Μύκονος: Μέσω διαδικτύου οι εκδηλώσεις των Χριστουγέννων

Όταν θέλεις βρίσκεις τρόπους.. Αρκεί να έχεις τη διάθεση… Και έναν ιδιαίτερο τρόπο βρήκε ο Δήμος Μυκόνου, προκειμένου να δώσει στα παιδιά τη χαρά της συμμετοχής σε χριστουγεννιάτικες δράσεις, οι οποίες λόγω της πανδημίας φέτος δε θα λάβουν χώρα.

Σύμφωνα με σχετική εισήγηση της εντεταλμένης συμβούλου για θέματα πολιτισμού, αθλητισμού και νέας γενιάς, κ. Ελένης Κοντιζά, προς την Οικονομική Επιτροπή, «όπως όλοι γνωρίζουμε τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι διαφορετικά από κάθε άλλη φορά. Οι νέες συνθήκες που διαμορφώνονται παγκοσμίως λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού έχουν αλλάξει τον τρόπο ζωής και έκφρασής μας, επηρεάζοντας σε μεγάλο βαθμό την καθημερινότητά μας. Η διαφορά είναι ακόμα μεγαλύτερη όσο πλησιάζουμε προς τις γιορτές, όπου το εορταστικό κλίμα των Χριστουγέννων δεν θα το συνοδεύουν οι καθιερωμένοι εορτασμοί και εκδηλώσεις. Ωστόσο ο Δήμος Μυκόνου προσαρμόζεται στις νέες συνθήκες επιθυμώντας να μεταφέρει το Χριστουγεννιάτικο Πνεύμα και το χαμόγελο των παιδιών με ασφαλείς δράσεις».

Στο πλαίσιο αυτό προτάθηκε και εγκρίθηκε η διοργάνωση, με πόρους του Δήμου, Χριστουγεννιάτικης δράσης, που θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά το 12ήμερο των Χριστουγέννων. Πρόκειται για ένα κυνήγι «Χριστουγεννιάτικου Θησαυρού» με ψυχαγωγικό και επιμορφωτικό χαρακτήρα, βάζοντας τους μικρούς φίλους στο εορταστικό κλίμα των ημερών, μια διαδικτυακή εμπειρία, που, όπως επισημαίνεται, θα γεμίσει με προσμονή τα παιδιά και θα δώσει νόημα στα εορταστικά απογεύματα τους στο σπίτι.

Πότε θα γίνουν οι δράσεις

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την κ. Κοντιζά, κάθε απόγευμα, την ίδια ώρα και για 12 ημέρες, τα παιδιά θα δίνουν διαδικτυακό ραντεβού με Ήρωες των Χριστουγέννων και πλήθος παιχνιδιάρικων ξωτικών, τα οποία θα τους διηγούνται με μοναδικό τρόπο, δώδεκα (12) πρωτότυπες και μαγευτικές Χριστουγεννιάτικες ιστοριούλες με σκοπό να παίξουν με τα παιδιά και να τα βοηθήσουν να ανακαλύψουν κρυμμένους μαγικούς γρίφους.

Η περίοδος διεξαγωγής του παιχνιδιού θα είναι από 25 Δεκεμβρίου έως 5 Ιανουαρίου. Καθημερινά, κάθε απόγευμα στις 18.30 θα πραγματοποιείται μία διαδικτυακή αφήγηση μίας 15λεπτης, διαφορετικής κάθε απόγευμα, Χριστουγεννιάτικης Ιστορίας, από ηθοποιό, με θεματική στολή και χριστουγεννιάτικο φόντο.

Σκοπός θα είναι η εύρεση του μαγικού γρίφου της ημέρας, που θα αποκαλύπτεται στο τέλος της ιστορίας. Με την ολοκλήρωση του παιχνιδιού και την εύρεση και των 12 γριφο-λέξεων τα παιδιά θα δημιουργήσουν μια ιστορία, ένα ποίημα, ένα τραγούδι, ή μία ζωγραφιά κάνοντας χρήση και των 12 γριφο-λέξεων. Στο τέλος της διαδικασίας, θα αναδειχθούν τρεις νικητές, οι οποίοι θα λάβουν από ένα σεντούκι, γεμάτο με καλούδια (λιχουδιές, μικροδωράκια).

Την εκδήλωση μπορεί να παρακολουθήσει απεριόριστος αριθμός παιδιών.

Σύμφωνα με την εντεταλμένη σύμβουλο, μόλις ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός του παιχνιδιού θα αναρτηθεί ειδική διαδικτυακή φόρμα συμμετοχής την οποία θα συμπληρώσουν τα παιδιά που επιθυμούν να λάβουν μέρος στο παιχνίδι.

@ Αξίζει να σημειωθεί, ότι το «Κυνήγι του Χριστουγεννιάτικου Θησαυρού» θα πραγματοποιηθεί από έμπειρους ηθοποιούς-παρουσιαστές με εντυπωσιακές στολές και το κατάλληλο μακιγιάζ και σκηνικά με Χριστουγεννιάτικο διάκοσμο.

Με πληροφορίες από την σελίδα koinignomi.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News