Κυκλάδες - Σύρος: Τηλεοπτική κάλυψη της Κυριακάτικης Θείας Λειτουργίας για την Καθολική Εκκλησία

Στην προσπάθειά τους, να βοηθήσουν τους πιστούς των Εκκλησιαστικών Επαρχιών, να παραμείνουν στο σπίτι τους, ακόμη και την Κυριακή, και από εκεί να αγιάζουν την ημέρα του Κυρίου, προσευχόμενοι ατομικά αλλά και χρησιμοποιώντας τη σύγχρονη τεχνολογία, ο Σεβασμιώτατος Καθολικός Αρχιεπίσκοπος Νάξου-Πάρου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου π. Νικόλαος και ο Καθολικός Επίσκοπος Σύρου-Θήρας Σεβ. π. Πέτρος Στεφάνου ενημερώνουν ότι:

Κάθε Κυριακή θα μεταδίδεται η Θεία Λειτουργία από Ενοριακό Ναό της Σύρου στις 10 το πρωί καθώς και το απόγευμα στις 6, από το Τηλεοπτικό κανάλι SYROSTV 1.

Σας ζητούμε να επωφεληθείτε από αυτή την ευκαιρία που με προθυμία μας προσφέρουν οι ιδιοκτήτες και διαχειριστές των μέσων, ώστε να ακούτε το λόγο του Θεού και «να συμμετέχετε», για όσο καιρό θα απαιτηθεί, στην τέλεση του Μυστηρίου της Ευχαριστίας, με τον έμμεσο αυτό τρόπο!

Η νέα αυτή επιδημία σίγουρα είναι ένα μεγάλο κακό που μέσα όμως από αυτό, να είστε βέβαιοι, θα προκύψει και μεγάλο καλό. Αυτό βεβαιώνει η χριστιανική πίστης μας. Πιστεύουμε ότι ο Κύριος, ακόμη και μέσα από αυτή τη δοκιμασία, δεν παύει να μας αγαπά. Μάλλον τώρα μας αγαπά πιο πολύ, διότι μας βλέπει να δοκιμαζόμαστε χωρίς ενδεχομένως να είμαστε αρκετά προετοιμασμένοι με την πίστη μας να δεχτούμε μια τέτοια δοκιμασία.

Είμαστε βέβαιοι ότι αυτό το κακό θα φέρει και ένα ανάλογο καλό που μόνο ο Κύριος γνωρίζει μέσα από την Παντοδυναμία του, τη Θεία πρόνοιά του και την άπειρη αγάπη Του.

Όλοι μαζί λοιπόν ενωμένοι, ανανεώνουμε την πίστη μας στον Ένα και Τριαδικό Θεό και ζητώντας τη μητρική προστασία της Μητέρας του Ιησού θα υπακούσουμε στις οδηγίες και της αποφάσεις των αρμοδίων και θα δεχτούμε με πίστη το θέλημα του Θεού που πάντοτε σκοπό έχει το πνευματικό μας καλό. 

Φωτογραφία: Koinignomi.gr - Δελτίο Τύπου 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News