Ελλάδα: Γιατί τα συστήματα συναγερμού είναι απαραίτητα για κάθε σπίτι

Όταν πρόκειται για την οικογένειά σας και το σπίτι σας, θέλετε όλοι και όλα να είναι πάντα ασφαλείς, από οποιονδήποτε κίνδυνο. Όταν πηγαίνετε στην δουλειά σας, αναμένετε να επιστρέψετε σε μια χαμογελαστή οικογένεια και σε ένα σπίτι που είναι ασφαλές.

Της Μίνας Κοκορέλη 

Το αυξανόμενο ποσοστό εγκληματικότητας στις πόλεις αντικατοπτρίζει την πικρή πραγματικότητα. Πολλοί άνθρωποι παραβλέπουν, αγνοούν και υποτιμούν την ανάγκη λήψεως των κατάλληλων μέτρων οικιακής ασφάλειας. Μια διάρρηξη ή κλοπή μπορεί να οδηγήσει σε καταστροφικές συνέπειες, τόσο συναισθηματικά όσο και οικονομικά. Ενώ η οικονομική ζημία μπορεί να είναι ανακτήσιμη, το τραύμα που προκλήθηκε στην οικογένειά σας και στον εαυτό σας μπορεί να διαρκέσει για πάντα. Έτσι πάρτε ένα λεπτό και σκεφτείτε αυτό; Είναι αυτή η απώλεια που αξίζει τον κίνδυνο; Οπότε αναρωτιέστε ακόμα γιατί χρειαζόμαστε ένα σύστημα ασφαλείας για το σπίτι μας;

Η έρευνα που διεξήχθη από την Σχολή Ποινικής Δικαιοσύνης του Πανεπιστημίου Rutgers έδειξε ότι τα συστήματα συναγερμού βοηθούν σημαντικά στην αποτροπή των διαρρήξεων. Μια άλλη έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας απέδειξε ότι οι διαρρήκτες θα ήταν πιο διστακτικοί να εισέλθουν σε ένα σπίτι εξοπλισμένο με σύστημα συναγερμού. Στην πραγματικότητα, το 31% των διαρρηκτών είναι πιθανό να υποχωρήσουν από το σπίτι αν συναντήσουν ένα σύστημα ασφαλείας. Αυτοί οι αριθμοί αντικατοπτρίζουν την αποτελεσματικότητα των συστημάτων οικιακής ασφάλειας.

Είδη οικιακών συστημάτων ασφαλείας

Η αγορά πλημμυρίζεται από πολλούς τύπους συστημάτων ασφαλείας για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις. Συνήθως, θα βρείτε σημαντικά στοιχεία, όπως πίνακα ελέγχου, συναγερμό, αισθητήρες και ανιχνευτές σε ένα σύστημα ασφαλείας. Κάθε στοιχείο είναι ενσωματωμένο στο σύστημα. Μπορείτε να επιλέξετε ένα ενσύρματο σύστημα ασφαλείας ή ένα ασύρματο, ανάλογα με την προτίμηση και τον προϋπολογισμό σας.

Πώς να επιλέξετε

Η επιλογή ενός συστήματος ασφαλείας για το σπίτι σας είναι ίσως το πιό δύσκολο μέρος της όλης διαδικασίας. Δεδομένου ότι υπάρχουν τόσες πολλές εταιρείες εκεί έξω, η επιλογή του καλύτερου μπορεί να είναι δύσκολη. Συνιστάται πάντα να πηγαίνετε για μια επιχείρηση που είναι καλά αναγνωρισμένη και κατατάσσεται μεταξύ των καλύτερων.

Πάρτε για παράδειγμα την προστασία που λαμβάνεται όταν πλοηγήστε στο διαδίκτυο. Προσπαθείτε να αποφύγετε οποιονδήποτε κίνδυνο είτε με το σωστό πρόγραμμα για ιούς, είτε επιλέγοντας έναν σωστό συνεργάτη για τη φιλοξενία ιστοσελίδων αν διαθέτετε μια.

Κάθε πόλη έχει μερικές εταιρείες ασφάλειας που είναι γνωστές για την παροχή επαγγελματικών υπηρεσιών. Όταν επιλέγετε μια εταιρεία, είναι καλύτερο να κάνετε μια μικρή έρευνα, να ρωτήσετε φίλους ή την οικογένειά σας και στη συνέχεια να λάβετε μια καλά ενημερωμένη απόφαση. Με την σωστή ενημέρωση μπορείτε να αποφύγετε πολλές δυσάρεστες καταστάσεις.