Κυκλάδες: Προσωρινή λύση (από Σύρο) για ηλεκτροδότηση σε Ανδρο και Τήνο

Επιστροφή στην ... κανονικότητα θα μπορούσε να πούμε με βάση και τους όρους των ημερών... Κι αυτό γιατί από τις 8 το πρωί της Δευτέρας 6 Ιανυαρίου υπάρχει γενική βλάβη στο εθνικό δίκτυο που συνδέει τα δύο νησιά της Άνδρου και της Τήνου. Ο λόγος; η πτώση πυλώνα στο Αλιβέρι ενώ κερασάκι έχουμε το γεγονός ότι δεν λειτουργεί η καινούργια ηλεκτρική διασύνδεση των Κυκλάδων από τη Σύρο (!!!)  Επομένως ούτε η Τήνος αλλά ούτε και η Άνδρος μπορούν να ηλεκτροδοτηθούν και να τροφοδοτήσουν η μία την άλλη.

Εδώ και δύο ώρες γίνονται προσπάθειες να τεθεί σε λειτουργία, το παλαιό εργοστάσιο της ηλεκτρικής στην Άνδρο. Κάτι που κατάφεραν στις 14:30 οι τεχνικοί της ΔΕΗ με μεγάλες προσπάθειες, καθώς οι μηχανές ήταν εγκαταλειμμένες και ασυντήρητες. Αυτή τη στιγμή έχουν αρχίσει να έχουν ηλεκτρικό ρεύμα η Χώρα και τα γύρω χωριά. Γίνονται προσπάθειες να δοθεί ρεύμα στο Κόρθι, στο Μπατσί και στο Γαύριο που είναι πιο μακριά.

Το εργοστάσιο θα μπορέσει να καλύψει τις ανάγκες ηλεκτροδότησης μόνο στην Άνδρο. Ίσως μάλιστα καλύψει τις ανάγκες κατά περιοχές. Άγνωστο παραμένει το πότε θα αποκατασταθεί η κανονική ηλεκτροδότηση στα δύο νησιά. 

Τι γίνεται στην Τήνο; Με βάση την ενημέρωση που έχουμε και από την ιστοσελίδα tinostoday.gr "Η ηλεκτροδότηση σε κάποιες περιοχές της Τήνου έχει αποκατασταθεί με στόχο να λάβει όλο το νησί ρεύμα. Μάλιστα, όπως αναφέρει σε σχετική του ανάρτηση ο δήμαρχος Τήνου, πρόκειται για προσωρινή ρευματοδότηση και όχι μόνιμη. και όπως τονίζεται "η Σύρος δίνει ρεύμα στην Τήνο και η Ανδρος στα χωριά της Τήνου"... 

Οι άνεμοι που πνέουν με εντάσεις που φτάνουν τα 11 ή 12 μποφόρ και το συνεχές κρύο ανεμόβροχο έχουν δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα τόσο στη θέρμανση όσο και στην εξυπηρέτηση της καθημερινότητας και στα δύο νησιά. Καλούνται οι αρμόδιοι να δώσουν επειγόντως οριστική λύση γιατί οι ανάγκες και στα δύο νησιά είναι επείγουσες και βέβαια θα πρέπει να υπάρχει προσοχή όσον αφορά την κατανάλωση.. 

Με πληροφορίες από την ιστοσελίδα enandro.gr 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News