Κυκλάδες - Φ. Φόρτωμας για Κτηματολόγιο: "Μονόδρομος ο ψηφιακός μετασχηματισμός" (video)

Για τη σημασία της επιτάχυνσης της κτηματογράφησης και της απλοποίησης και ψηφιοποίησης των διαδικασιών του Ελληνικού Κτηματολογίου, μίλησε στην Ολομέλεια της Βουλής ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Φίλιππος Φόρτωμας, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης για τον  «Εκσυγχρονισμό του Ελληνικού Κτηματολογίου, νέες ψηφιακές υπηρεσίες και ενίσχυση της ψηφιακής διακυβέρνησης».

Ο κ. Φόρτωμας στην τοποθέτησή του ανέφερε ότι με το εν λόγω νομοσχέδιο θα καταστεί δυνατή η ολοκλήρωση του κτηματολογίου μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, ενώ τόνισε τη σημασία των διατάξεων αναφορικά με τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Κτηματολογίου, τον Ηλεκτρονικό Φάκελο Ακινήτου, την εισαγωγή του θεσμού της διαμεσολάβησης και την παράταση που δίνεται για τη διόρθωση ανακριβειών των πρώτων κτηματολογικών εγγραφών.

Ο Βουλευτής Κυκλάδων έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στα ακίνητα με την ένδειξη «αγνώστου ιδιοκτήτη», προτείνοντας προς την ηγεσία του Υπουργείου να θεσπίσει την υποχρέωση του Ελληνικού Δημοσίου να αιτιολογεί επαρκώς τυχόν αρνητική του απάντηση επί αιτήσεων διόρθωσης προδήλων σφαλμάτων.

Τέλος, ο κ. Φόρτωμας αναφέρθηκε στους τωρινούς Υποθηκοφύλακες, οι οποίοι ενδέχεται να αναλάβουν χρέη προϊσταμένων κτηματολογικών γραφείων, τονίζοντας πως οι αιτήσεις τους πρέπει να εξετάζονται κατά προτεραιότητα, καθώς η ένταξή τους στον Φορέα είναι αναγκαία και χρήσιμη για την εύρυθμη λειτουργία και ολοκλήρωσή του.

Και όπως σημείωσε «Το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, έχει επιτελέσει ένα πολύ σημαντικό έργο, η σπουδαιότητα του οποίου αποδεικνύεται καθημερινά. Συνειδητά, με σχέδιο και στρατηγική, οδηγούμε την Ελλάδα στη νέα ψηφιακή εποχή, επιτυγχάνοντας την άμεση εξυπηρέτηση των πολιτών μας,  απαλλάσσοντάς τους από καθυστερήσεις και την ταλαιπωρία του πρόσφατου παρελθόντος. Επενδύουμε στο ψηφιακό αύριο με όλες μας τις δυνάμεις».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News