Σαντορίνη – ΔΕΔΔΗΕ: Παραμένει χωρίς ηλεκτρικό το μεγαλύτερο μέρος του νησιού (video)

Κι όμως μπορούμε να τα καταστρέψουμε όλα μόνοι μας. Δεν χρειάζεται ούτε παρέμβαση από τα καιρικά φαινόμενα, ούτε κάποια άλλη υπερφυσική δύναμη... Μέρες του 2013 ζουν οι κάτοικοι, επιχειρηματίες αλλά και οι επισκέπτες της Σαντορίνης. Ο λόγος; 

Τις πρώτες πρωινές ώρες έσκασε ο κορμός της κεντρικής γραμμής των Φηρών (από το εργοστάσιο της ΔΕΗ στον Μονόλιθο) με αποτέλεμα να πέσει το ηλεκτρικό ρεύμα... Το μεγαλύτερο μέρος παρουσιάστηκε σε Φηρά, στο Εμπορείο και στο Ακρωτήρι ενώ λίγο αργότερα είχαμε σταδιακή αποκατάσταση του προβλήματος... και με το πρώτο φως της ημέρας όλα πήγαν καλά...  

Αυτο είχαμε πει νωρίς το πρωί... Αποδείχτηκε ότι έχει και συνέχεια. Ο λόγος; Μα το γεγονός ότι όταν επισκευάστηκε το βασικό πρόβλημα, είχαμε συνέχεια με απανωτές βλάβες στο υπόλοιπο δίκτυο και οι λιγοστοί εργαζόμενοι στον ΔΕΔΔΗΕ (μαζί με τους εργολάβους) τρέχουν και δεν φτάνουν. 

Και έως και τώρα, τα προβλήματα παραμένουν αυξημένα. .. Το μόνο που έγινε γνωστό;  Αναμένεται κλιμάκιο από την Αθήνα για την αποκατάσταση της βλάβης.. Μέχρι τότε θα γίνονται ωριαίες διακοπές ρεύματος χωρίς προειδοποίηση σε διάφορες περιοχές του νησιού. 

Σε ανάρτηση του δημοσιογράφου Παναγιώτη Μυτιληναίου στα social media λίγο μετά τις πέντε το απόγευμα (δηλαδή μετά από περίπου 15 ώρες) διαβάζουμε "  Αυτή τη στιγμή ρεύμα δεν έχουν τα Φηρά, ο Καρτεράδος και η Μεσαριά, η τελευταία δεν έχει ρεύμα εδώ και 4 ώρες και ο Βόθωνας. Επίσης δεν εχουν ρεύμα η Οία και Η Φοινικιά δηλαδή πάνω από το μισό νησί. Η κατάσταση χειροτερεύει... Εκείνο που δεν μας λένε είναι πόσο θα κρατήσει αυτή η κατάσταση. Το νησί είναι στο πόδι".

 

Ενώ κι ένας από τους πιο γνωστούς επιχειρηματίες του νησιού, ο Ανδρέας Πατηνιώτης θα αναφέρει: " Κατανοούμε τις δυσκολίες της ΔΕΗ αλλά κομμένο το ρεύμα στη μεσαρια απο τις 12:00 έως τώρα!!!!! Έλεος !!!!!!!!!!"

Μέσα από τη σελίδα santorinimagazine.gr μαθαίνουμε ότι " η βλάβη θα αποκατασταθεί το συντομότερο δυνατό εντός της ημέρας για θα σταματήσουν και οι διακοπές ρεύματος που σημειώνονται αυτή τη στιγμή στο ηλεκτρικό δίκτυο του νησιού”. Οι εργαζόμενοι στο παράρτημα του ΔΕΔΔΗΕ Θήρας εργάζονται από το πρωί προκειμένου να αποκατασταθεί η βλάβη. Σύμφωνα με τις δηλώσεις μετά την αποκατάσταση της βλάβης το νησί δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα καθώς “οι διακοπές οφείλονται στην συγκεκριμένη βλάβη του υπογείου καλωδίου και όχι στην υπερφόρτωση του δικτύου”. Σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ η συγκεκριμένη βλάβη δεν μπορούσε να προβλεφθεί λόγω της υπογειοποίησης. 

Οι επιχειρηματίες όμως είναι ανάστατοι. Από τις πρώτες πρωινές ώρες έχουμε νεύρα των επισκεπτών και δεν είναι λίγοι αυτοί που θέλουν να φύγουν από το νησί. Ακούστε τι είπε ο Αντώνης Γάκης - Επιχειρηματίας του νησιού - στον ραδιοφωνικό σταθμό Aegean Voice 107.5 "η Φωνή του Αιγαίου".. 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News