Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΤεχνολογίαΠάρος - ΔΕΔΔΗΕ: Εξώδικο Δήμου για συχνές διακοπές ρεύματος

Πάρος – ΔΕΔΔΗΕ: Εξώδικο Δήμου για συχνές διακοπές ρεύματος

|

Η εξώδικη διαμαρτυρία του Δήμου Παρου προς τον ΔΕΔΔΗΕ. Ποιοι είναι οι λόγοι  

Ο δήμος Πάρου διά του δημάρχου, Μ. Κωβαίου, έστειλε εξώδικο (σ,σ. 11/8/22), προς τον ΔΕΔΔΗΕ, για τις συνεχείς διακοπές ηλεκτροδότησης Μάλιστα, όπως σημειώνει σήμερα Πέμπτη 11 Αυγούστου υπήρξε 90λεπτή διακοπή λίγο μετά τις 5 ρο πρωί χωρίς προειδοποίηση. Στο σκοτάδι το μεγαλύτερο μέρος του νησιού με αποτέλεσμα έντονες διαμαρτυρίες αλλά και ζημιές… 

 Μάλιστα, ο κ. Κωβαίος με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στα social media, αναφέρει ότι η το εξώδικο αφορά τις διακοπές ρεύματος στο νησί, ζητώντας παράλληλα από την υπηρεσία του ΔΕΔΔΗΕ τους λόγους για τους οποίους συμβαίνουν αυτές.  Και τονίζει ότι “ο Δήμος υποστηρίζει τα συμφέροντα του νησιού και στέκεται διαχρονικά στο πλευρό των κατοίκων και των επαγγελματιών με όποιο τρόπο χρειαστεί”. 


 

Αναλυτικά 

Οι επαναλαμβανόμενες και πολύωρες διακοπές ρεύματος, που σημειώνονται το τελευταίο χρονικό διάστημα στην Πάρο, επιφέρουν δυσμενείς συνέπειες στην υγεία των κατοίκων του νησιού, στην τοπική οικονομία και γενικότερα στην κοινωνική ευταξία, ενέχοντας κίνδυνο πρόκλησης ακόμα μεγαλύτερων ζημιών.

Αποκορύφωμα ήταν η πολύωρη διακοπή ρεύματος στις 02-07-2022, καθώς και η σημερινή πρωινή διακοπή ρεύματος, αμφότερες στην περιοχή της Νάουσας. Ειδικότερα, οι ξαφνικές και χωρίς καμία προηγούμενη ενημέρωση, διακοπές ηλεκτροδότησης στην παραπάνω περιοχή επέφεραν σημαντικές επιπτώσεις στους κατοίκους, στις δομές, τις επιχειρήσεις, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τα νοικοκυριά και φυσικά έθεσαν σε κίνδυνο την υγεία, και την ίδια τη ζωή εκείνων των κατοίκων που υποστηρίζονται από ιατρικό εξοπλισμό και μηχανήματα τα οποία τίθενται εκτός λειτουργίας όταν διακόπτεται η ηλεκτροδότηση.

Το φαινόμενο αυτό εκφεύγει πλέον των ορίων συνήθων ενδεχομένως βλαβών. Η σημερινή κατάσταση είναι τραγική και απαράδεκτα επικίνδυνη, τόσο για τους πολίτες καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας, όσο και για τους εργαζόμενους στα δίκτυα του ΔΕΔΔΗΕ, καθώς δεν έχει υπάρξει καμία ουσιαστική βελτίωση σχετικά με τη στελέχωση στο τεχνικό προσωπικό του ΔΕΔΔΗΕ στην Πάρο. Ταυτόχρονα, παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις τόσο από πλευράς της Δημοτικής αρχής όσο και των επαγγελματιών και κατοίκων, παρατηρείται ελλιπής πληροφόρηση τους, αφού καλώντας τον 5ψήφιο αριθμό για τη δήλωση των βλαβών, δεν υπάρχει κάποιος υπεύθυνος που να ενημερώσει σχετικά με το μέγεθος της ζημίας και τον εκτιμώμενο χρόνο αποκατάστασης.

Εξάλλου, πέρα από την υποχρέωση του ΔΕΔΔΗΕ να λαμβάνει όλα τα κατάλληλα μέτρα, ώστε, όχι μόνο να αντιμετωπίζονται, αλλά και να προλαμβάνονται βλάβες στο δίκτυο, υφίσταται υποχρέωση του Διαχειριστή για έγκαιρη και με κάθε πρόσφορο μέσο ενημέρωση των καταναλωτών σε περιπτώσεις επικείμενης διακοπής ρεύματος ή και έκτακτης διακοπής, προκειμένου να προληφθούν βλάβες στις συσκευές των καταναλωτών από τη διακοπή και την επανεκκίνηση της παροχής ηλεκτρικής ενέργειας.

Όπως όλοι, ιδιώτες και Δήμος στο νησί, φρόντισαν για την έγκαιρη προετοιμασία ενόψει της έναρξης της τουριστικής σεζόν, το ίδιο όφειλε, σε υπερθετικό βαθμό, να πράξει και η ΔΕΔΔΗΕ. Ιδιαίτερα φέτος, όπου η Πάρος διανύει μια ακόμα εντυπωσιακή σε επισκεψιμότητα περίοδο που, μέχρι στιγμής, ξεπερνάει κάθε προσδοκία ακόμα και από τη χρονιά ρεκόρ του 2019, συνεισφέροντας έτσι σημαντικά τόσο στο ΑΕΠ όσο και στην απασχόληση, καθώς και στη διεθνή εικόνα της χώρας. Και ενώ αυτή την επιτυχημένη εικόνα, οφείλουν όλοι να τη διατηρήσουν αψεγάδιαστη και να τη βελτιώσουν ακόμη περισσότερο, γινόμαστε μάρτυρες μιας ακόμα πολύωρης διακοπής της ηλεκτροδότησης του νησιού, γεγονός ιδιαίτερα ζημιογόνο και δυσφημιστικό, τόσο για την Πάρο, όσο και για την ίδια τη χώρα.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος αποφάσισε να κινηθεί προς υπεράσπιση των συμφερόντων του νησιού καθώς και προς αποφυγή παρόμοιων απαράδεκτων καταστάσεων στο μέλλον. Με εξώδικό του προς τον ΔΕΔΔΗΕ, απευθύνει έντονη διαμαρτυρία προς οποιονδήποτε υπεύθυνο εκ μέρους όλων των δημοτών, ζητώντας παράλληλα εξηγήσεις από την υπηρεσία για τους λόγους που συμβαίνει αυτό, ώστε να τους γνωρίζουν αρμοδίως όλοι. Τέλος, ενημερώνει ότι θα συμπαρασταθεί σε αιτήματα αποκατάστασης ηθικής και υλικής ζημίας όσων προσφύγουν δικαστικά κατά των υπευθύνων.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) στη Γένοβα

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη της κρουαζιέρας στις Κυκλάδες

Δεύτεροι “φτωχότεροι” καταναλωτές της Ευρώπης οι Έλληνες

Εκτός όμως από τον υψηλότερο μέσο πληθωρισμό, πρόσφατη μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποδεικνύει ότι η Ελλάδα πληρώνει ακριβότερα και τον πληθωρισμό της απληστίας, σε σύγκριση με την υπόλοιπη ΕΕ.

Μύκονος – AKTES: Ενημέρωση (30/03) για την Κλιματική Αλλαγή

Ομιλία για την κλιματική αλλαγή από την Εταιρεία Μελέτης Αρχαίων Ακτογραμμών - ΑΚΤΕS .. Που και πότε

Express Skopelitis: Ετοιμο να επιστρέψει στη δράση

Το Express Skopelitis είναι έτοιμο. Παραμένει στον Πειραιά και ενδεχομένως αύριο να μπει στην καθημερινή του ρουτίνα

Νάξος: Αυτοκίνητο βρέθηκε σε χαντάκι

Σε χαντάκι στον επαρχιακό δρόμο Νάξου - Γαλανάδου βρέθηκε αυτοκίνητο

Μύκονος: “Καμπάνα” σε beach bar, ποιος ο λόγος;

Νέα «καμπάνα» σε beach bar για κατάληψη αιγιαλού - Βάσει της σύμβασης παραχώρησης θα έπρεπε να καταλαμβάνει μόλις 356 τ.μ.

Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Γυναικών Νάξου: Πρόσκληση για κατασκευή χελιδονοφωλιάς

Πότε και που ο Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Γυναικών Νάξου θα δημιουργήσει χελιδονοφωλιές

10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι: Τελικός και ο πρωτάρης Παπαδόπουλος στη πρόκληση της καριέρας του

Ο μεγάλος τελικός του 10ου Πανναξιακού Πρωταθλήματος Τάβλι ξεκινάει. Ποιος θα επικρατήσει; Ο έμπειρος Μαγκανάρης ή ο ρούκι Παπαδόπουλος;

Αλυκό: Ο Φάρος που “φωτίζει” την γαστρονομία της Νάξου

Ανοίγει την Παρασκευή 5 Απριλίου ο Φάρος του Αλυκού - Τι περιλαμβάνει το μενού

Νάξος (Αγγίδια) – Ενοριακός Ναός Αγίου Χαραλάμπους: Ψήφισμα για την εκδημία του Δημητρίου Σέργη

Το ψήφισμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ενοριακού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου για το θάνατο του Δημητρίου Σέργη

Απόκριες 2024: Το “ευχαριστώ” από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής (video)

Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής με ανάρτησή τους στα social media λένε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όσους βρέθηκαν στην πανέμορφη Κωμιακή (video)

Η δράση της Μαρίας Καρυστιανού δείχνει το δρόμο για μία κοινωνία που δεν θα ανέχεται την αδικία

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει την εβδομάδα που μας πέρασε... Από την Καρυστιανού στις Βρυξέλλες έως τον Λοβέρδο και τη Νέα Δημοκρατία - Την Ακρίβεια έως τον Γεωργιάδη και τις απαντήσεις του.. Αναρωτιέται δε εάν στην Ελλάδα γίνονται τέτοια πράγματα

Naxos Medical: Επίσκεψη από τον πλαστικό χειρουργό Νικόλαο Μουστάκη

Σάββατο 23 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο Ιατρείο ο Στρατιωτικός Ιατρός, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός, Νικόλαος Μουστάκης

Αφρική: Ο Ναξιώτης ορειβάτης που κατέκτησε το Κιλιμάντζαρο

Ο Αντώνης Μαργαρίτης πέτυχε έναν άθλο. Κατάφερε να ανέβει στην ψηλότερη κορυφή βουνού στην Αφρική - Πως περιγράφει την εμπειρία του

Επαρχείο Νάξου – Τμήμα Δημόσιας Υγείας: Περί ορθής διαχείρισης των υγρών αποβλήτων

Ενημέρωση για τη σωστή διαχείριση των υγρών αποβλήτων ενόψει τουριστικής σεζόν

Η Νάξος αποχαιρετά την Φεβρωνία Λαμπρίδου και την συνοδεύει στο ταξίδι στην αιωνιότητα

Με την αρωγή της Θέκλας Κίζη αποχαιρετούμε την Φεβρωνία Λαμπρίδου... Στιγμές που μένουν αξέχαστες