Κυκλάδες - Ενεργειακή: «Παράνομη αποθήκευση»; Ιστορία παραλογισμού

Ενεργειακή Κυκλάδων

"...  Μετά την παράνομη αποθήκευσή τους σε οικόπεδο στην Αγ. Μαρίνα, ακόμα και μετά την σφράγισή του από την πολεοδομία, οι εταιρείες μεταφοράς και εγκατάστασης των ανεμογεννητριών επανέρχονται. Από τις 28 έως τις 30 Ιουλίου, ζητούν από τον Δήμο Τήνου άδειες διέλευσης των υπερμεγεθών φορτηγών και γερανών τους, από τις 02.00 μέχρι τις 08.00 το πρωί για να περάσουν τα εκτρώματα και να τα σηκώσουν πάνω από την Καρδιανή και τα Υστέρνια... " .

Μέρος της ανάρτησης που έγινε από μέλη της Κίνησης Πολιτών Τήνου , οι οποίοι για μία ακόμη φορά είναι έτοιμοι να ορθώσουν το ανάστημά τους στη προσπάθεια ώστε η πανέμορφη Τήνος να μην μετατραπεί σε ένα απέραντο ... γήπεδο με ανεμογεννήτριες..  Κι οπως τονίζουν "Ας μην γελιόμαστε, πίσω από το "μικρό" έργο στα Πράσα έρχονται κι άλλα ακόμη μεγαλύτερα και ακόμη περισσότερα. Πρόσφατα δύο νέες εταιρείες, η μία συμφερόντων του πετρελαϊκού κολοσσού Motor Oil, ζήτησαν από την ΡΑΕ βεβαιώσεις παραγωγού για ανεμογεννήτριες 145 μέτρων στην Τήνο".

Και μερικές ημέρες αργότερα, ήρθε η απάντηση από την "Ενεργειακή Κυκλάδων"....  Που βάζει τα πράγματα στη θέση τους, με βάση τη δική της οπτική που είναι σεβαστή και οφείλουμε να την δημοσιεύσουμε, ώστε να καλύπτονται και οι δύο πλευρές που έχουν ως σημείο αναφοράς την Τήνο... 

Τι αναφέρει η απάντηση της "Ενεργειακής Κυκλάδων";   

"Σε απάντηση της από 18 Ιουλίου 2021 ανυπόγραφης Ανάρτησης σε τοπική ιστοσελίδα, σχετικά με την καθ’ όλα νόμιμη μεταφορά των ανεμογεννητριών της εταιρείας μας στην θέση εγκατάστασής τους, στην οποία περιλαμβάνονται υπαινιγμοί, απρεπή σχόλια, αναλήθειες κλπ, Διευκρινίζουμε τα εξής:

Πρώτον, δεν θα κλείσει ο δρόμος από την Αγία Μαρίνα μέχρι τους Μύλους Υστερνίων, όπως εσφαλμένα αναφέρει η ανάρτηση.

Δεύτερον, υπενθυμίζουμε, ότι δεν χρειάστηκε να κλείσει ο δρόμος ούτε κατά την προηγούμενη και δυσκολότερη φάση της μεταφοράς, όταν τα οχήματα κινήθηκαν στο λιμάνι και στην συνέχεια στο παλιό και στενό οδικό δίκτυο, το οποίο διέρχεται δια μέσου των χωριών.

Θα ήταν παράλογο να έκλεινε τώρα που απομένει μικρότερο τμήμα διαδρομής, και μάλιστα σε φαρδύτερο και καλύτερο δρόμο!

Τρίτον, καμία όχληση δεν θα υπάρξει, και πολύ περισσότερο δεν θα προκληθεί οιαδήποτε όχληση σε βάρος του τουρισμού.

Ακριβώς, για να εξασφαλισθεί, ότι δεν θα υπάρξει όχληση των συμπολιτών μας, η διέλευση των οχημάτων επελέγη να γίνει ξημερώματα, που η κίνηση των υπολοίπων οχημάτων είναι σχεδόν μηδενική. Απόδειξη του γεγονότος αυτού είναι, ότι και στην προηγούμενη φάση της μεταφοράς δεν υπήρξε όχληση, καθόσον τα οχήματα κινήθηκαν υποδειγματικά, με κάποιους από τους πλέον έμπειρους χειριστές στην Ελλάδα.

Τυχόν συνάντηση με άλλο διερχόμενο όχημα σε στενό σημείο της διαδρομής, διευθετείται όπως συμβαίνει σε συνήθεις καθημερινές περιπτώσεις.

Άλλωστε η μεταφορά σύμφωνα με τον νόμο, γίνεται υπό την επίβλεψη και τις οδηγίες των αστυνομικών αρχών.

Τέταρτον, υπενθυμίζεται ότι, φορτία ίδιου, αλλά και πολύ μεγαλύτερου βάρους κινούνται ανέκαθεν στους δρόμους της Τήνου, χωρίς ποτέ εξ όσων γνωρίζουμε, να έχει υπάρξει ενόχληση και να αναρτώνται αντίστοιχα δημοσιεύματα.

Στις αναφορές του δημοσιεύματος στη νομιμότητα της εταιρείας, υπενθυμίζουμε ότι έχει δικαιωθεί από όλα τα δικαστήρια.

Όσον αφορά την «παράνομη αποθήκευση» (!) των ανεμογεννητριών στον χώρο του μαρμαράδικου στην Αγία Μαρίνα, πρόκειται για ιστορία παραλογισμού, που όμως είναι εκτός αντικειμένου της παρούσας ανάρτησης". 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News