Νάξος - Τρίποδες: Αποκτά ενεργειακή αυτοτέλεια το Δημοτικό Σχολείο;

Το Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Βίβλου είναι απ αυτά που χαρακτηρίζονται ως πρωτοπόρα όχι μόνο στον τομέα της εκπαίδευσης αλλά και σε θέματα που έχουν να κάνουν με την αξιοποίηση της Τεχνολογίας και όλων των νέων μορφών εκμάθησης των μαθητών. Μέσα από βιωματικές δράσεις, οι μαθητές αντιλαμβάνονται την σημασία της Παιδείας που δεν είναι στείρα μάθηση, αλλά κυρίως συμμετοχή. Το ευχάριστο είναι ότι χρόνο με το χρόνο όλο και περισσότερα σχολεία (κυρίως στην επαρχεία και με τη Νάξο να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο σε διαγωνισμούς κάθε είδους) εμπλέκονται στα νέα δεδομένα της εκπαίδευσης, αφήνοντας οριστικά πίσω  την στείρα μάθηση.

Σήμερα, μέσα από την ιστοσελίδα του σχολείου στα social media διαβάσαμε ότι «Άλλο ένα βήμα προς την αειφορεία και την προστασία του περιβάλλοντος.  Ναι είναι πραγματικότητα!  Το φωτοβολταϊκό σύστημα του σχολείου μας συνδέθηκε στο δίκτυο της ΔΕΗ και παρά τη σημερινή συννεφιά η παραγωγή των πρώτων KWh είναι γεγονός.

Ευχαριστούμε θερμά την εταιρεία Technosy - Αφοί Καλαϊτζή, τον Αντιδήμαρχο κο Dimitris Lianos και βεβαίως την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας Vodafone Greece.

Ευχόμαστε και ελπίζουμε ο Δήμος Νάξου και Μικρών και Κυκλάδων να εξετάσει τους όρους και τις προϋποθέσεις για την τοποθέτηση σε κάθε σχολική μονάδα».

Ας δούμε τι αναφέρουν στην σχετική ευχαριστήρια ανακοίνωση τα μέλη του Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Τριπόδων Νάξου:  

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι πλέον το σύστημα φωτοβολταϊκών στοιχείων που είναι εγκατεστημένοι στην ταράτσα του Β κτιρίου του σχολείου μας, από σήμερα Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2019, είναι πλέον συνδεμένο με το δίκτυο ηλεκτροδότησης της ΔΕΔΔΗΕ.

Πρόκειται για μια προσπάθεια και ένα έργο που ξεκίνησε με τη δωρεά από την εταιρεία Vodafone http://dim-vivlou.kyk.sch.gr/index.php/sxoleio/thnx/57-anakoinosi-doreas...

και στη συνέχεια με πολύ κόπο, πολύ μεράκι και μεγάλη υπομονή, καταφέραμε να κάνουμε τον αρχικό μας στόχο πραγματικότητα.

Στη διαδρομή αυτή, ενεπλάκησαν πολλοί άνθρωποι και παράγοντες. Άλλοι βοήθησαν και άλλοι έφεραν δυσκολίες.  Όπως και να έχει τα πρώτα KW έχουν παραχθεί πλέον και διατίθενται στο δίκτυο ηλεκτροδότησης.

Για το αποτέλεσμα αυτό ευχαριστούμε θερμά: τον Αντιδήμαρχο κο Λιανό Δημήτρη, που συνέβαλε στην επίσπευση των διαδικασιών, την Σχολική Επιτροπή Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και τον Πρόεδρό της και Αντιδήμαρχο Βαθρακοκοίλη Νίκο.

Τέλος ευχαριστούμε την εταιρεία Technosy και προσωπικά τη μηχανικό κα Κάλια Καλαϊτζή για την αμέριστη βοήθειά της στο έργο αυτό».

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε εδώ..