Η "Αγαπημένη μου Ελλάς" πάει .. Σχοινούσα

Μετά την επιτυχία που γνώρισε το καλοκαίρι του 2015 η λαϊκή διαδραστική παράσταση, για μικρούς και μεγάλους, με θέμα τους πειρατές του Αιγαίου, η Περιφέρεια παρουσιάζει φέτος τη σύγχρονη επιθεώρηση «Αγαπημένη μου Ελλάς» με τους: Αναστασία Παντούση, Άρη Τσάπη και Γιάννη Φραγκίσκο. Η παρέα των γνωστών ηθοποιών από το σίριαλ «συμμαθητές» ταξιδεύει τον Ιούλιο στην Κέα, την Κύθνο, τη Σέριφο, τη Φολέγανδρο, τη Σχοινούσα (23/07), την Αμοργό (24/07) και τη Μύκονο (27 και 28/07), και επιχειρεί -όπως λένε οι δημιουργοί της-, να μας υπενθυμίσει τους αμέτρητους λόγους για τους οποίους πρέπει να είμαστε περήφανοι ως Έλληνες, υπερτονίζοντας το αίσθημα πατριωτισμού. Μια κοινωνική κωμωδία, που η πλοκή της στηρίζεται σε ιστορίες καθημερινών χαρακτήρων και σκοπεύει όχι να μας υπενθυμίσει τα προβλήματα της σύγχρονης Ελληνικής κοινωνίας, αλλά να μας παροτρύνει έτσι ώστε να αντιμετωπίσουμε τις αντιξοότητες με όπλα μας το χιούμορ, την ελπίδα και την αισιοδοξία.  Τον Αύγουστο η παράσταση θα περιοδεύσει και σε νησιά της Δωδεκανήσου.

Υπόθεση

Οι θεατές παρακολουθούν τις ζωές ανθρώπων που ζουν δίπλα μας. Ενός άντρα εθισμένου στους οικονομικούς όρους ο οποίος, αδιαφορώντας για την προσωπική του ζωή και ευτυχία, αποχαυνώνεται παρακολουθώντας συνεχώς δελτία ειδήσεων. Ενός μετανάστη που πουλάει τριαντάφυλλα και δείχνει πως παρά την καταγωγή του, το χρώμα της επιδερμίδας του και τις προσβολές που δέχεται καθημερινά κρύβει μέσα του μια ψυχή που αισθάνεται, αγαπά και πονάει. Ενός Ρώσου κατασκόπου ο οποίος με το δικό του αστείο τρόπο επιχειρεί ανώφελα να κατανοήσει την ελληνική νοοτροπία. Μιας νεαρής Ρωσίδας η οποία παρότι ταξίδεψε στην Ελλάδα προς αναζήτηση μιας καλύτερης τύχης, αναγκάστηκε να πουλήσει το κορμί της, με αποτέλεσμα να κολλήσει AIDS και να ψιθυρίζει τώρα στα κακόβουλα σχόλια των άλλων ανθρώπων: "Ντρέπομαι". Ενός πρώην μεγάλου ονόματος της πίστας που έζησε το όνειρό του και τώρα λέει τις μεγαλύτερες αλήθειες.

Αυτοί και άλλοι πολλοί ενσαρκώνονται από τους 4 ευρηματικούς ηθοποιούς οι οποίοι εργάστηκαν με κύριο σκοπό όχι να υπενθυμίσουν τα πάσης φύσεως προβλήματα των σύγχρονων Ελλήνων, αλλά να τους παροτρύνουν μέσα από το γέλιο τους να αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες με μεγαλύτερη δύναμη, αισιοδοξία, ελπίδα, ανυποταγή και χιούμορ. Ενώ όλοι μας θέλουν άβουλους και παθητικούς και λένε στον καθέναν από εμάς "Σώπα", έρχονται οι νέοι αυτοί καλλιτέχνες και βροντοφωνάζουν "Μίλα". Επίσης, δε λησμονούν να παραθέσουν με έντονο αίσθημα πατριωτισμού τους αμέτρητους λόγους για τους οποίους πρέπει να είμαστε περήφανοι ως Έλληνες τονίζοντας πως η Ελλάδα ένωσε με μια φλόγα τον κόσμο ολόκληρο.

Σημειώνεται ότι τα κείμενα της παράστασης ανήκουν στην Κωνσταντίνα Κλαψινού, τον Μάριο Ντερντέ, τον Γιώργο Φειδά και τον γνωστό ηθοποιό Λευτέρη Ελευθερίου, που για όσους δεν το γνωρίζουν, έχει καταγωγή από το νησί της Νάξου.

Δελτίο Τύπου Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News