Ελλάδα: Καλό ταξίδι Μπάμπη Γιωτόπουλε

" Ο θάνατος, δεν έχω συμφιλιωθεί ακόμα μαζί του. Το άγνωστο που υπάρχει, το ότι στερείσαι ανθρώπους αγαπημένους. Δεν πιστεύω στη μεταθανάτια ζωή. Ο άνθρωπος δημιούργησε τον Θεό, αν δεν υπήρχαν άνθρωποι δεν θα υπήρχε και θεός".  Αυτό είχε αναφέρει ο Μπάμπης Γιωτόπουλος σε συνέντευξη που είχε δώσει τον Αύγουστο του 2014 στην Τζίνα Δαβιλά, μία από τις ελάχιστες παρουσίες του στον έντυπο Τύπο... 

Και ανήμερα του Πάσχα, ο δημοφιλής (για τους λάτρεις του θεάτρου) Μπάμπης Γιωτόπουλος σε ηλικία 89 ετών έφυγε από κοντά μας..    Τη δυσάρεστη είδηση έκανε γνωστή με μια ανάρτησή του στο Facebook, ο Σπύρος Μπιμπίλας. «Δυστυχώς με πληροφόρησαν ότι δύο παλαίμαχοι συνάδελφοι από τα παλαιότερα μέλη μας του Τασεη έφυγαν από την ζωή χτες και σήμερα. Ο αγαπημένος μας Μπάμπης Γιωτόπουλος για πολλά χρόνια στέλεχος του Εθνικού μας Θεάτρου και ο Χρήστος Αναστασόπουλος που είχε ξεκινήσει στα μπουλούκια. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τους σκεπάσει. Θα ετοιμάσουμε αφιερώματα για τους καλούς μας συναδέλφους» 

Αρχές Φεβρουαρίου, ο Μπάμπης Γιωτόπουλος είχε πάθει εγκεφαλικό ενώ βρίσκονταν στη σκηνή του θεάτρου "Εμπορικόν" κι ενώ έπαιζε στη παράσταση "Φουρκέτα" με τους Μαρία Καβογιάννη και Κώστα Κόκλα.. Είχε μεταφερθεί άμεσα στο νοσοκομείο και από τότε είχε μείνει εκτός παραστάσεων..  Οπως είχε αναφέρει στην Τζίνα Δαβίλα για τα απωθυμένα του " Θα ήθελα όμως να παίξω τον «Κατά φαντασία ασθενή» του Μολιέρου. Παρ’όλο που έχω παίξει το έργο σε δεύτερο ρόλο, θα ήθελα να κάνω και τον πρωταγωνιστικό".

katagrafi.jpg

 

Ο Μπάμπης Γιωτόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα στις 19 Μαρτίου του 1931. Τα παιδικά του χρόνια ήταν πολύ δύσκολα καθώς αυτός και η οικογένειά του πέρασαν Κατοχή. Μεγάλωσε στη Λάρισα, ενώ ο πατέρας του πέθανε στα 38 του χρόνια. Είχε αρκετά αδέρφια και μια σπουδαία μάνα, που ενώ ήταν αγράμματη, ήταν πολύ καλλιεργημένος άνθρωπος.

Έπαιξε σε πολλές τηλεοπτικές σειρές όπως το Μινόρε της Αυγής, Τα ψάθινα καπέλα, Γιούγκερμαν, Είσαι το ταίρι μου και πάρα πολλές άλλες. Πολλές ήταν και οι κινηματογραφικές ταινίες στις οποίες συμμετείχε, μεταξύ αυτών οι: Έτερος εγώ, Ένα τραγούδι δε φτάνει, Το κλάμα βγήκε από τον παράδεισο κ.α.

Μεγάλη του αγάπη ήταν το θέατρο: Όρνιθες, Η επιστροφή Θεσμοφοριάζουσες, Κατάδικός μου, Ο άλλος Αλέξανδρος, Ο υπάλληλος, Το πανταλόνι, Φοιτηταί, είναι μερικές μόνο από τις παραστάσεις στις οποίες συμμετείχε. 

Με πληροφορίες από το in.gr 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News