Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΤεχνολογίαΕλλάδα: Βήματα για τη προώθηση μίας επιχείρησης

Ελλάδα: Βήματα για τη προώθηση μίας επιχείρησης

|

Πόσα και ποια είναι τα βήματα ώστε να μπορέσετε να προωθήσετε σωστά την επιχείρησή σας 

Σήμερα, υπάρχουν τόσες πολλές πλατφόρμες και τρόποι προώθησης μιας επιχείρησης, όμως, μόνο οι καλύτεροι έμποροι ξέρουν πώς να προσδιορίσουν ποιες θα μεγιστοποιήσουν την προσπάθειά τους, στον προϋπολογισμό που θέλουν.

Της Μίνας Κοκορέλη 

Ακολουθεί μια λίστα με συμβουλές για τρόπους προώθησης της επιχείρησής σας, που θα ταιριάζει σε οποιοδήποτε προϋπολογισμό ή μορφή επιχειρηματικής δραστηριότητας.

1. Χρησιμοποιήσετε τις πλατφόρμες μάρκετινγκ για να δημιουργήσετε διαφημίσεις

Το βίντεο είναι μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες μορφές διαφημίσεων στο διαδίκτυο και μία από τις πιο συναρπαστικές. Οι κινούμενες εικόνες είναι πιο εντυπωσιακές και διασκεδαστικές για τους θεατές ακόμα και αν έχετε ένα βαρετό, φαινομενικά, λογιστικό γραφείο στην Αθήνα. Όσο αποτελεσματικό και αν είναι το βίντεο, η παραγωγή παραδοσιακών διαφημίσεων με βίντεο είναι χρονοβόρα και δαπανηρή για την παραγωγή και την αποτελεσματική στόχευση.

Οι διαφημίσεις βίντεο μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως διαφημίσεις μάρκας, περιεχόμενο ιστοσελίδας και δημοσιεύσεις κοινωνικών μέσων. Μιμούνται την ίδια τεχνική αφήγησης όπως και τα Instagram Stories, κάνοντάς τα να μοιάζουν λιγότερο με τις διαφημίσεις και περισσότερο σαν τις γνήσιες συστάσεις ενός φίλου.

Αυτό το ύφος του μάρκετινγκ με βίντεο μπορεί να βοηθήσει τις μικρές επιχειρήσεις να αναπτυχθούν μέσω των online προωθητικών ενεργειών με έναν εύκολο και οικονομικά αποδοτικό τρόπο.

2. Αποκτήστε δωρεάν δημοσιότητα υποστηρίζοντας μια αιτία

Όταν σκέφτεστε τρόπους προώθησης εκτός σύνδεσης για να προβάλετε τη μικρή σας επιχείρησή, μερικές φορές πρέπει να γίνετε δημιουργικοί, ειδικά αν προσφέρετε μια βαρετή υπηρεσία όπως για παράδειγμα ένας τεχνικός Αθήνα. Η δωρεάν δημοσιότητα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αποκτήσετε το όνομά σας στην κοινότητα. Η χορηγία ενός ομαδικού γεγονότος ή η βοήθεια μιας καλής αιτίας μπορεί να σας δώσει την ελεύθερη προσοχή των μέσων ενημέρωσης.

Επικοινωνήστε με τις τοπικές εφημερίδες, την τηλεόραση ή τον ραδιοφωνικό σας σταθμό και ενημερώστε τους για το τι κάνετε στην κοινότητά σας. Μοιραστείτε ενδιαφέροντα γεγονότα σχετικά με τις υπηρεσίες ή τα προϊόντα σας και γιατί ξεκινήσατε την επιχείρησή σας.

3. Ξεκινήστε μια καμπάνια απευθείας πωλήσεων B2B

Ενώ άλλοι τύποι επιχειρήσεων μπορεί να έχουν άλλες βέλτιστες μεθόδους μάρκετινγκ, για ένα δικηγορικό γραφείο στην Αθήνα για παράδειγμα η άμεση επικοινωνία B2B από την ομάδα συντονισμού επιχειρηματικής ανάπτυξης μπορεί να λειτουργήσει πιο αποδοτικά. Το μυστικό της ανάπτυξης μια επιχείρησης είναι να εκπαιδεύει τους ανθρώπους να αναπτύσσουν ηγεσία από την πρώτη μέρα. Αυτό περιλαμβάνει την ανάπτυξη εμπιστοσύνης, άδειας, επιμονής, εξουσίας κτλ.

4. Γίνετε μια πηγή εμπιστοσύνης στις ομάδες του Facebook

Πολλοί άνθρωποι συμμετέχουν σε αυτές τις ομάδες του Facebook και πηγαίνουν κατευθείαν για την πώληση των προϊόντων ή των υπηρεσιών τους. Η ομάδα δεν το εκτιμά, επομένως είτε θα σας αγνοήσουν είτε οι διαχειριστές απλά θα σας διώξουν από την ομάδα. Αντί να κάνετε κάτι τέτοιο, προσφέρετε πληροφορίες, μελέτες περιπτώσεων αν είστε ένας δικηγόρος στη Θεσσαλονίκη, ενημερώσεις για τη βιομηχανία, εργαλεία και στρατηγικές στην εξειδικευμένη θέση σας, που θα ωφελήσουν την ομάδα. Μπορείτε να το κάνετε αυτό για ένα σύντομο χρονικό διάστημα μέχρι να μάθετε πώς να ολοκληρώσετε την υπηρεσία “X” που παρέχετε χωρίς να πουλήσετε κανέναν για τίποτα.

5. Ξεκινήστε μια “Εθνική Ημέρα … ME

Ένας πολύ καλός τρόπος για να προωθήσετε τη μικρή επιχείρησή σας είναι να δημιουργήσετε μια “Εθνική Ημέρα … ME”. Δεν υπάρχουν κανονισμοί ή περιορισμοί στη δημιουργία αυτών των εκδηλώσεων, έτσι μπορείτε να δημιουργήσετε μια “Εθνική Ημέρα της {επιχείρησης ή της υπηρεσίας}\”. Είναι ένας δημιουργικός, μοναδικός τρόπος για να προωθήσετε εσάς και την εταιρεία σας.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Ολυμπιακή Φλόγα: Ερχεται (19/04) στη Νάξο, απαγόρευση στάθμευσης στη χερσαία ζώνη

Μέσω ανακοίνωσης του Λιμεναρχείου Νάξου έχουμε την πρώτη εικόνα για την έλευση της Ολυμπιακής Φλόγας στη Νάξο - Απαγορεύσεις

Σύρος – Γ. Λεονταρίτης: “Προτάσεις για την απόδοση τιμής στον Δημήτριο Βικέλα”

Οι προτάσεις που κατέθεσε ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης σχετικά με την ουσιαστική απόδοση φόρου τιμής στον Δημήτριο Βικέλα.

Β. Αιγαίο – Χίος: Με εντυπωσιακή μανούβρα το “αντίο” του Blue Star Delos (video)

Αυτό ήταν το τελευταίο ταξίδι του Blue Star Delos στην άγονη γραμμή του βορειανατολικού Αιγαίου - έρχεται Κυκλάδες (video)

Πάρος: Τι συμβαίνει σε προστατευόμενο υγρότοπο, στη περιοχή Ελος Μώλου;

Συνήγορος του Πολίτη: Παράνομες δραστηριότητες σε προστατευόμενο υγρότοπο στην Πάρο

ΜΜΕ: Την Τρίτη 16 Απριλίου η απεργία των δημοσιογράφων

Απεργία των Δημοσιογράφων αύριο Τρίτη 16 Απριλίου - Γιατί απεργούν

Τι δουλειά έχει στη Σαουδική Αραβία ο Μητσοτάκης;

Συνοδεία του CEO της ΔΕΗ, Γιώργου Στάσση

Σαντορίνη: Υποδέχεται (19/04) την Ολυμπιακή φλόγα, ποιο είναι το πρόγραμμα

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα για την υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας στη Σαντορίνη

Πάρος: Στην τελική ευθεία για την υποδοχή της Ολυμπιακής φλόγας

Ολοκληρώθηκαν όλες οι συναντήσεις στη Πάρο για την υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας... Ποιο είναι το πρόγραμμα

Κυκλάδες: Ακτοπλοϊκή “βασίλισσα” του χειμώνα η Σύρος (!!!)

Η Σύρος είχε τη μεγαλύτερη διακίνηση επισκεπτών το πρώτο τρίμηνο του 2024 ... Ποιο λιμάνι δέχτηκε τα περισσότερα πλοία...

Πάρος: Εναλλάξ διανυκτέρευση των “Θεολόγος Π” και “Andros Queen” στο λιμάνι της Παροικιάς

Εναλλάξ διανυκτέρευση των "Θεολόγος Π" και "Andros Queen" στο λιμάνι της Παροικιάς την καλοκαιρινή περίοδο

Princess Cruises: Ακύρωση επισκέψεων του “Sun Princess” στη Σαντορίνη

Το Sun Princess ακύρωσε τα δρομολόγια στη Σαντορίνη λόγω συνωστισμού κρουαζιερόπλοιων - Επιλέγει Χανιά

Φόρτωμας σε Πιερρακάκη: “Να είναι πανέτοιμα τα σχολεία των Κυκλάδων τη νέα χρονιά”

Συνάντηση εργασίας Φίλιππου Φόρτωμα με τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκο Πιερρακάκη

Attica Group: Απέκτησε τρία ξενοδοχεία στις Κυκλάδες, εξετάζει κι άλλες εξαγορές ακινήτων

Τρίτο ξενοδοχείο στις Κυκλάδες απέκτησε η Attica Group - Εξετάζει περαιτέρω εξαγορές μονάδων σε νησιά που εξυπηρετεί με τον στόλο της

ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου: Με εισήγηση Δημήτρη Λιανού, προσφυγή στη Δικαιοσύνη για τους αιγιαλούς

Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει η ΠΕΔ για τον αιγιαλό και την παραλία - Ποια ήταν η πρόταση Δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Δημήτρη Λιανού

Blue Star Ferries: Παράταση μίας ακόμη εβδομάδας για το “Blue Star 1”

Μία ακόμη εβδομάδα θα μείνει στη γραμμή της Παροναξίας το Blue Star 1....

Cycladic Identity – Ιος: Ολοκληρώθηκε το πρώτο πρόγραμμa με τίτλο “Το βλέμμα της Νεότητας στις Κυκλάδες”

Το πρόγραμμα παρουσιάστηκε την Κυριακή 31 Μαρτίου στους κατοίκους του νησιού

Αμοργός: Το νησί που… κόβει την ανάσα!!

Εκεί γυρίστηκε η ταινία του 1988 «Le Grand Bleu» (The Big Blue) με τον Jean Reno. Η ταινία έγινε μια από τις πιο επιτυχημένες εμπορικά ταινίες της Γαλλίας.

Νάξος – Ομάδα Πολιτικής Προστασίας: Κυκλοφόρησε ένα …διαφορετικό ημερολόγιο

Η Εθελοντική Ομάδα Πολιτικής Προστασίας Νάξου κυκλοφόρησε ένα ημερολόγιο (2024) με έμφαση στην ορθή διαχείριση του νερού

Κυκλάδες: Πως διαμορφώνεται ο δικαστικός χάρτης, ποια ειρηνοδικεία καταργούνται

Ολες οι προτεινόμενες αλλαγές μέσω του Δικαστικού Χάρτη που είναι σε διαβούλευση για τις Κυκλάδες - Οι οργανικές θέσεις και τα ειρηνοδικεία που καταργούνται...

Σαντορίνη: Διακοπή στο δίκτυο ηλεκτροδότησης

Τη Δευτέρα 15 Απριλίου στους Μπαξέδες και το Πορί