Νάξος: Οι οπτικές ίνες έφεραν προβλήματα

Εδώ και αρκετές σε όλη τη Νάξο γίνονται εργασίες με στόχο την αναβάθμιση του τοπικού δικτύου όσον αφορά το ίντερνετ. Σε απλά ελληνικά ιδιωτική εταιρεία έχει ξεκινήσει την προσπάθειά της (κι αυτή) να περάσει οπτική ίνα στο σύνολο του νησιού και να προσφέρει την καλύτερη δυνατή ποιότητα παροχής υπηρεσίας ιντερνετ. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι ζούμε στην εποχή του 5G…

Κι ενώ περιμένουμε το μέλλον, καλό είναι να δούμε και το παρών.. Να πούμε βέβαια ότι η περιοχή που δημιουργείται στον Άγιο Εφραίμ, έξω από τη πόλη της Νάξου και πριν τις Εγγαρές, τεχνολογικά έχει ξεχαστεί και ζει στο μεσαίωνα κι αυτό γιατί ενώ στα 10 δέκα μέτρα από την είσοδο του δρόμου υπάρχει οπτική ίνα, καμία εταιρεία δεν αναλαμβάνει να φέρει το αναβαθμισμένο ιντερνετ στους 100 πλέον κατοίκους της περιοχής. Κι έτσι όλοι παίρνουν από … Μύκονο ή Πάρο που είναι απέναντι.

Ας αφήσουμε όμως τον προσωπικό μας πόνο στην άκρη. Κι ας πάμε στο κέντρο της πόλης όπου για τρεις ημέρες έγιναν εργασίας και η εταιρεία που είχε αναλάβει το έργο δεν μπήκε καν στο κόπο να ενημερώσει ότι η Παπαβασιλείου (ο πλέον κεντρικός δρόμος της πόλης) θα μετατρέπονταν σε μονόδρομο. Αποτέλεσμα; Οι οδηγοί να βρίσκονται προ εκπλήξεως ειδικά στην στροφή της Αγίας Θεοδοσίας και έως την τράπεζα Alpha και με δεδομένο ότι δεν έχουμε μάθει να παρκάρουμε και σωστά τα αυτοκίνητά μας…

Όμως, έχουμε και μεγαλύτερα προβλήματα… Καθότι το σκάψιμο φέρνει και απώλειες. Όπως ενημερωθήκαμε στα Αγγίδια – περιοχή που θεωρείται η Εκάλη της Νάξου – για 3η ημέρα δεν υπάρχει καθόλου ιντερνετ αλλά ούτε σταθερό τηλέφωνο.

Μάλιστα, σύμφωνα με καταγγελία φίλου της ιστοσελίδας πρόβλημα δημιουργήθηκε και με το νερό (βλάβη σε σωλήνα ύδρευσης) ενώ η απάντηση στο θέμα του καλωδίου (ομοαξονικό) η απάντηση ήταν «θα αναλάβει εργολάβος..»

Δηλαδή, αυτός που έκανε τη ζημιά δεν θα την καλύψει; Θα αναλάβει άλλος; Είναι λίγο προκλητικό δεν νομίζετε; Και πότε θα έρθει; Καλή η τεχνολογία, καλύτερη η αναβάθμιση αλλά προτιμούμε να έχουμε σωστή διαχείριση και να μην δημιουργούνται περισσότερα προβλήματα σε σχέση με αυτά που θα λυθούν στο μέλλον.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News