ΠΝΑΙ: Ποντάρει στον καταδυτικό τουρισμό, φτιάχνει ιστοσελίδα

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου δεν έχει κρύψει ότι ποντάρει στον Καταδυτικό τουρισμό... Αυτός είναι και ο λόγος που προσπαθεί να δημιουργήσει και πάρκα καταδυτικά (δύο σε Κυκλάδες ;ήτοι Νάξος - Πάρος και δύο στα Δωδεκάνησα, ήτοι Λέρος - Κάλυμνος) γιατί γνωρίζει τη δύναμή τους.. Πως μεταφράζεται; Υπάρχουν 25 εκατομμύρια πιστοποιημένοι αυτοδύτες στον κόσμο, 4 εκατομμύρια είναι ευρωπαίοι, ενώ τα 3 εκατομμύρια από αυτούς επιλέγουν μεσογειακούς προορισμούς για τις καταδύσεις τους. Ο τζίρος των ευρωπαίων αυτοδυτών αγγίζει τα 2 δις ευρώ το χρόνο. Οπότε; Δεν είναι πρόκληση. Αυτός είναι και ο λόγος που η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου προχωρεί στην δημιουργία ιστοσελίδας και έντυπου υλικού για τον καταδυτικό τουρισμό... Και στο πλαίσιο της δράσης  «Καταδυτικές διαδρομές σε θαλάσσιες προστατευόμενες περιοχές της Ανατολικής Μεσογείου‐ Ανάπτυξη Δικτύου Καταδυτικού Τουρισμού», του προγράμματος συνεργασίας Ελλάδα-Κύπρος 2014-2020.

Προς τούτο, υπέγραψε σχετική σύμβαση με εταιρεία υλοποίησης, η οποία αναλαμβάνει να δημιουργήσει τα εξής:

Ιστοσελίδα της δράσης

Θα αναπτυχθεί  Διαδικτυακή Πλατφόρμα Επικοινωνίας, Συνεργασίας και Δικτύωσης της πράξης, η οποία θα είναι το κεντρικό σύστημα μέσω του οποίου θα προωθείται η επικοινωνία με τις ομάδες στόχους, μεταξύ των εταίρων αλλά και με το ευρύ κοινό. Ο δικτυακός τόπος θα περιλαμβάνει εργαλεία και υπηρεσίες που θα επιτρέπουν στους χρήστες να επικοινωνούν και να διαμοιράζονται πληροφορίες.

Επιπροσθέτως, η ιστοσελίδα θα παρουσιάζει τους στόχους της δράσης, το πρόγραμμα εργασίας, τους εταίρους, τα στοιχεία επικοινωνίας και θα ενημερώνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα με τις εξελίξεις, τα νέα και τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις.

Ο βασικός στόχος της ιστοσελίδας, θα είναι η ολοκληρωμένη πληροφόρηση των ενδιαφερομένων σε θέματα που αφορούν στην δράση, ενώ θα είναι προσβάσιμη από τους βασικούς browsers και θα καλύπτει και ανάγκες πρόσβασης ΑμεΑ

Έντυπο υλικό της δράσης

Θα σχεδιαστούν και εκτυπωθούν 2.000 φυλλάδια για την υποστήριξη των συμμετεχόντων στην ανωτέρω δράση, καθώς και για την προβολή του καταδυτικού τουρισμού σε 4 τουριστικές εκθέσεις που έχουν ως στόχο την προώθηση και δικτύωση του τουριστικού προϊόντος.

H ολοκλήρωση της ιστοσελίδας αναμένεται εντός του Μαρτίου και η παράδοση των έντυπων φυλλαδίων έως τον Οκτώβριο.