Ελλάδα: Τα έξυπνα παγκάκια τώρα και στην Καλαμάτα

Τρία «έξυπνα» παγκάκια θα τοποθετηθούν στην Καλαμάτα, σε συνεννόηση με τη Wind. Τα «έξυπνα» παγκάκια μετατρέπουν την ηλιακή ενέργεια σε ηλεκτρική και δίδουν στους πολίτες τη δυνατότητα να φορτίσουν το κινητό τους ή να περιηγηθούν στο διαδίκτυο.

Συγκεκριμένα, διαθέτουν ενσωματωμένες κυψέλες που μετατρέπουν την ηλιακή ενέργεια σε ηλεκτρική, ενώ παράλληλα διαθέτουν δύο θύρες USB, όπου καθένας μπορεί να φορτίσει οποιαδήποτε ηλεκτρική συσκευή και 1 θύρα επαγωγικής φόρτισης όπου μπορεί να γίνει η φόρτιση χωρίς καλώδιο, εφόσον τα κινητά διαθέτουν τεχνολογία επαγωγικής φόρτισης.

Tρία “έξυπνα” παγκάκια στην Καλαμάτα

Σύμφωνα με τις προδιαγραφές τους, υπάρχει ένας αισθητήρας, ώστε σε περίπτωση βροχής τα παγκάκια νααπενεργοποιούνται, αποφεύγοντας έτσι την άσκοπη κατανάλωση ενέργειας.

Ανάλογα παγκάκια έχουν ήδη μπει σε άλλες πόλεις της Ελλάδας όπως στο Ηράκλειο Κρήτης, στη Μύκονο, στην Κηφισιά αλλά και σε πολλές πόλεις του εξωτερικού, διευκολύνοντας εκατοντάδες χρήστες κινητών να φορτίσουν τα κινητά τους και να σερφάρουν στο internet, χαλαρώνοντας στο παγκάκι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News