Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΤεχνολογίαΕλλάδα: Βήματα για τη προώθηση μίας επιχείρησης

Ελλάδα: Βήματα για τη προώθηση μίας επιχείρησης

|

Πόσα και ποια είναι τα βήματα ώστε να μπορέσετε να προωθήσετε σωστά την επιχείρησή σας 

Σήμερα, υπάρχουν τόσες πολλές πλατφόρμες και τρόποι προώθησης μιας επιχείρησης, όμως, μόνο οι καλύτεροι έμποροι ξέρουν πώς να προσδιορίσουν ποιες θα μεγιστοποιήσουν την προσπάθειά τους, στον προϋπολογισμό που θέλουν.

Της Μίνας Κοκορέλη 

Ακολουθεί μια λίστα με συμβουλές για τρόπους προώθησης της επιχείρησής σας, που θα ταιριάζει σε οποιοδήποτε προϋπολογισμό ή μορφή επιχειρηματικής δραστηριότητας.

1. Χρησιμοποιήσετε τις πλατφόρμες μάρκετινγκ για να δημιουργήσετε διαφημίσεις

Το βίντεο είναι μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες μορφές διαφημίσεων στο διαδίκτυο και μία από τις πιο συναρπαστικές. Οι κινούμενες εικόνες είναι πιο εντυπωσιακές και διασκεδαστικές για τους θεατές ακόμα και αν έχετε ένα βαρετό, φαινομενικά, λογιστικό γραφείο στην Αθήνα. Όσο αποτελεσματικό και αν είναι το βίντεο, η παραγωγή παραδοσιακών διαφημίσεων με βίντεο είναι χρονοβόρα και δαπανηρή για την παραγωγή και την αποτελεσματική στόχευση.

Οι διαφημίσεις βίντεο μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως διαφημίσεις μάρκας, περιεχόμενο ιστοσελίδας και δημοσιεύσεις κοινωνικών μέσων. Μιμούνται την ίδια τεχνική αφήγησης όπως και τα Instagram Stories, κάνοντάς τα να μοιάζουν λιγότερο με τις διαφημίσεις και περισσότερο σαν τις γνήσιες συστάσεις ενός φίλου.

Αυτό το ύφος του μάρκετινγκ με βίντεο μπορεί να βοηθήσει τις μικρές επιχειρήσεις να αναπτυχθούν μέσω των online προωθητικών ενεργειών με έναν εύκολο και οικονομικά αποδοτικό τρόπο.

2. Αποκτήστε δωρεάν δημοσιότητα υποστηρίζοντας μια αιτία

Όταν σκέφτεστε τρόπους προώθησης εκτός σύνδεσης για να προβάλετε τη μικρή σας επιχείρησή, μερικές φορές πρέπει να γίνετε δημιουργικοί, ειδικά αν προσφέρετε μια βαρετή υπηρεσία όπως για παράδειγμα ένας τεχνικός Αθήνα. Η δωρεάν δημοσιότητα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αποκτήσετε το όνομά σας στην κοινότητα. Η χορηγία ενός ομαδικού γεγονότος ή η βοήθεια μιας καλής αιτίας μπορεί να σας δώσει την ελεύθερη προσοχή των μέσων ενημέρωσης.

Επικοινωνήστε με τις τοπικές εφημερίδες, την τηλεόραση ή τον ραδιοφωνικό σας σταθμό και ενημερώστε τους για το τι κάνετε στην κοινότητά σας. Μοιραστείτε ενδιαφέροντα γεγονότα σχετικά με τις υπηρεσίες ή τα προϊόντα σας και γιατί ξεκινήσατε την επιχείρησή σας.

3. Ξεκινήστε μια καμπάνια απευθείας πωλήσεων B2B

Ενώ άλλοι τύποι επιχειρήσεων μπορεί να έχουν άλλες βέλτιστες μεθόδους μάρκετινγκ, για ένα δικηγορικό γραφείο στην Αθήνα για παράδειγμα η άμεση επικοινωνία B2B από την ομάδα συντονισμού επιχειρηματικής ανάπτυξης μπορεί να λειτουργήσει πιο αποδοτικά. Το μυστικό της ανάπτυξης μια επιχείρησης είναι να εκπαιδεύει τους ανθρώπους να αναπτύσσουν ηγεσία από την πρώτη μέρα. Αυτό περιλαμβάνει την ανάπτυξη εμπιστοσύνης, άδειας, επιμονής, εξουσίας κτλ.

4. Γίνετε μια πηγή εμπιστοσύνης στις ομάδες του Facebook

Πολλοί άνθρωποι συμμετέχουν σε αυτές τις ομάδες του Facebook και πηγαίνουν κατευθείαν για την πώληση των προϊόντων ή των υπηρεσιών τους. Η ομάδα δεν το εκτιμά, επομένως είτε θα σας αγνοήσουν είτε οι διαχειριστές απλά θα σας διώξουν από την ομάδα. Αντί να κάνετε κάτι τέτοιο, προσφέρετε πληροφορίες, μελέτες περιπτώσεων αν είστε ένας δικηγόρος στη Θεσσαλονίκη, ενημερώσεις για τη βιομηχανία, εργαλεία και στρατηγικές στην εξειδικευμένη θέση σας, που θα ωφελήσουν την ομάδα. Μπορείτε να το κάνετε αυτό για ένα σύντομο χρονικό διάστημα μέχρι να μάθετε πώς να ολοκληρώσετε την υπηρεσία “X” που παρέχετε χωρίς να πουλήσετε κανέναν για τίποτα.

5. Ξεκινήστε μια “Εθνική Ημέρα … ME

Ένας πολύ καλός τρόπος για να προωθήσετε τη μικρή επιχείρησή σας είναι να δημιουργήσετε μια “Εθνική Ημέρα … ME”. Δεν υπάρχουν κανονισμοί ή περιορισμοί στη δημιουργία αυτών των εκδηλώσεων, έτσι μπορείτε να δημιουργήσετε μια “Εθνική Ημέρα της {επιχείρησης ή της υπηρεσίας}\”. Είναι ένας δημιουργικός, μοναδικός τρόπος για να προωθήσετε εσάς και την εταιρεία σας.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

ΠΝΑι: Επιτήδειοι αποσπούν χρήματα υποδυόμενοι υπαλλήλους

Προσοχή! Επιτήδειοι αποσπούν χρήματα από πολίτες και επιχειρηματίες, υποδυόμενοι υπαλλήλους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Πάσχα: Σύγχυση στην αγορά αρνιού

Αντιδράσεις για την ένταξη των αμνοεριφίων στο «καλάθι» – Ανησυχία για την επάρκεια λόγω εξαγωγών

Νάξος – ΧΥΤΑ: Υπό έλεγχο και έσβησε η φωτιά

Εσβησε η φωτιά που ξέσπασε νωρίς το πρωί της Παρασκευής στο ΧΥΤΑ της Νάξου

“Νόσος Νάξος”: Ενεργοποιείται (από Νοσοκομείο Νάξου) η διαδικασία του γονιδιακού ελέγχου

Συνάντηση την περασμένη Δευτέρα (22/04) στο Δημαρχείο Νάξου με σκοπό την ενεργοποίηση της διαδικασίας γονιδιακού ελέγχου για τη "Νόσος Νάξος"

ΑΠΑΣ Νάξου Terranaxia – Play Offs: Φινάλε στο όνειρο, ήττα στην Βούλα και αποκλεισμός

Ο ΑΠΑΣ Νάξου Terranaxia πάλεψε αλλά πνίγηκε στην άμυνα του Πρωτέα Βούλας - Ηττα στον 3ο αγώνα 66-55 και με 2-1 ήττες έμεινε εκτός συνέχεια - Το σχόλιο της διοίκησης για το φετινό ταξίδι της Ναξιώτικης Ομάδας

Πανναξιακός ΑΟΚ – Play Offs: “Εδώ είναι Νάξος” και επίδειξη δύναμης κόντρα στον Ηλυσιακό

Εντυπωσιακός ο Πανναξιακός ΑΟΚ κέρδισε τον Ηλυσιακό 74-62, έφερε τη σειρά στα ίσα (1-1 νίκες) και ο τελικός για την μάχη του τελικού την προσεχή Κυριακή (28/04) στα Ιλίσια

Εκτακτο: Φωτιά σε εξέλιξη στο ΧΥΤΑ της Νάξου (photos)

Γύρω στις 6 το πρωί της Παρασκευής ξέσπασε φωτιά στο ΧΥΤΑ της Νάξου - Στο χώρο και δύναμη του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Νάξου

Νάξος: Τοποθετήθηκαν νέες σύγχρονες προκατασκευασμένες αίθουσες σε σχολεία

Φ. Μαυρομμάτης δηλώνει ότι "Νέες σύγχρονες προκατασκευασμένες αίθουσες τοποθετήθηκαν σε σχολεία”

Νάξος – Αναβολή: Οι καιρικές συνθήκες “νίκησαν” το μπάσκετ

Αναβλήθηκε ο αγώνας Πανναξιακός ΑΟΚ - Ηλυσιακός λόγω αδυναμίας έλευσης των διαιτητών - Αύριο (όπως και ο αγώνας Πρωτέας - ΑΠΑΣ Νάξου) η αναμέτρηση την ίδια ώρα στο "Δημ. Περιστεράκης"

Νάξος – ΛΕ.ΜΟ.Ν.: Απόλυτα επιτυχημένο το σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης (photo)

Η VOM ολοκλήρωσε με επιτυχία το σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης στη ΛΕ.ΜΟ.Ν Νάξου (photo)

Νάξος: Ερχεται η τακτική συνεδρίαση Επιτροπής Τουριστικής προβολής και ανάπτυξης

Τακτική Συνεδρίαση Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης αύριο Παρασκευή - Ποια τα θέματα

Νάξος – Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος: Πότε ξεκινάει το Πασχαλινό ωράριο καταστημάτων

Το Πασχαλινό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων στη Νάξο ανακοίνωσε ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος του νησιού (πίνακας)

Fast Ferries – Πρωτομαγιά: Εμφάνιση στη Νάξο του “Fast Ferries Andros”

Η Fast Ferries ενημερώνει για την κίνηση των πλοίων της κατά την απεργία της Πρωτομαγιάς - ΤΙ θέλει το Fast Ferries Andros στη Νάξο;

Νάξος – ΧΥΤΑ: Υπό έλεγχο και έσβησε η φωτιά

Εσβησε η φωτιά που ξέσπασε νωρίς το πρωί της Παρασκευής στο ΧΥΤΑ της Νάξου

“Νόσος Νάξος”: Ενεργοποιείται (από Νοσοκομείο Νάξου) η διαδικασία του γονιδιακού ελέγχου

Συνάντηση την περασμένη Δευτέρα (22/04) στο Δημαρχείο Νάξου με σκοπό την ενεργοποίηση της διαδικασίας γονιδιακού ελέγχου για τη "Νόσος Νάξος"

Πανναξιακός ΑΟΚ – Play offs: Ωρα τελικού (15:00) κόντρα στον Ηλυσιακό

Ο Πανναξιακός ΑΟΚ αντιμετωπίζει σήμερα τον Ηλυσιακό για τον 2ο αγώνα των πλέι οφ... (Αφίσα)

ΛΕ.ΜΟ.Ν.: Ξεκίνησε το 3ήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο χωμάτινης οδήγησης

Η Λέσχη Μοτοσυκλετιστών Νάξου (ΛΕ.ΜΟ.Ν.) κάλεσε τον Βασίλη Ορφανό για ένα τριήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο χωμάτινης οδήγησης - Πως μπορείτε να δώσετε το παρών

Νάξος – Ολυμπιακή Φλόγα: ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΘΛΙΨΗ για τους πολιτικούς νάνους, απρέπεια σε έναν Ναξιώτη Πρωταθλητή

Ο Στράτος Φουτάκογλου γράφει για όσα έγιναν την ημέρα της Λαμπαδηδρομίας στη Νάξο με επίκεντρο τον παραγκωνισμό του Ναξιώτη πρωταθλητή Γιάννη Ξενάκη