Νάξος - Μικρές Κυκλάδες: Αίτηση για τηλεοπτική πρόσβαση όχι όμως για Απόλλωνα, Κωμιακή, Φιλώτι

Αιτήσεις για την τηλεοπτική πρόσβαση των μόνιμων κατοίκων των περιοχών εκτός τηλεοπτικής κάλυψης έως την 19η Μαρτίου έχουν το δικαίωμα να καταθέσουν οι κάτοικοι που βρίσκονται σε 21 περιοχές Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, σύμφωνα με την ενημέρωση του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων. Παραθέτονται τα αιτιολογικά που χρειάζονται ενώ οι εταιρείες που συμμετέχουν στο έργο είναι η COSMOTE TV (με το πακέτο υπηρεσιών «COSMOTE TV PACK») και η DIGEA (με το πακέτο υπηρεσιών «DIGEA PACK»). Από τις περιοχές που αναφέρονται εκτός τέθηκαν από το πρόγραμμα, ο Απόλλωνας, η Κωμιακή, η Μέση και το Φιλώτι που θα ενταχθούν στο επόμενο .. .πακέτο

Η ανακοίνωση από το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων αναφέρει: 

"Πρόσβαση στα προγράμματα των ελληνικών τηλεοπτικών σταθμών ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας μπορούν να αποκτήσουν οι μόνιμοι κάτοικοι των Περιοχών Εκτός Τηλεοπτικής Κάλυψης (ΠΕΤΚ) Δανακού, Κλειδού, Κορώνου, Λιώνα, Άνω Ποταμιάς, Κάτω Ποταμιάς, Μέσης Ποταμιάς, Κυνιδάρου, Εγγαρών, Μελάνων, Κεραμωτής, Αζαλά, Λυγαριδίων, Μουτσούνας, Πάνερμου, Σκαδού, Γαλήνης, Κάτω Κουφονησίου, Δονούσας, Στρογγύλης Δονούσας και Καλοταρίτισσας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν έως τις 19 Μαρτίου 2019 να υποβάλλουν στον Δήμο, στον οποίο ανήκει η ΠΕΤΚ της μόνιμης κατοικίας τους ή στα ΚΕΠ που λειτουργούν σε αυτήν, τα απαραίτητα δικαιολογητικά έγγραφα, προκειμένου να πιστοποιηθούν ως δικαιούχοι του έργου και να ενταχθούν σε αυτό.

Επισημαίνεται ότι κατά την υποβολή των δικαιολογητικών εγγράφων, οι ενδιαφερόμενοι πολίτες επιλέγουν την εταιρία από την οποία θα λάβουν τις υπηρεσίες τηλεοπτικής πρόσβασης του έργου. Οι εταιρίες που συμμετέχουν στο έργο είναι η COSMOTE TV (με το πακέτο υπηρεσιών «COSMOTE TV PACK») και η DIGEA (με το πακέτο υπηρεσιών «DIGEA PACK»).

Λόγω της ύπαρξης περιοχών που δεν εντάχθηκαν στο εν λόγω πρόγραμμα, ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων από τον Νοέμβριο του 2018 έχει υποβάλλει αίτημα ένταξης επιπλέον περιοχών που δεν διαθέτουν ικανοποιητική πρόσβαση στο σήμα της επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής. Κατόπιν τούτου και σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση από τη Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομίων, αναμένεται η Κωμιακή, ο Απόλλωνας, η Μέση και το Φιλώτι να ενταχθούν στην επόμενη φάση του έργου, η οποία θα ξεκινήσει με την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης. 

Για πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία ένταξης και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά μπορείτε να επικοινωνείτε με τον αρμόδιο υπάλληλο του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κ. Γιώργο Σιδερή (2285360114)".