Κυκλάδες - Βρούτσης: "Νάξος και Μικρές Κυκλάδες περνούν στην ψηφιακή εποχή"

Γιάννης Βρούτσης

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Κυκλάδων Ν.Δ. κ. Γιάννης Βρούτσης, την Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2022 θα επισκεφθεί τη Νάξο, προσκεκλημένος της Amazon Web Services, για την επίσημη παρουσίαση του πιλοτικού έργου Smart Island, που φέρνει στο Δήμου της Νάξου και Μικρών Κυκλάδων το “έξυπνο” μέλλον, σήμερα.

Το εν λόγω έργο, βασίζεται στην τεχνική υποδομή που προσφέρει η Amazon Web Services, η οποία έχει αναλάβει τον συντονισμό πολλών άλλων εταιρειών (ελληνικών και πολυεθνικών, startups κ.λπ.), καθώς και δημόσιων φορέων που εμπλέκονται ως συνεργάτες στην υλοποίηση του έργου (Υπουργεία), ενώ η φιλοσοφία του αναλύεται σε τρεις πυλώνες:

1. Βιωσιμότητα, με τη μείωση της ενεργειακής και περιβαλλοντικής επιβάρυνσης του νησιού από την καθημερινή δραστηριότητα ντόπιων και τουριστών.

2. Αναβάθμιση της ποιότητας ζωής ειδικά για τους μόνιμους κατοίκους του, μέσω της αποτελεσματικής βελτίωσης των υπηρεσιών υγείας και έκτακτων αναγκών, επικοινωνίας, συναλλαγών, μεταφορών κ.ο.κ

3. Αύξηση της τουριστικής κίνησης προς τη Νάξο και τις Μικρές Κυκλάδες με την προσέλκυση επισκεπτών αλλά και ψηφιακών νομάδων για μακροχρόνια ή μόνιμη εγκατάσταση.

Το πιλοτικό έργο Smart Island, αφορά συνολικά το Δήμο της Νάξου, καθώς και τα μικρά νησιά Δονούσα, Σχοινούσα, Ηρακλειά και Κουφονήσια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News