Σαντορίνη (ΔΕΥΑΘ) - Φόρτωμας: Απόκτηση μίας ακόμη αφαλάτωσης (στα Φηρά)

Σαντορίνη - ΔΕΥΑΘ

Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Φίλιππος Φόρτωμας, για την απόφαση επιχορήγησης της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης – Αποχέτευσης Δήμου Θήρας (ΔΕΥΑΘ) μέχρι του συνολικού ποσού των 119.040,00 € για την ενοικίαση μονάδας αφαλάτωσης δυναμικότητας 500μ3/ημέρα στην Δ.Κ. Φηρών, η οποία υπεγράφη από τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Η δαπάνη εντάσσεται στο έργο «Υδροδότηση άνυδρων νησιών & έργα βελτίωσης υποδομών ύδρευσης των νησιών» του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής οικονομικού έτους 2022..

Συγκεκριμένα, η επιχορήγηση αφορά την ενοικίαση της μονάδας αφαλάτωσης για χρονικό διάστημα πέντε μηνών, προκειμένου να εξασφαλιστεί η επάρκεια νερού στο νησί κατά την επερχόμενη τουριστική περίοδο, η οποία επιμηκύνεται και το φθινόπωρο λόγω της αυξημένης ροής επισκεπτών.

Σε συνέχεια των ανακοινώσεων του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ο κ. Φόρτωμας δήλωσε: «Θέλω να εκφράσω την ιδιαίτερη ικανοποίησή μου για την απόφαση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και με τη συνδρομή του Γενικού Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, με την οποία αποδεικνύεται για ακόμη μία φορά το καθημερινό και έμπρακτο ενδιαφέρον τους για τις νησιωτικές περιοχές μας.

Η αναβάθμιση των έργων υποδομών στα νησιά μας, συνδράμει καθοριστικά στην τοπική ανάπτυξη και στη βελτίωση της καθημερινότητας τόσο των κατοίκων, όσο και των επισκεπτών που κατακλύζουν κατά τη θερινή περίοδο τα νησιά και είμαι βέβαιος ότι η ηγεσία του Υπουργείου θα συνεχίσει το σπουδαίο έργο της, προς την επίτευξη του σκοπού αυτού».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News