπή και διαφανή διαχείριση των κονδυλίων που κατευθύνονται στον Πολιτισμό και την Παιδεία, δηλαδή σε μια ευρηματική και πολιτικά υπεύθυνη διαχείριση που θα έχει ως κύριους στόχους την ασφάλεια και την υγεία των μαθητών, την παροχή ίσων ευκαιριών στους νέους και στις νέες του τόπου μας και την προαγωγή ενός τοπικού πολιτισμού που θα συμβάλλει στην κατεύθυνση της καλλιέργειας, της επικοινωνίας, της έκφρασης και τελικά της δημιουργίας = Δήμος +έργο”.

και τέλος έχουμε αναφορά στους υποψηφίους με βιογραφικά και την γνώμη τους… Και μετράμε έως τώρα μία ενδεκάδα προσώπων που καλύπτουν μεγάλο μέρος της κοινωνίας της Νάξου… Α.. υπάρχει και η αντίστροφη μέτρηση… Χρήσιμη αν μη τι άλλο σε όλους μας. 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) στη Γένοβα

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη της κρουαζιέρας στις Κυκλάδες

Δεύτεροι “φτωχότεροι” καταναλωτές της Ευρώπης οι Έλληνες

Εκτός όμως από τον υψηλότερο μέσο πληθωρισμό, πρόσφατη μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποδεικνύει ότι η Ελλάδα πληρώνει ακριβότερα και τον πληθωρισμό της απληστίας, σε σύγκριση με την υπόλοιπη ΕΕ.

Μύκονος – AKTES: Ενημέρωση (30/03) για την Κλιματική Αλλαγή

Ομιλία για την κλιματική αλλαγή από την Εταιρεία Μελέτης Αρχαίων Ακτογραμμών - ΑΚΤΕS .. Που και πότε

Express Skopelitis: Ετοιμο να επιστρέψει στη δράση

Το Express Skopelitis είναι έτοιμο. Παραμένει στον Πειραιά και ενδεχομένως αύριο να μπει στην καθημερινή του ρουτίνα

Νάξος: Αυτοκίνητο βρέθηκε σε χαντάκι

Σε χαντάκι στον επαρχιακό δρόμο Νάξου - Γαλανάδου βρέθηκε αυτοκίνητο

Μύκονος: “Καμπάνα” σε beach bar, ποιος ο λόγος;

Νέα «καμπάνα» σε beach bar για κατάληψη αιγιαλού - Βάσει της σύμβασης παραχώρησης θα έπρεπε να καταλαμβάνει μόλις 356 τ.μ.

Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Γυναικών Νάξου: Πρόσκληση για κατασκευή χελιδονοφωλιάς

Πότε και που ο Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Γυναικών Νάξου θα δημιουργήσει χελιδονοφωλιές

10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι: Τελικός και ο πρωτάρης Παπαδόπουλος στη πρόκληση της καριέρας του

Ο μεγάλος τελικός του 10ου Πανναξιακού Πρωταθλήματος Τάβλι ξεκινάει. Ποιος θα επικρατήσει; Ο έμπειρος Μαγκανάρης ή ο ρούκι Παπαδόπουλος;

Αλυκό: Ο Φάρος που “φωτίζει” την γαστρονομία της Νάξου

Ανοίγει την Παρασκευή 5 Απριλίου ο Φάρος του Αλυκού - Τι περιλαμβάνει το μενού

Νάξος (Αγγίδια) – Ενοριακός Ναός Αγίου Χαραλάμπους: Ψήφισμα για την εκδημία του Δημητρίου Σέργη

Το ψήφισμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ενοριακού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου για το θάνατο του Δημητρίου Σέργη

Απόκριες 2024: Το “ευχαριστώ” από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής (video)

Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής με ανάρτησή τους στα social media λένε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όσους βρέθηκαν στην πανέμορφη Κωμιακή (video)

Η δράση της Μαρίας Καρυστιανού δείχνει το δρόμο για μία κοινωνία που δεν θα ανέχεται την αδικία

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει την εβδομάδα που μας πέρασε... Από την Καρυστιανού στις Βρυξέλλες έως τον Λοβέρδο και τη Νέα Δημοκρατία - Την Ακρίβεια έως τον Γεωργιάδη και τις απαντήσεις του.. Αναρωτιέται δε εάν στην Ελλάδα γίνονται τέτοια πράγματα

Naxos Medical: Επίσκεψη από τον πλαστικό χειρουργό Νικόλαο Μουστάκη

Σάββατο 23 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο Ιατρείο ο Στρατιωτικός Ιατρός, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός, Νικόλαος Μουστάκης

Αφρική: Ο Ναξιώτης ορειβάτης που κατέκτησε το Κιλιμάντζαρο

Ο Αντώνης Μαργαρίτης πέτυχε έναν άθλο. Κατάφερε να ανέβει στην ψηλότερη κορυφή βουνού στην Αφρική - Πως περιγράφει την εμπειρία του

Επαρχείο Νάξου – Τμήμα Δημόσιας Υγείας: Περί ορθής διαχείρισης των υγρών αποβλήτων

Ενημέρωση για τη σωστή διαχείριση των υγρών αποβλήτων ενόψει τουριστικής σεζόν

Η Νάξος αποχαιρετά την Φεβρωνία Λαμπρίδου και την συνοδεύει στο ταξίδι στην αιωνιότητα

Με την αρωγή της Θέκλας Κίζη αποχαιρετούμε την Φεβρωνία Λαμπρίδου... Στιγμές που μένουν αξέχαστες