Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΤεχνολογίαΝότιο Αιγαίο: Οι δράσεις στα νησιά σε πρώτο πλάνο στην World Market...

Νότιο Αιγαίο: Οι δράσεις στα νησιά σε πρώτο πλάνο στην World Market Travel 2022 (video)

|

H Ελλάδα στην πρωτοπορία της Ευρώπης για τον βιώσιμο τουρισμό με τις δράσεις σε Ρόδο, Αστυπάλαια, Τήλο, Χάλκη και Νάξο 

Στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης World Travel Market (WTM) που πραγματοποιείται στο Λονδίνο, η Ελλάδα προχώρησε σε μια ακόμα σημαντική στρατηγική κίνηση αναφορικά με τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη της χώρας.

Ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας και ο πρόεδρος του ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας με τον Οργανισμό Common Seas με στόχο τη μείωση των πλαστικών μίας χρήσης στις ξενοδοχειακές μονάδες και στα καταλύματα της Ελλάδας μέσω του προγράμματος PlasTICK. Πρόκειται για ένα νέο, πρωτοπόρο ψηφιακό εργαλείο το οποίο θα βοηθήσει τις ελληνικές επιχειρήσεις φιλοξενίας να μειώσουν το πλαστικό τους αποτύπωμα με ρεαλιστικές και εξατομικευμένες πρακτικές αλλά και αναφορά της προόδου τους, παρακινώντας και εμπνέοντας τους επαγγελματίες του κλάδου να περιορίσουν τη χρήση πλαστικών προϊόντων.

Ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, δήλωσε: «Με αυτή τη συμφωνία, προχωράμε σε μία ακόμη σημαντική ενέργεια για την επίτευξη του στόχου της βιωσιμότητας στον τουρισμό. Το μέλλον του πλανήτη μας αφορά όλους και ο αντίκτυπός του στην τουριστική βιομηχανία είναι αδιαμφισβήτητη. Ως αποτέλεσμα, η Common Seas αναδεικνύεται ως αξιόπιστος σύμμαχος του υπουργείου Τουρισμού με την πρωτοβουλία PlasTICK που επιτρέπει στους επαγγελματίες της φιλοξενίας να κατανοήσουν και να μειώσουν ριζικά τη χρήση πλαστικού. Είναι αξιοσημείωτο ότι μπορούμε με αυτόν τον τρόπο να καταγράφουμε την πρόοδο αναφορικά με τη δέσμευσή μας για μείωση του πλαστικού στους ωκεανούς κατά 50%. Η Ελλάδα έχει ακτογραμμή 15.000 χιλιομέτρων και είναι γνωστή για τις πανέμορφες παραλίες της. Κάνουμε ένα σημαντικό βήμα για να προστατεύσουμε αυτά τα 15.0000 χιλιόμετρα των ακτών, των θαλασσών, της πανίδας, καθώς και την ποιότητα ζωής των κατοίκων της χώρας και των επισκεπτών της. Παράλληλα με το “Rhodes Co-Lab” στη Ρόδο, το “ASTYBUS” στην Αστυπάλαια, το “Just Go Zero” στην Τήλο, το “Gr-eco Islands” στη Χάλκη, το “AegeanΑΡΑΙΓ -0,92% Neorion Innovation Center” στη Σύρο και με το “Naxos Smart Island” στη Νάξο και άλλες ακόμα δράσεις, φέρνουμε την Ελλάδα στην πρωτοπορία της Ευρώπης για τον βιώσιμο τουρισμό. 


 

Η Jo Royle, ιδρύτρια και διευθύνων σύμβουλος της Common Seas δήλωσε: «Είναι τιμή για την Common Seas η υποστήριξη του ελληνικού υπουργείου Τουρισμού με την ανακοίνωση του νέου μας εργαλείου αναφοράς πλαστικών, PlasTICK. Το PlasTICK είναι το πρώτο εργαλείο στο είδος του που απευθύνεται αποκλειστικά στον κλάδο της φιλοξενίας, έναν τομέα αδιαμφισβήτητης αξίας για την ελληνική οικονομία. Η έγκριση του υπουργείου για το PlasTICK επιβεβαιώνει τη δέσμευσή του να καθιερώσει τη βιωσιμότητα ως βασικό πυλώνα του τουριστικού τομέα. Ευχαριστούμε θερμά τον υπουργό Τουρισμού της Ελλάδας Βασίλη Κικίλια, για την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας, το οποίο είμαστε βέβαιοι ότι θα λειτουργήσει ως εφαλτήριο για την επιτυχία του PlasTICK, δημιουργώντας προστιθέμενη αξία στην τουριστική βιομηχανία, την Ελλάδα και το περιβάλλον μας».

Η πρωτοβουλία της Common Seas στην Πάρο αποτελεί μόνο ένα από τη σειρά έργων της πλατφόρμας Sustainable Greece του Εθνικού Οργανισμού Τουρισμού (https://sustainablegreece.co.uk/) η οποία έχει ως στόχο να εμπνεύσει και να ενθαρρύνει τους Βρετανούς ταξιδιώτες να επισκεφθούν και να εξερευνήσουν την Ελλάδα με τρόπο ωφέλιμο για τις τοπικές κοινωνίες και τη φύση. Οι επισκέπτες μπορούν να εμπνευστούν μέσω εναλλακτικών μορφών τουρισμού, όπως η μετάβαση στην Ελλάδα σιδηροδρομικώς, η χρήση τοπικών οδηγών και το ενδιαφέρον για τη χλωρίδα και την πανίδα. Στην πλατφόρμα, υπογραμμίζεται επίσης, ότι καταβάλλονται σημαντικές προσπάθειες και λαμβάνονται πρωτοβουλίες στα ελληνικά νησιά αναφορικά με νέα μονοπάτια πεζοπορίας και ποδηλασίας, χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, δενδροφύτευση μετά από δασικές πυρκαγιές και προστασία της φύσης και της άγριας ζωής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) στη Γένοβα

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη της κρουαζιέρας στις Κυκλάδες

Δεύτεροι “φτωχότεροι” καταναλωτές της Ευρώπης οι Έλληνες

Εκτός όμως από τον υψηλότερο μέσο πληθωρισμό, πρόσφατη μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποδεικνύει ότι η Ελλάδα πληρώνει ακριβότερα και τον πληθωρισμό της απληστίας, σε σύγκριση με την υπόλοιπη ΕΕ.

Μύκονος – AKTES: Ενημέρωση (30/03) για την Κλιματική Αλλαγή

Ομιλία για την κλιματική αλλαγή από την Εταιρεία Μελέτης Αρχαίων Ακτογραμμών - ΑΚΤΕS .. Που και πότε

Express Skopelitis: Ετοιμο να επιστρέψει στη δράση

Το Express Skopelitis είναι έτοιμο. Παραμένει στον Πειραιά και ενδεχομένως αύριο να μπει στην καθημερινή του ρουτίνα

Νάξος: Αυτοκίνητο βρέθηκε σε χαντάκι

Σε χαντάκι στον επαρχιακό δρόμο Νάξου - Γαλανάδου βρέθηκε αυτοκίνητο

Μύκονος: “Καμπάνα” σε beach bar, ποιος ο λόγος;

Νέα «καμπάνα» σε beach bar για κατάληψη αιγιαλού - Βάσει της σύμβασης παραχώρησης θα έπρεπε να καταλαμβάνει μόλις 356 τ.μ.

Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Γυναικών Νάξου: Πρόσκληση για κατασκευή χελιδονοφωλιάς

Πότε και που ο Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Γυναικών Νάξου θα δημιουργήσει χελιδονοφωλιές

10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι: Τελικός και ο πρωτάρης Παπαδόπουλος στη πρόκληση της καριέρας του

Ο μεγάλος τελικός του 10ου Πανναξιακού Πρωταθλήματος Τάβλι ξεκινάει. Ποιος θα επικρατήσει; Ο έμπειρος Μαγκανάρης ή ο ρούκι Παπαδόπουλος;

Αλυκό: Ο Φάρος που “φωτίζει” την γαστρονομία της Νάξου

Ανοίγει την Παρασκευή 5 Απριλίου ο Φάρος του Αλυκού - Τι περιλαμβάνει το μενού

Νάξος (Αγγίδια) – Ενοριακός Ναός Αγίου Χαραλάμπους: Ψήφισμα για την εκδημία του Δημητρίου Σέργη

Το ψήφισμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ενοριακού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου για το θάνατο του Δημητρίου Σέργη

Απόκριες 2024: Το “ευχαριστώ” από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής (video)

Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής με ανάρτησή τους στα social media λένε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όσους βρέθηκαν στην πανέμορφη Κωμιακή (video)

Η δράση της Μαρίας Καρυστιανού δείχνει το δρόμο για μία κοινωνία που δεν θα ανέχεται την αδικία

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει την εβδομάδα που μας πέρασε... Από την Καρυστιανού στις Βρυξέλλες έως τον Λοβέρδο και τη Νέα Δημοκρατία - Την Ακρίβεια έως τον Γεωργιάδη και τις απαντήσεις του.. Αναρωτιέται δε εάν στην Ελλάδα γίνονται τέτοια πράγματα

Naxos Medical: Επίσκεψη από τον πλαστικό χειρουργό Νικόλαο Μουστάκη

Σάββατο 23 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο Ιατρείο ο Στρατιωτικός Ιατρός, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός, Νικόλαος Μουστάκης

Αφρική: Ο Ναξιώτης ορειβάτης που κατέκτησε το Κιλιμάντζαρο

Ο Αντώνης Μαργαρίτης πέτυχε έναν άθλο. Κατάφερε να ανέβει στην ψηλότερη κορυφή βουνού στην Αφρική - Πως περιγράφει την εμπειρία του

Επαρχείο Νάξου – Τμήμα Δημόσιας Υγείας: Περί ορθής διαχείρισης των υγρών αποβλήτων

Ενημέρωση για τη σωστή διαχείριση των υγρών αποβλήτων ενόψει τουριστικής σεζόν

Η Νάξος αποχαιρετά την Φεβρωνία Λαμπρίδου και την συνοδεύει στο ταξίδι στην αιωνιότητα

Με την αρωγή της Θέκλας Κίζη αποχαιρετούμε την Φεβρωνία Λαμπρίδου... Στιγμές που μένουν αξέχαστες