Κυκλάδες - Τήνος: Έρχεται δημοπράτηση αιολικού πάρκου (4,5 MW)

Τήνος Ανεμογεννήτριες

Δεν έχει καταλαγιάσει ακόμη ο θόρυβος και η ένταση από τις δράσεις των κατοίκων της Τήνου εναντίον της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στο νησί τους και έχουμε νέα δεδομένα..... Και ενδεχομένως νέους αγώνες....

Κι αυτό γιατί σε δημοπράτηση βγήκε από την ΔΕΗ Ανανεώσιμες το έργο για την μελέτη, αδειοδότηση, προμήθεια, μεταφορά, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία ενός (1) Αιολικού Πάρκου συνολικής ισχύος 4,5 MW, αποτελούμενου από πέντε (5) ανεμογεννήτριες ονομαστικής ισχύος εκάστης 0,9MW, στη θέση Μαμάδος της Δημοτικής Κοινότητας Πανόρμου του Δήμου Τήνου, Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Το κόστος του έργου με το ΦΠΑ είναι 7,81 εκατ. ευρώ. (ποσό χωρίς ΦΠΑ 6,3 εκατ. ευρώ). Η δημοπράτηση του έργου αλλά και η αποσφράγιση των προσφορών θα πραγματοποιηθεί στις 7 Ιουνίου 2021.

Η χρηματοδότηση του έργου προέρχεται από ίδιους πόρους της ΔΕΗΑΝ. Η διάρκεια του έργου προβλέπεται να είναι 51 μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης, δηλαδή περίποου 4 χρόνια και 3 μήνες.

Είναι ακόμα ένα έργο ΑΠΕ από τη ΔΕΗΑΝ η οποία έχει σε εξέλιξη ένα μεγάλο πρόγραμμα πράσινης ενέργειας. Κορωνίδα των επενδύσεων αποτελεί το έργο στη Δυτική Μακεδονία. Πρόκειται για την κατασκευή ενός φωτοβολταϊκού σταθμού ονομαστικής ισχύος 200 Μεγαβάτ, το οποίο θα εγκατασταθεί στο βόρειο πεδίο του Λιγνιτικού Κέντρου της Δυτικής Μακεδονίας, στο Δήμο Εορδαίας και Κοζάνης, στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News